VIDEO: Plzeň srovnala s Bruslaři, Pardubice po debaklu zabraly

Foto: hcplzen.cz

5. března 2015, 19:50

Jan Šimek

Plzeňští hokejisté v předkole Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy opět přivítali Mladou Boleslav, se kterou ve středu prohráli po dramatické přestřelce v poměru 4:5. Z porážky se Západočeši rychle oklepali a díky skvělému vstupu do utkání srovnali stav série. Už po necelých dvou minutách se v oslabení trefil americký útočník Ryan Hollweg a krátce nato přidal druhý gól jeho krajan Nicholas Johnson. Bruslaři v závěru už jen snížili. Pardubičtí se po osmigólovém přídělu vzpamatovali a v Ostravě po devíti prohrách v řadě zvítězili.

Američané udeřili a Plzeň přetlačila Mladou Boleslav

Plzeňští vstoupili do bitvy s Bruslaři skvěle. Po 42 sekundách byl vyloučen domácí Jeřábek, což by ještě tak dobré nebylo. O necelou minutu později však v oslabení ujel Bližňák, počkal na najíždějícího Hollwega, předal mu puk a americký tvrďák otevřel skóre. Na druhé straně mohl srovnat zkušený Klimenta, ale plzeňský gólman Machovský byl proti. V 10. minutě byli diváci svědky další slovensko-americké kombinace. Ján Sýkora poslal kotouč Johnsonovi a ten z ostrého úhlu propálil Martina Růžičku – 2:0.

Mladá Boleslav byla střelecky aktivnější a na startu třetí části mohl snížit Pacovský, jenže trefil jen tyčku domácí klece. V čase 51:35 se Mladoboleslavští ve vlastním oslabení konečně dočkali. Špatnou přihrávku jednoho z domácích zachytil Látal, nabral rychlost, ujel obráncům a záhadně procpal puk za záda Machovského. Hosté to ještě zkusili i v šesti bez brankáře, ale na vyrovnání už nedosáhli. Indiáni tak v předkole s mladoboleslavským soupeřem srovnali na 1:1.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): „Začali jsme dobře, ale věděli jsme, že to nebude jednoduché. Boleslav nás dobře napadala, byla aktivní, já však musím hráčům poděkovat. Oproti včerejšku to byl diametrální rozdíl. Hráli jsme dobře pospolu a díky tomu jsme vyhráli. Bylo to bojovné, což k těmto zápasům patří.“

Marian Jelínek (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Opět budu velice stručný. Prvních deset minut to pro nás byl tragický vstup. Pak chci hráčům za ten výkon poděkovat, měli jsme dobré šance, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BK MLADÁ BOLESLAV 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) – 52. Látal.
Rozhodčí: Úlehla, Hradil – Špůr, Ondráček.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:1.
Střely na branku: 20:36.
Diváci: 4253. 
Nejlepší hráči: Matěj Machovský – Martin Růžička.
Stav série: 1:1. 
HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Sklenička, Mozík, Boháč, Kubka – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Špaček a Čihák. 
BK Mladá Boleslav: M. Růžička – Kučný, Vidmar, Holub, Kočí, Robar, Čermák – Látal, Broš, Klimenta – Pacovský, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Konec prohrám! Pardubičtí se vzchopili a zdolali Vítkovice

Středeční osmibrankový nářez nezanechal na pardubických hokejistech žádné výraznější stopy. V brance hostů se objevil mladý Karel Vejmelka, ale živo bylo na druhé straně. V čase 12:41 Cetkovský nahodil kotouč na domácí svatyni, klouzajícímu Dolejšovi puk uzmul Moučka a poslal Pardubice do vedení. Neuběhly ani dvě minuty a hosté svůj náskok zdvojnásobili. Po rychlé kombinaci vyrazil Dolejš střelu Radila jen ke Starému a ten zblízka poslal touš pod horní tyčku. Pardubičtí pokračovali ve soustředěném výkonu a v úvodu druhé části se dočkali třetí branky. Petr Sýkora poslal před branku nabídku pro Venkrbce a ten s díky přijal – 0:3.

V polovině utkání Stehlík v mezikruží zkrotil neposedný puk a zasunul jej za záda Vejmelky. Veseleji mohlo být pro domácí v závěru druhé části, jenže Kucsera trefil tyčku. Kontaktní gól vstřelil v 52. minutě ve dvojnásobné přesilovce Roman a Ostravanům scházel jediný gól. Ten ale vsítit nedokázali, naopak hosté v power play domácích přidali čtvrtý zásah, a Pardubice tak po devíti prohrách v řadě konečně vyhrály. Sluší se dodat, že závěr utkání zpestřila i bitka.

Jakub Petr (asistent trenéra Vítkovic): „První třetina byla hodně podobná té v prvním utkání. Myslím, že Pardubice zvítězily zaslouženě. Pustit takového soupeře do vedení 3:0 je určitě trestuhodně. Ale musím vyzvednout, že to kluci nezabalili a vrátili se do zápasu. Když to vezmu komplexně, vítězství jsme si nezasloužili. Pardubice do branky postavily mladého gólmana Vejmelku, který odchytal výborný zápas, zase tolik jsme ho však nezaměstnali.“

Miloš Říha ml. (asistent trenéra Pardubic): „Začali jsme podobně jako ve středu a první třetinu odehráli tak, jak jsme chtěli. Škoda, že jsme pak nedali branku na 3:0 v přesilovce pět na tři. První inkasovaná branka s námi trošku otřásla a znervózněli jsme. Třetí část pak byla tak rozkouskovaná, že bych ji ani nechtěl rozebírat. Přijeli jsme si do Ostravy pro jednu výhru, kterou si odvážíme, takže jsme spokojeni.“

HC VÍTKOVICE STEEL – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Stehlík (Olesz, Hlinka), 52. Roman (Štencel) – 13. Moučka (Cetkovský, Havlík), 15. Starý (Radil, Benák), 24. Venkrbec (P. Sýkora, Zohorna), 59. Radil (Tybor).
Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Tošenovjan, Hlavatý.
Vyloučení: 13:15. 
Využití: 1:1. 
Střely na branku: 26:24. 
Diváci: 4723. 
Nejlepší hráči: Rostislav Olesz – Karel Vejmelka.
Stav série: 1:1. 
HC Vítkovice Steel: Dolejš (24. Šindelář) – Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Pastor, Štencel – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Roman, Svačina – Svoboda, Burger, Němec – Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr. 
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vejmelka – Čáslava, Gregorc, Čutta, Benák, Ščotka, Kolafa, Havlík – Venkrbec, Zohorna, Sýkora – Starý, Nahodil, Radil – Gašparovič, Marcinko, Tybor – Cetkovský, Moučka, Poulíček. Trenéři: M. Říha st. a M. Říha ml.

Další program předkola Česká pojišťovna play off TELH

Sobota 7. března – 3. zápasy:

17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VÍTKOVICE STEEL
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 

Neděle 8. března – případné 4. zápasy:

17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VÍTKOVICE STEEL
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň

Úterý 10. března – případné 5. zápasy:

17:00 HC VÍTKOVICE STEEL – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav

Čtvrtfinále Česká pojišťovna play off TELH startuje ve středu 11. března prvními duely sérií HC Kometa Brno – PSG Zlín a HC Sparta Praha – Mountfield HK. Semifinále potom zahájí 26. března a finále se bude hrát od 11. dubna, přičemž případný rozhodující sedmý zápas se uskuteční 23. dubna 2015.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz