VIDEO: Sešívánci, smějí se hokejisté. Vondrka s Krejčíkem dostali pukem

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

18. dubna 2015, 13:35

Adam Bagar

(UMEA, od našeho zpravodaje) Michala Vondrku a Jakuba Krejčíka aktuálně spojuje mnohé. Nejen tím, že ve Švédsku sdílejí stejný pokoj. Tváře obou bývalých hokejistů pražské Slavie teď navíc zdobí několik stehů, po smolných zásazích pukem v páteční bitvě se Švédy. To však byla jediná drobná kaňka na jinak výborném představení českého národního týmu, který porazil Švédsko hladce 4:1. "Kluci si z nás ale dělali srandu, že jsme takoví sešívánci," usmívá se zkušený útočník Vondrka.

Uběhlo jen pár sekund z páteční partie a už musel na ošetření do útrob stadionu. "Člověk se při ceremoniálu a hymnách nejprve načeká, ztvrdne a poté se mu hned ve dvacáté sekundě stane něco takového," kroutí hlavou Vondrka, který dostal pukem do tváře. "Puk mi vlétnul přímo do pusy, když jsem dal hokejku do přihrávky. Bylo to hodně nepříjemné," říká útočník pražské Sparty, který ve třetí části dostal další ránu. Tentokrát od protihráče.

"Trošku si tam na mě vyskočil loktem a docela mě vypnul. Byl to pro mě hodně smolný duel. Trošku mne to štvallo, ale i taková utkání někdy sehrajete. Člověk musí dál bojovat," culí se Michal Vondrka. Švédové přitom nehráli nijak tvrdě nebo zákeřně, o čemž vypovídají pouhé tři menší tresty na jejich straně. "Paradoxně sehráli jeden z nejčistčích zápasů, co jsem proti nim hrál," potvrzuje spolubydlící Jakuba Krejčíka, který dopadl úplně stejně.

"Kluci si z nás potom dělali srandu, že jsme takoví sešívánci," prozrazuje Vondrka s lehkým úsměvem na tváři, kterou zdobilo pár stehů. Podobně jako u Krejčíka. "Mám jich pět. S tím bohužel člověk nic neudělá, když mu vletí puk přímo do obličeje. Je to sice nepříjemné, ale takový je hokej," sděluje mladý obránce švédského Orebrö, z nějž zná několik hokejistů ze současného kádru švédského národního týmu. Konkrétně trojici spoluhráčů.

"I proto jsem se na zápas těšil, ale nic jsme si neříkali a soustředili se každý na svůj výkon," hlásí Jakub Krejčík, který musel být s výkonem české družiny spokojený. "Vždycky chceme hrát dobře zezadu, to je takový základ, který se nám dařil. Hráli jsme navíc důrazně, což na Švédy vždycky platí. Jakmile nenecháme hrát jejich beky s kotoučem, potom mají problémy. Myslím, že to rozhodlo," zakončuje třiadvacetiletý mladík, který se rve o MS.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz