VIDEO: Setřepal trému a zářil. Euforie, ale pak zklamání, hlásí mladík Simon

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

1. května 2015, 23:27

Adam Bagar

Benjamínek Dominik Simon v úvodní bitvě proti Švédům jasně ukázal, proč ho trenér Vladimír Růžička na světový šampionát v Praze a Ostravě nominoval. Dvacetiletý útočník byl hlavním strůjcem skvělého obratu, při němž národní tým ve třetím dějství otočil výsledek z 2:4 na 5:4. Simon nejprve třetím gólem nastartoval českou mašinu a nakonec i připravil pátou branku. Jen škoda, že nebyla vítězná. Švédové totiž v závěru srovnali a nakonec ovládli i nájezdy. "Jsme teď zklamaní," přiznává Simon.

Čeští hokejisté sehráli se Švédy neuvěřitelný zápas, v němž se nálady střídaly z minuty na minutu. Tři korunky vedly už 4:2 a kráčely za výhrou. Jenže za pouhých pět minut už svítilo na světelné kostce skóre 5:4 pro národní tým. "V tu chvíli to byla obrovská euforie, všichni jsme měli velkou radost a doufali, že už výsledek udržíme," přiznává Dominik Simon. "Pak ale přišel faul a Švédové srovnali," mrzí dvacetiletého útočníka.

"Byla to nádhera! Diváci nás od začátku hnali a pokaždé dostali na nohy. Patří jim velký dík."

"Je to nepříjemné dostat gól takto před koncem, ale takový je hokej. Jsme teď samozřejmě zklamaní, ale snad se z toho poučíme a příště to už vyjde," říká odhodlaně Dominik Simon po divoké prohře 5:6 po samostatných nájezdech. A právě plzeňský šikula byl tím hráčem, který nastartoval velkou stíhací jízdu českého týmu trefou na 3:4. "Jsem moc rád, že mi to tam spadlo," hlásí Simon, jemuž Hertl přivezl šťastný kotouč.

"Ale ani nevím, kde ho mám. Nevím, kam ho kluci dali," usmívá se Dominik Simon, který se při první účasti na světovém šampionátu logicky trefil poprvé. Ale ještě víc ho těšilo možná to, jak se národní tým dokázal zvednout. "Je to tak, od druhé části jsme si vytvořili tlak v útočné třetině, ale měli jsme se víc tlačit do branky," uvědomuje si zároveň Simon, jenž děkoval i skvělým českým fanouškům, kteří po střechu zaplnili arénu.

"Byla to nádhera. Diváci nás od začátku hnali a pokaždé dostali na nohy, patří jim velký dík a snad nám budou takto fandit i v dalších zápasech," přeje si Dominik Simon s tím, že hráči se naopak budou snažit odvést co nejlepší výkony. Nejkrásnější chvíle pak prožíval, když s příznivci slavil trefy na 3:4 a 5:4. "To byly nádherné pocity. Každý hokejista přesně kvůli tomu hraje. Byla tam velká radost. Paráda," přiznává šikovný útočník.

Ten patřil ve dvaceti letech k nejlepším hráčům na ledě. "Na začátku sice byla tréma, ale to je asi u každého. Musíte ji ze sebe co nejdříve otřepat a snažit se užívat si zápas, což mně asi vyšlo. Jen škoda, že jsme ho nedotáhli do vítězného konce," hlásí Simon, který znovu hýřil svým pověstným pohybem. "Ten hraje obrovskou roli, obzvláště proti rychlým Švédům," líčí Dominik Simon po bitvě, na níž diváci jen tak nezapomenou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz