VIDEO: Rodí se čeští Sedinové? Jsme jako dvojčata, culí se bratři Kašovi

Foto: hokej.cz

9. listopadu 2014, 9:30

Adam Bagar

Oba patří k velkým klenotům českého mládežnického hokeje, tráví spolu prakticky veškerý čas a stejně tomu bylo i při kvalitně obsazeném přerovském turnaji reprezentačních dvacítek, kam byli oba pozváni! Řeč je o bratrech Davidu a Ondřeji Kašových, ti byli v uplynulých dnech prakticky k nerozeznání. Tváře jim shodně kryla mřížka a na ledě podávali výborné výkony. "Je to super pocit, když se oba potkáváme v reprezentaci," shodují se talentovaní mladíci, jejichž vzorem jsou sourozenci Sedinové.

Když před časem hrála Kadaň s Chomutovem, k vidění byl pikantní souboj otce s oběma syny. Ten si nenechala ujít prakticky celá rodina. Zkrátka jako Hujerovi. Podobný obrázek se pak naskytl na Turnaji čtyř v Přerově. "Rodina tady byla. Hned první den přijeli babička a dědeček, o den později dorazili mamka s taťkou, Všichni zůstali až do konce, jenom má přítelkyně už musela odjet," hlásí David Kaše.

Společně s bratrem Ondřejem udělali všem svým fanouškům, a nejen jim, velikou radost! "Myslím, že rodičům děláme radost už tak dva, tři roky. Oba pravidelně reprezentujeme a teď nás mohli vidět dokonce v jednom výběru," říká spokojeně Ondřej Kaše, jehož obličej kryla netradičně mřížka. "Proti Švédům jsem dostal pukem a tak jsem si ji raději vzal. Byli jsme s bráchou na ledě skoro stejní," culí se.

Oba se prezentovali v Přerově výbornými výkony. A famózní závěr duelu s Finy? Ten byl jasně v jejich režii. David nejprve pár sekund před třetí sirénou srovnal krok a Ondřej pak brankou v prodloužení otočil skóre. "Celý tým hrál třetí část výborně a šel za vyrovnáním. Naštěstí se nám to povedlo. A naštěstí zrovna nám dvěma," usmívá se starší z bratrů. Na turnaji nakonec dvacítka obsadila druhé místo.

"Jsme spokojeni. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Když budeme proměňovat šance, budeme první," ví David Kaše, jenž by se rád představil i na šampionátu v Kanadě. "Jsem tu nový, ale něco jsem snad ukázal a věřím, že pozvánku dostanu. Poperu se o to," říká. Očekává se však, že oba bratři v nominaci trenéra Přerosta chybět nebudou. "To nevím, ale byl by to super zážitek zahrát si oba na MS," ví Ondřej. 

Oba sourozenci spolu tráví velké množství času. "Vyrůstali jsme spolu odmalička, máme společný pokoj a jsme na sebe zvyklí. Skoro jako dvojčata," usmívá se Ondřej Kaše. Ten se dokonce s Davidem ani příliš nehádá. "Myslím, že si na nervy nelezeme. Občas jenom neunese prohru na playstationu. Ale jinak se podporujeme, bavíme se o hokeji. Myslím si, že to je výhoda," zakončuje vysmátý David Kaše.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz