Vítkovice spasili sváteční střelci, Hrbas musí vyjezdit nabraná kila

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

26. prosince 2016, 20:14

Adam Bagar

Obránce Marek Hrbas čekal v probíhajícím ročníku víc než polovinu základní části na svůj premiérový gól. Neprosadil se na Spartě ani ve Vítkovicích, kde se dočkal až při svém osmnáctém startu. "Myslím, že se mi zápas povedl. Všechno, co jsem udělal, tak mi vyšlo," hlásí spokojený střelec vítkovické první branky po vydřené domácí výhře 3:2 nad trápící se Mladou Boleslaví.

Vítkovice přitom do zápasu nevstoupily ideálně, když hned v úvodních sekundách přišly únik Hyky, Výtiskovo vyloučení a nakonec také úvodní přesilovková trefa z Lencovy hole. Po velmi rozpačitém vstupu do utkání se ostravská družina zvedla, ještě v první třetině bylo vyrovnáno poté, co se v přesilové hře, v málo vídaném závaru na brankovišti, nejlépe zorientoval právě domácí obránce Marek Hrbas.

"Viděl jsem, že kotouč tam pořád skáče a není pod gólmanem ani pod žádným z hráčů." Těch v Lukášově teritoriu leželo hned několik. Bruslaři zuby nehty bránili svou klec. Ale neúspěšně. "Když jsem přijížděl před branku, jenom jsem doufal, že ten puk někde vypadne. Přesně tak, jak nakonec vypadl, abych to tam mohl jenom doklepnout," popisuje s úsměvem Hrbas, který se prosadil poprvé v ročníku.

"Z těch střel mi to tam nepadá, od modré čáry už vůbec ne, tak jsem musel před brankoviště, abych to prolomil," pokračuje vítkovický zadák, jenž si vzal k srdci slova svých trenérů, kteří své svěřence nabádají k tlaku do brány. A ten byl v případě Hrbase ukázkový. "Snažili jsme se všechno dávat na bránu a chodit si před ní pro dorážky. Jsme rádi, že to vyšlo," hlásí jeden z nejaktivnějších hráčů utkání.

"Řekl bych, že všechno, co jsem udělal, tak mi vyšlo," přiznává Hrbas, jenž byl u všech tří gólů svého týmu. "Jsem rád, že mi šly po svátcích hlavně nohy. Samozřejmě jsem nabral asi nějaká kila, jako každý rok. Proto jsem rád, že mi to utkání takto vyšlo. Ale ještě toho musím hodně vyjezdit. Proti Mladé Boleslavi jsem začal a budu v tom ještě pokračovat," usmívá se Marek Hrbas po vydřené výhře 3:2.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

O tu se nakonec postarala čtvrtá formace vítkovických mladíků. Nejdřív se trefil Jan Hudeček a za dalších 73 sekund Vojtěch Tomi. "Jsem rád, že se mladí chytají a dávají takto důležité góly," pokyvuje vítkovický kapitán Rostislav Olesz. "Navíc jsou svátky, tak jejich čas přichází. To se objevují sváteční střelci. Já jsem se trefil na Kometě, oni teď," culí se. "Jsem rád, že se chytají všechny formace," doplňuje.

Olesz si z utkání odnesl asistenci, dvě trestné minuty, čtyři rozdané hity, ale také řadu debat s hlavními arbitry Hradilem a Kubičíkem. "To k tomu patří. Když hrajete zápas, tak se na rozhodčí snažíte vytvářet nějaký tlak. Navíc ať trenéři pořád neřvou, tak vyřizuju různé věci, sudí zase vzkazují něco pro ně. Takže jsem spíše taková spojka, než abych jim vysvětloval pravidla," zakončuje Olesz s úsměvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz