VIDEO: Voženílek v derby sestřelil Pláňka, dva zápasy si nezahraje

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

7. března 2016, 9:14

Adam Bagar

V úplném závěru základní části Tipsport extraligy se pořádně jiskřilo. Disciplinárce přistály na stole hned tři zákroky, které byly ve hře oceněny vyššími tresty. Zatímco v případě plzeňského Kristiána Kudroče či vítkovického Radka Philippa žádná stopka nepadla, pardubický Daniel Voženílek si po zákroku na hradeckého Martina Pláňka dva zápasy nezahraje!

Na světelné kostce svítil čas 6:58, když Daniel Voženílek zbytečně najel do Martina Pláňka, který se po jeho ostrém zákroku jen těžko zvedal z ledu. Hlavní arbitři Petr Lacina a Robin Šír se po krátké poradě rozhodli hříšníka poslat předčasně do kabin s trestem na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem. A správnost jejich rozhodnutí nyní potvrdila i disciplinárka v čele s Karlem Holým.

"Krátce před zákrokem se Pláněk pokusil vyhnout blížícímu se střetu náhlou změnou pohybu do středu hrací plochy, na což Voženílek zareagoval tím způsobem, že ve snaze jakýmkoliv způsobem zastavit Pláňkův postup se zapřel na levé noze, čímž se dopustil aktivního pohybu kolena do směru Pláňkovy jízdy, a tím také bez jakékoliv pochybnosti došlo k zasažení levého kolena soupeře," líčí.

Zákrok Daniela Voženílka na Martina Pláňka najdete zde

"Voženílek si měl být vědom způsobu, jakým zákrok vede, že jím s největší pravděpodobností může dojít k zákroku kolenem proti noze protihráče, a v důsledku čehož také může dojít ke zranění protihráče," doplňuje Karel Holý, který přihlédl k tomu, že Daniel Voženílek nebyl v uplynulých dvou letech trestán a že Martin Pláněk neutrpěl žádné zranění. Uložil mu stopku na dvě soutěžní klání.

Zákrok Radka Philippa na Tomáše Pavelku najdete zde

Vyšší trest inkasoval také vítkovický zadák Radek Philipp po zákroku na litvínovského Tomáše Pavelku. "Za použití konce své hole se pokusil zamezit Pavelkovi v dalším postupu podél hrazení, čímž ho zřetelně zasáhl do oblasti třísel. Zákrok nebyl veden nijak zvlášť agresivním způsobem a nebyl ani takového charakteru, aby jím mohlo dojít k vážnějšímu ohrožení zdraví hráče," popisuje Holý.

Zákrok Kristiána Kudroče na Romana Chloubu najdete zde

Ten tak disciplinární řízení zastavil, stejně jako v případě plzeňského Kristiána Kudroče, který napadl chomutovského Romana Chloubu a musel rovněž předčasně do kabin. "Zákrok nebyl veden v nijak vysoké nájezdové rychlosti, Kudroč se před zákrokem ani neodrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity. Máme za to, že primární síla úderu byla vedena spíše na oblast hrudníku protihráče," sděluje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz