VIDEO: Torres sestřelil Silfverberga, za brutální faul přijde o 41 zápasů

6. října 2015, 11:08

Adam Bagar

Ještě před startem nového ročníku zámořské NHL udělilo tamní vedení soutěže rekordní trest pro kanadského útočníka Raffiho Torrese. Jeho prasárna byla oceněna stopkou na 41 duelů! Co se přesně stalo? V posledním přípravném střetnutí mezi San Jose a Anaheimem si vyšlápl na švédského útočníka Jakoba Silfverberga, jehož trefil přímo do oblasti hlavy a krku.

A kromě vysokého trestu v podobě zastavení činnosti na polovinu základní části NHL, má třiatřicetiletý hráč pozastavený plat, přijde tak o 441 tisíc amerických dolarů, které inkasuje asistenční hráčský fond NHL. Proč tak tvrdý trest? Bouřlivák Raffi Torres je v tomhle ohledu už velice známou firmou, a zdaleka se v NHL nedopustil premiérového prohřešku podobného rázu.

Bývalý hráč New Yorku Islanders, Edmontonu, Columbusu, Buffala, Vancouveru nebo Phoenixu byl už v minulosti několikrát varován, finančně potrestán nebo suspendován. Stalo se tak v celkem devíti případech. A pravidelně to bylo právě kvůli nebezpečným zákrokům do oblasti hlavy a krku, ty vedení zámořské NHL začalo před časem velice nekompromisně postihovat.

Tentokrát si pětka draftu z roku 2000 počíhala na švédského útočníka Silfverberga, a ten neměl žádnou šanci se ostrému střetu vyhnout, když svého protivníka do poslední chvíle neviděl. Poté, co do něj najela taková lokomotiva, jako je Torres, duel nedohrál. Měl by však být v pořádku, jeho odstoupení bylo spíš z preventivních důvodů. A tak na rozdíl od Torrese start stihne.

Kanadský hokejista přitom nezasáhl už do minulého ročníku NHL, když ho vyřadily ze hry problémy s kolenem. Naposledy si tak zahrál soutěžní klání před téměř sedmnácti měsíci. V nejlepší lize světa už stačil sehrát 703 zápasů a nasbíral v nich 288 bodů za 148 branek a 140 nahrávek. Navrch přidal už 577 trestných minut. Své statistiky však rozšíří nejdříve v novém roce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz