Vítkovice mají klid. Play out je velký stres, teď z nás spadne, říká Kucsera

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

14. března 2016, 10:07

Jan Šimek

Jeho trefa do pardubické branky v podstatě definitivně zařídila záchranu Vítkovic v Tipsport extralize. Díky gólu Lukáše Kucsery totiž Ostravané v základní hrací době remizovali s Dynamem a připsali si bod, který jim zaručuje účast mezi smetánkou i v následujícím ročníku. „Zní to bezvadně. Zachránili jsme sezonu, ten jeden bod jsme potřebovali. Škoda jen, že jsme v prodloužení nepřidali ještě jeden gól. Šanci jsme měli, Karol Sloboda mohl rozhodnout,“ říká Kucsera.

Neuběhlo ani sedm minut a ostravský celek šel do vedení po jeho přesném zásahu. „Byli jsme domluveni s Péťou Kolouchem. Když takhle vyhrajeme buly, že to tam pošlu. Hlavně jsem chtěl, ať netrefím prvního hráče, což se povedlo. Ani jsem pořádně neviděl dráhu střely. Byl jsem docela překvapený, že to tam takto zaplulo,“ přiznává Lukáš Kucsera.

Navzdory porážce na nájezdy mohly Vítkovice slavit jistotu záchrany. Ačkoliv do skupiny o udržení vstupovali s luxusním bodovým polštářem, úplně jednoduchá část sezony to nebyla. „Play out je docela velký stres. Díky za docela velký náskok, konec sezony nám jakž takž vyšel. Urvali jsme to, spadl nám velký kámen ze srdce,“ pokračuje.

„Mám v hlavě takový blok. Když něco nevyjde, přestanu si věřit a je to horší. Když mám šanci, jsem občas trochu zbrklý.“

Najde se nyní prostor na skromnou oslavu? „Ještě nevím. Uvidíme podle domluvy s kluky v šatně. Hraje se až v pátek. Možná si na nějakou večeři sedneme,“ říká vítkovický útočník. Ostravané sehrají do konce sezony ještě tři zápasy, ve kterých jim o nic nejde. „Spadne to z nás a budeme hrát uvolněněji. Třeba nám začnou jít věci, které nám pod tlakem nešly. Někdy jsme zbytečně vyhazovali puky a podobně. Můžeme hrát víc v klidu. Zápasy si budeme chtít užít,“ prozrazuje čtyřiadvacetiletý hokejista.

Ten po osobní stránce  zažil sezonu, kterou lze označit za životní. Nasázel patnáct branek a zařadil se mezi klíčové postavy vítkovického týmu. V 52 zápasech si připsal celkem 25 kanadských bodů (15+10). „Konečně jsem dostal více prostoru. Nasbíral jsem nějaké body, i když to na začátku tolik nešlo. Postupem času jsem získával sebevědomí. Se svou sezonou jsem spokojen. Jen škoda, že se k tomu nepřidal týmový úspěch,“ mrzí Kucseru.

Jeho dosavadním maximem bylo šest branek v nejvyšší soutěži. Co že se z něj najednou vyklubal obávaný střelec? „Prostě mi to tam napadalo. Snažil jsem se často střílet. Je to ale i zásluha mých spoluhráčů. Šancí jsem měl spousty a gólů mohlo být ještě více. Jsem ale rád i za těch patnáct,“ tvrdí. „Vždy když máte prostor, hraje se lépe. Ale spíš mám v hlavě takový blok. Když něco nevyjde, přestanu si věřit a je to horší. Když mám šanci, jsem občas trochu zbrklý. Chci něco udělat rychle, nepodaří se to a přeskočí mi puk,“ dodává sebekriticky.

Teď na úspěšnou sezonu navázat a pomalu si zvykat na roli jednoho z lídrů. Co se týče gólů, nebylo by špatné to ještě třeba vylepšit. (směje se) Myslím, že bychom už měli přebírat nějakou pozici v týmu a nějak to začít táhnout,“ uzavírá vítkovická opora.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz