VIDEO: Veterán Ručinský v nároďáku! Co na to říkají hokejové hvězdy?

Foto: hokej-litvinov.cz

Pro někoho to bylo možná obrovské překvapení, ale když se podíváme na výkony, které mezi elitou pořád podává, a když sledujeme jeho neuvěřitelnou rychlost, pak musíme jednoznačně konstatovat, že nominaci na následující dvě přípravná střetnutí s Ruskem si už třiačtyřicetiletý veterán Martin Ručinský rozhodně zasloužil! S tím souhlasí i hvězdy českého hokeje, které se vyjádřily k jeho nominaci a potvrdily, že stále má národnímu týmu co nabídnout.

Martin Ručinský přitom v březnu oslaví už své čtyřiačtyřicáté narozeniny, přesto se dál prohání po extraligových kluzištích jako nějaký mladík. Právě skvělé bruslení je jednoznačně jeho hlavní předností, která ho zdobí. "Je to takový můj dar," přiznává zkušený hokejista, který oblékne reprezentační dres po dlouhých devíti letech. Tím se stane historicky nejstarším českým hráčem národního týmu.

"Je to takový smutný rekord, i když také úsměvné," ví Martin Ručinský, jenž v elitní tuzemské soutěži obléká dres Litvínova. "Ačkoli je mu 43 let, pořád bude mít velký přínos pro nároďák. Je to rychlostí, pohybem na ledě, zkušenostmi. Dokáže hodně předvídat, je vynikající do přesilovky a má hokeji zkrátka pořád co dát," prozrazuje jeho spoluhráč Jakub Petružálek. Vyjádřili se ale i další hráči.

"Nominaci si zaslouží, bude obrovským přínosem pro tým. Má velké zkušenosti a může podpořit kabinu v době, kdy to nepůjde," přidává litvínovský zadák Jiří Šlégr. Před Ručinského výkony smekají i současní spoluhráči z reprezentace. Třeba Jiří Novotný. "Klobouk dolů, úplně fantastická věc. Je to výjimečná generace hokejistů. Vůbec nevím, co budu ve 43 letech dělat," hlásí s úsměvem.

Kromě spoluhráčů Jakuba Petružálka nebo Jiřího Šlégra se na Ručinského adresu vyjádřili ještě Petr Ton a František Ptáček z brněnské Komety, boleslavský útočník Michal Broš, zlínský Petr Čajánek, karlovarský Radek Duda, třinecký bek Rostislav Klesla, trenéři a bývalí reprezentanti Jaroslav Špaček, Robert Reichel a Jiří Lála či exkluzivně ze zámořské NHL Tomáš Plekanec z Montrealu!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz