VIDEO: Víme, o co hrajeme, nevěší hlavu Herzigová. Vozáka výkon potěšil

Foto: Karel Švec, cslh.cz

(KAMLOOPS, od našeho zpravodaje) Ženská hokejová reprezentace se za svůj výkon v úvodním zápase na světovém šampionátu v Kamloops vůbec nemusí stydět. České hokejistky nakonec podlehly favorizovanému Švédsku těsně 2:3, když inkasovaly rozhodující gól osm sekund před koncem. Svěřenkyně Jiřího Vozáka (na snímku) ale stále mají postup do čtvrtfinále ve svých rukou.

Zkušený lodivod českého výběru působil spokojeně s výkonem svých svěřenkyň, prohra ho ale mrzela. "Je to škoda, dostat osm sekund před koncem gól, to je zbytečné. Jinak si myslím, že jsme sehráli velmi dobrý zápas a víceméně jsme dostali dva ze tří gólů po našich chybách," hodnotil bývalý ligový hráč Litvínova.

"Závěr je pro nás velká škoda, protože se nám ve třetí třetině podařilo vyrovnat. Doufaly jsme, že to udržíme, že branku nedostaneme. Ale bohužel to dopadlo, jak to dopadlo, a prohrály jsme," přitakávala obránkyně Petra Herzigová.

Vozák přisoudil těsnou porážku na vrub nepovedeným přesilovkám a nezkušenosti, česká reprezentace totiž postoupila na mistrovství světa elitní divize po dvou letech strávených o patro níž. "Viděl bych to v nezkušenosti našich hráček. Švédky absolvovaly několik mistrovství i olympijské hry, takže jsou zkušenější. Neřekl bych ale, že vyhrály zaslouženě," pravil trenér.

Ocenění pro hráčku zápasu si z českého tábora odnesla brankářka Peslarová, jež podala skvělý výkon a dlouho deptala švédské útočnice. "Klára Peslarová určitě v zápase splnila to, co jsme od ní očekávali. Škoda toho posledního gólu, ale mezitím chytla hodně věcí, takže určitě jí to nemůžeme vyčítat," chválil svou oporu Vozák.

"Klára nás hodně podržela, je to výborná gólmanka. My víme, co v ní máme, takže jsme rádi, že jí máme," souhlasila Herzigová a její spoluhráčka Aneta Lédlová pokračovala v podobném duchu: "Jo, určitě, Klára je výborný gólman. Jsme rádi, že jí máme za zády. Můžeme se na ni spolehnout, ty smolné góly občas prostě padnou."

A co hokejistky absolvovaly po zápase? "Teď se půjdeme vyběhat, protáhnout se, musíme maximálně zregenerovat na zápas se Švýcarskem. Prostě to musíme urvat, bude to hlavně o té bojovnosti," věštila před klíčovým soubojem, který začíná v úterý ve 22 hodin českého času, Aneta Lédlová, autorka druhého českého gólu.

České hráčky rozhodně nevěší hlavy a věří, že se na nich smolná porážka nepodepíše. "Víme, o co hrajeme a půjdeme si za tím!" zakončila v bojovném duchu Herzigová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz