VIDEO: To byl fičák! Náš hokej se mi líbí, hlásí brankář Jakub Kovář

20. dubna 2015, 11:30

Adam Bagar

Brankář Jakub Kovář si svými výkony rázně řekl o nominaci na světový šampionát, který se v květnu koná v Praze a Ostravě. Brankářská opora českého národního týmu v posledních zápasech sbírala jedno vítězství za druhým. Až ve svém posledním představení, jelikož boje s Finskem odchytá Alexandr Salák, zaznamenala porážku. "Každá prohra zamrzí. Ale pořád je to jen příprava. Důležité zápasy teprve přijdou," uvědomuje si zkušený gólman po prohře 1:2 s tvrdě hrajícím Švédskem.

"Opravdu hráli dost tvrdě, dohrávali souboje a oproti prvnímu zápasu také zlepšili pohyb," říká Jakub Kovář, který měl asi nejvíce práce z dosavadních přípravných zápasů českého národního týmu. "Je to tak. Nějaké šance si Švédové vytvářeli a šli si pro naše chyby, pár jsme jich udělali a dokázali nás potrestat," uvědomuje si Jakub Kovář, jenž nebyl spokojen snad jen s pasáží ve druhé třetině.

"Dlouho jsem neviděl tak rychlý hokej. Na naši hru se dá koukat, což je dobrá zpráva."

"Tam jsme měli tak sedm, osm minut problémy. Puky jsme po sobě trošku stříleli, dělali velké chyby v rozehrávce a nedostávali puky za modrou. A tím pak obránci zůstávali dlouho na ledě a z toho pramenily švédské šance," prozrazuje výborně chytající Jakub Kovář. "Cítil jsem se velice dobře. Už jsem zase v tempu. Přesně tak, jak to mám rád. Jsem rád, že jsem mohl zápasy odchytat," hlásí.

Proti Finům už předvede své umění Alexandr Salák a Jakub Kovář tak bude plnit pouze roli náhradníka. "Uvidím, jestli nakonec budu v konečné nominaci na MS." Před jeho startem mají čeští rerpezentanti dobrou formu, ačkoli v Timře přerušili vítěznou sérii. "Samozřejmě každá porážka mrzí, ale je to pořád jenom příprava, důležité zápasy teprve přijdou," prozrazuje šestadvacetiletý brankář.

Ten v závěru sledoval český nápor, z něhož ale vyrovnávací trefa nepřišla. "Kluci hráli dobře, v posledních minutách tlačili a měli tam nějaké šance. Myslím si, že z naší strany to bylo dobré utkání," hlásí Kovář po porážce 1:2. Černou kaňkou ale byla zranění Jana Buchteleho a později i Martina Růžičky. "Trenéři to pak museli trošku promíchat. Martin vypadl až na konci, ale Honza už v úvodu."

Naopak Kováře těšila ve Švédsku, a nejen tam, předvedená hra národního týmu. "Naše pojetí hry se mi moc líbí. Ten hokej byl strašný fičák, dlouho jsem neviděl tak rychlý hokej. Kluci hráli nadoraz a přestože nemáme nejsilnější mančaft, tak dokážeme soupeře přehrávat. A hlavně se dá na náš hokej koukat, což je dobrá zpráva," kvituje na závěr reprezentační gólman Jakub Kovář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz