Vítkovice udržely Olesze na další tři sezony, Němec zatím netrénuje

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

20. července 2015, 13:28

Adam Bagar

Po odchodech útočných es Ondřeje Romana či Vladimíra Svačiny čekali vítkovičtí fanoušci s obavami na to, jak bude vypadat ofenziva ostravského celku. Nyní si ale mohou oddechnout. Dres Vítkovic totiž bude i v následující sezoně oblékat zkušený Rostislav Olesz, jenž se upsal během pondělního dopoledne na další tři sezony. "Měl jsem i jiné nabídky. Ale nakonec jsem se rozhodl zůstat doma a jsem za to rád," hlásí zkušený hokejista na klubovém webu.

"Mám to patnáct minut na zimák. A jsem ve městě, ve kterém jsem vyrostl. Svým způsobem rozhodla i rodina. Manželka začíná tady své věci a malý nastupuje do školky. Poslední, co bychom chtěli, je jezdit někam na šest měsíců do zahraničí," prozrazuje hlavní důvody svého rozhodnutí zůstat v ostravském týmu, v němž se zavázal na následující tři extraligové sezony.

Měl také jiné nabídky, ale ne takové, aby ho donutily se znovu stěhovat. "Jedinou možností, jít ven, by bylo, kdyby přišla nějaká nabídka, která by byla k prospěchu celé rodiny. Ta ale nepřišla. Jsem rád, že můžu dál pokračovat ve Vítkovicích. Už jen kvůli panu Černíkovi, který Vítkovice vede už takovou řádku let," říká zkušený Olesz, jenž by v zahraničí bral jen Švýcarsko.

"Švýcarsko je v tuto chvíli jediná cizí země, ve které bych chtěl hrát hokej."

A právě v tamní soutěži působil před svým příchodem do Vítkovic. Konkrétněji ho mohli vídat fanoušci Bernu, ten se mimochodem může v Evropě pyšnit nejvyššími návštěvami. "To byla moje jediná podmínka, že kdyby přišla zajímavá nabídka ze Švýcarska, klub by mě uvolnil. Ovšem platí to jen v případě Švýcarska. To je nyní jediná země, ve které bych chtěl hrát hokej."

Samozřejmě kromě Česka, kde bude v následujících sezonách působit. "Rusko a další krajiny nepřipadaly v úvahu ani v době, kdy jsem se vracel z NHL a v úvahu nepřipadají ani teď," doplňuje Olesz, který loni patřil k lídrům vítkovického týmu. A to jak na ledě, tak i v kabině. Však také nasbíral slušných 24 bodů ve 43 utkáních, když k 12 gólům přidal stejný počet asistencí.

Bývalý hráč Floridy, Chicaga či New Jersey se už v neděli zapojil do druhého dílu přípravy. Na ledě Ostrava Areny se prohánělo rovných třicet hokejistů a trenérům Ladislavu Svozilovi a Jakubu Petrovi chyběl pouze Erik Němec, který před časem podstoupil lékařský zákrok a s velkou pravděpodobností přijde o kemp národního týmu, na který byl trenérem Vůjtkem pozván.

Přípravná utkání Vítkovic na sezonu 2015-16:

28.07. 17:00 HC VÍTKOVICE STEEL – Dynamo Minsk
30.07. 18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC VÍTKOVICE STEEL
06.08. 17:00 HC Olomouc – HC VÍTKOVICE STEEL
12.08. 17:30 HC VÍTKOVICE STEEL – HC Košice (turnaj v Třinci)
13.08. 14:00 Torpedo Nižnyj Novgorod – HC VÍTKOVICE STEEL (turnaj v Třinci)
14.08. 18:30 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE STEEL (turnaj v Třinci)
18.08. 17:00 HC VÍTKOVICE STEEL – HC Slovan Bratislava
23.08. 17:00 HC VÍTKOVICE STEEL – Adler Mannheim (Liga mistrů)
25.08. 18:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE STEEL
30.08. 15:00 Něman Grodno – HC VÍTKOVICE STEEL (Liga mistrů)
04.09. 17:30 HC VÍTKOVICE STEEL – Něman Grodno (Liga mistrů)
05.09. 19:30 Adler Mannheim – HC VÍTKOVICE STEEL (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz