VIDEO: Strhující atmosféra! AZ vyprodal stadion. Bitky v Jihlavě a Ústí

Týdny příprav, mnoho probdělých nocí, stovky telefonátů a spoustu obětovaného volného času. Výsledek stál za to - hráči AZetu sehráli utkání se Slavií před do posledního místečka zaplněným stadionem.

Události 48. kola WSM Ligy

Havířov vyprodal K&K PNEU Arénu
Zápas se Slavií byl metou, ke které vedení Havířova směřovalo už dlouho. Dalo si jasný cíl - vyprodat tamější arénu a vytvořit rekord v návštěvnosti obrozeného klubu. A splnilo se!

Nutno dodat, že pro to vedení AZetu udělalo vše, co bylo v jeho silách. Ve spolupráci se společností PODA připravilo bohatý doprovodný program - vystoupili bubeníci, fanoušci si mohli zastřílet na bránu, zahrát si stolní hokej, podívat se na zápas mladých havířovských nadějí, obdivovat krásy finalistek MISS, spatřit laserovou show nebo si poslechnout hity skupiny Nebe.

„Domácí fanoušci vytvořili parádní atmosféru. Takhle by to mělo vypadat na všech stadionech."

Husí kůži nahánějící atmosféru vygradoval videohovor Davida Pastrňáka, jenž se s 5 328 diváky spojil ze zámoří. O zbytek už se postarali fanoušci a hráči, kteří zvítězili nad Slavií 3:0. „Domácí fanoušci vytvořili parádní atmosféru. Takhle by to mělo vypadat na všech stadionech," chválil trenér hostů Milan Razým. „Jednalo se o výjimečný zápas," potvrdil jeho protějšek Štefan Mikeš. „To, co předvedli, je šílené. Velké díky! Nikdy jsem před takovou kulisou nehrál," uvedl pro hc-havirov.cz střelec dvou branek Jan Hudeček.

Úvodní foto: Dalibor Durčák, az-fans.net

Choreo od času 0:46.

Foto: Dalibor Durčák, az-fans.net

Svatba na Motoru
Více informací v chystaném samostatném článku.

Venkrbec Sympaťákem WSM Ligy
Anketa Sympaťák WSM Ligy má svého vítěze - prostějovského Matouše Venkrbce. Více ZDE.

Šarvátka Gengela s Ulrychem
Ladislav Gengel a Petr Ulrych nechodí pro ránu daleko. Dokázali to i ve vzájemném střetnutí. Postavili se v tváří v tvář a utkali se v pěstním souboji. O několik minut později pak poměřili síly Daniel Sobotka s Tomášem Havlínem. „Nás nikdo řezat nebude," hlásí Gengel.

ÚSTÍ NAD LABEM : WSM LIGA potyčka Gengel vs. Ulrich

ÚSTÍ NAD LABEM : WSM LIGA potyčka Gengel vs. Ulrich při utkání HC Slovan vs. Benátky nad Jizerou

Zveřejnil(a) Regionální televize Ústí nad Labem dne 6. únor 2016


Rvali se i Bilčík s Hlavou

Bitka ozvláštnila i duel mezi Jihlavou a Kadaní. Potyčkou s Nicolasem Hlavou se uvedla nedávná posila Dukly Vlastimil Bilčík. „Většina ran šla do plexi soupeře, ale jedna se tam posadila. Vyhrál jsem, kdybych prohrál, tak je to horší," popsal pro hcdukla.cz ryšavý zadák.

Čas 1:27.

Ze statistik

Kváča stále nedostal gól
Ve 46. kole si osmnáctiletý talent Petr Kváča odbyl premiéru mezi muži. Šumperským střelcům nedovolil skórovat ani jednou, stejně tak jako v sobotu Přerovu. Proti němu ovšem odchytal jen poslední třetinu, když vystřídal Ondřeje Bláhu. Příležitost dostal i sedmnáctiletý mladíček Roman Tintěra, jenž nastoupil po boku Lukáše Zíba ve třetím obranném páru. Mladá krev však Jihočechům nepomohla. Přerov s výborným gólmanem Klimešem předvedl výborný a slavil vítězství 4:2.

Stach ztrácí na Prospala pět bodů
Ve 46. kole chyběl kvůli nemoci, v tom dalším vyšel bodově naprázdno. V Šumperku však skóroval a asistoval, na rekord Václava Prospala tak ztrácí pět bodů. Dokáže David Stach 88bodovou bilanci slavného útočníka vyrovnat, případně překonat? K dispozici bude mít ještě čtyři utkání.

Roubík třicetigólový
Jaroslav Roubík toho odehrál v první lize spoustu, vlastně více než kdo jiný. Přesto na první třicetigólovou sezonu čekal až na stará kolena, do loňského ročníku. Formu má i letos - v důležitém utkání proti Benátkám nad Jizerou dal svůj 30. a následně i 31. gól. Navzdory tomu, že proti němu stáli výborní brankáři Martin Růžička a Jan Lukáš.

Čuřík řídil vítězství Jestřábů
Prostějovský tým potkala chřipková epidemie, kvůli níž musel odložit utkání minulého kola. Ani do Litoměřic neodjížděli Hanáci v plném počtu, konkrétně jen s devíti forvardy. Přesto dokázali vyhrát 5:2. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskla motorová myška Jakub Čuřík.

Laco a Honzík s nulou
Dvěma brankářům, pomineme-li Petra Kváču, jenž odchytal jen osmnáct minut, se podařilo v sobotních zápasech udržet čisté konto. Jde o Marka Laca, jenž dovedl AZet k výhře nad Slavií, a Davida Honzíka, na němž si vylámala zuby Kadaň.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Návštěva kola

6 421 diváků (vyprodáno) - ČEZ Motor České Budějovice vs. HC ZUBR Přerov
Ani vyprodaná K&K PNEU Aréna nedokázala sebrat návštěvu kola motorákům. Ti si přichystali největší ručně malovanou plachtu, jež se v Budvar Aréně kdy objevila. O skvělou atmosféru se postarali také fanoušci Přerova, kteří svůj tým podpořili heroickým výkonem. Aby toho nebylo málo, oba tábory byly o první přestávce svědky netradiční svatby na ledě.

Další návštěvy:
HC AZ Havířov 2010 vs. HC Slavia Praha - 5 328 (vyprodáno)
HC Dukla Jihlava vs. SK Kadaň - 1 514
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou - 1 183
HC Stadion Litoměřice vs. LHK Jestřábi Prostějov - 1 050
Salith Šumperk vs. Rytíři Kladno - 934
HC Most vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 215

Povedené choreo v zápase České Budějovice - HC ZUBR Přerov.

Povedené choreo v zápase České Budějovice - HC ZUBR Přerov. | Foto: Pavel Kacerovský

Fanoušci Přerova dotlačili své hráče k cennému vítězství.

Fanoušci Přerova dotlačili své hráče k cennému vítězství. | Foto: Lukáš Jakubec, supporters.cz

Šlágr 49. kola

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Dukla Jihlava
Derby Vysočiny bude pro Třebíč okořeněno tím, že je pro ni pondělní utkání zároveň bojem o všechno. Další domácí zaváhání by ji fakticky zlomilo vaz a musela by skousnout play out. V rámci sledovaného utkání se uskuteční akce Dvakrát v roce Vánoce, při níž fanoušci zahází led plyšáky, které následně poputují k nemocným dětem.

Další zápasy 49. kola

Pondělí 8. února:
17:30 HC Most – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 HC Benátky nad Jizerou – HOKEJ ŠUMPERK 2003
18:00 SK Kadaň – HC AZ Havířov 2010
18:00 HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem
18:00 Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz