Vlci obrali dosud suverénní Děčín, Most má první body. Žďár dostal desítku

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

4. října 2017, 22:18

Tomáš Nejedlo

Na své si ve středu 4. října přišli fanoušci druhé hokejové ligy. Hrálo se totiž na třinácti stadionech a nabídka byla opravdu pestrá. Nouze nebyla ani o zajímavé výsledky. Ve skupině Západ třeba první body slavili hráči Mostu, kteří v duelu dvou týmů, které mají domovský stánek ve Slaném, zdolali Řisuty v přestřelce 7:5. Poprvé v letošní sezóně naopak ztratil Děčín, když si doma vylámal zuby na kvalitním protivníkovi z Jablonce. Ve skupině Střed překvapila moravskobudějovická Žihadla, když rozstřílela Žďár vysoko 10:4. Dvanáct gólů padlo v Českých Budějovicích, kde David Servis nešetřil Pelhřimov a slavilo se i v Kotlině – tamní Bruslaři se nemazali s Kolínem. Na Východě pak Nový Jičín obral o dva body favorizovaný Hodonín.

SKUPINA ZÁPAD


Děčín poprvé padl, mohou za to Vlci

Šest zápasů, osmnáct bodů. Takovou skvostnou bilancí se před zápasem s Jabloncem mohli chlubit děčínští hokejisté. Jenže každá série jednou končí a ta medvědí byla utnuta právě ve středečním podvečeru. Už po minutě hry se prosadil hostující zkušený Víšek a naznačil domácím, že to nebudou mít jednoduché. Když zkraje druhé části Havlas proměnil trestné střílení, Děčín bil na poplach. Jenže už v polovině utkání bylo vše jinak. Nejprve Kaltenböck a pak Hašek dvěma brankami otočili skóre a na řadě byl Jablonec. Do konce druhé části se prosadil opět Havlas a rozhodnutí přišlo ve třetí části. Tam se trefil Lukáš Tondr a Vlci jeli domů zvesela.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Kaltenböck (Oliverius), 28. Hašek (Kaltenböck, Volráb), 32. Hašek – 2. Víšek (Pavlů), 22. Havlas (TS), 38. Havlas (Pavlů), 51. Tondr (Bříška, Homolka).

Bílina střelecky řádila, odnesly to Letňany

Dva celky ze samého suterénu tabulky se utkaly na bílinském ledě. Před utkáním na tom byly o tři body lépe Pražané, a tak na tahu byli Draci. Ti také nováčkovi ukázali, že právě oni vzali duel za ten správný konec. Hosté vždy museli dotahovat náskok soupeře a rozhodující pro vývoj utkání se nakonec ukázala třetí třetina. Tam domácí čtyřikrát v řadě skórovali a všem přítomným bylo jasné, že body zůstanou na severu Čech. Hodně vidět byla domácí dvojice Mála – Kýhos.

HC Draci Bílina – HC Letci Letňany 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 11. Mála (Hrdlička, Kýhos), 13. Polák (Kýhos, Hrdlička), 24. Gevorkyan (Jirkovský), 40. Kýhos (Mála, Brettschnaider), 46. Mála (Kýhos, Hrdlička), 49. Procházka (Gevorkyan), 52. Kýhos (Gevorkyan) – 15. Chvála (Chvojka, Prchal Vác.), 28. Novák (Beran), 56. Kotyra (Volek).

V Trutnově o výhře Draků rozhodla třetí třetina

Dvě třetiny duelu Trutnova s Kobrou byly naprosto vyrovnané. Na Janouškovu trefu reagoval ještě v první třetině Vacek. Jak Pražané dobře zakončili první periodu, začali i tu druhou. To se trefil Hlinka. Jenže ze strany svěřenců Miloslava Šeby to bylo vše. Pak si vše na paškál vzala bratrská dvojice Půlpánů. Tomáš ve druhé třetině srovnal na 2:2 a Aleš pak byl hlavní hrdinou třetí části hry. Nejprve společně s expardubickým Kolářem asistoval na vítězný gól Martincovi, aby v závěru sám upravil na konečný stav 4:2.

HC BAK Trutnov – HC Kobra Praha 4:2 (1:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Janoušek (Ukhin, Zahradník), 26. T.Půlpán (Fedulov, Chytráček), 49. Martinec (Kolář, A.Půlpán),60. A.Půlpán (Vácha) – 16. Vacek (Čurda, Antončík), 23. Hlinka (Skočovský).

Sokolovu ve Dvoře Králové vystřelil výhru hattrickem Rulík

Tomu se říká parádní zápas! Teprve dvacetiletý obránce sokolovského Baníku Adam Rulík se stal ústřední postavou utkání Dvora Králové a Sokolova. Z pozice beka totiž vstřelil na soupeřově ledě čistý hattrick, a to vše během první poloviny utkání. Když ve 28. minutě zvyšoval už na 3:0 pro Baník, mohly na led létat čepice. Jenže na ledě Rodosu se mohl Rulík dočkat snad jen hořkého uznání od zklamaných fanoušků nováčka. Jediný gólový úspěch domácích zaznamenal v samém závěru Valášek, aby pak už jen plály emoce – Petira s Hamerským v poslední minutě neunesli porážku a od rozhodčího Markovského vyfasovali kromě dvouminutových také tresty do konce utkání.

HC RODOS Dvůr Králové n. Labem – HC Baník Sokolov 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Valášek (Petira) – 12. Rulík (Trapl), 14. Rulík, 28. Rulík (Šafář).

„Domácí“ Řisuty padly s „domácím“ Mostem

Opravdu bizarní situace nastala v rámci 7. kola západní skupiny na slánském zimním stadionu. Střetly se tam dva celky, které zde v letošní sezóně hrají své domácí zápasy, přestože názvy týmů nemají s městem Slaný nic společného. Tak nebo tak, Buldoci byli v tomto duelu vedeni jako domácí a s Mostem padli nakonec v přestřelce 5:7. Už první třetině, která skončila 3:3, naznačovala pořádnou přestřelku. Nakonec se rozhodlo v té prostřední, kde Mostečtí třikrát skórovali a soupeři odskočili. Čtyřmi kanadskými body se pod první mosteckou letošní druholigovou výhru podepsal Tom Ringler.

HC Řisuty – HC Most 5:7 (3:3, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Bláha (Kos), 11. Záleský (Hampl), 17. Janeček (Kužel, Vildumetz), 42. Janeček (TS), 43. Fortelka – 8. Ringler (Lidák, Mika), 9. Sýkora (Šefl), 15. Kús (Hora), 22. Kús (Tupý, Ringler), 31. Šefl (Hora, Kús), 35. Tupý (Ringler, Lidák), 44. Ringler (Tupý, Lidák).

SKUPINA STŘED


Dvanáct branek v Hokejovém centru Pouzar

Nejen do Budvar arény, ale také do Hokejového centra Pouzar se mohlo ve středu zajít na ligový hokej. Motor předvedl s Třebíčí mnohem chudší gólové představení, to v utkání David Servisu s Pelhřimovem bylo na co koukat! Padlo hned dvanáct gólů a Jihočeši slavili vítězství 8:4. Vstup do utkání přitom Budějovičtí měli velmi vlažný a po dvou gólech Plachého prohrávali 0:2. Do konce první třetiny bylo srovnáno a rozhodnutí přinesl závěr druhé části hry. Za vyrovnaného stavu se dvakrát trefil Rousek a Lední Medvědi už nenašli síly na zvrat. Ve třetí části završil hattrick domácí Marek a body zůstaly v jihočeské metropoli.

HC David Servis Č. Budějovice – HC Lední Medvědi Pelhřimov 8:4 (2:2, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Suchánek (Svoboda), 19. Marek (Šulčík), 33. Marek (Šulčík, Trummer), 37. Rousek (Zayml), 40. Rousek, 53. Marek (Šulčík), 55. Ferebauer (Rousek), 59. Trummer (Šulčík) – 3. Plachý (Vyskočil), 12. Plachý (Vyskočil, Kopic), 36. Volápek (Kasalý), 57. Dominik Marek.

Klatovy žily v Táboře do posledních minut, leč padly

Až do poslední minuty řádné hrací doby hráli hokejisté Klatov o naději na bodový zisk na horkém táborském ledě. Kohouti sice vedli 2:0 a svůj náskok si hlídali, jenže Klatovští trpělivě čekali na svou šanci a Topinka snižující trefou na 4:3 zdramatizoval závěrečné čtyři minuty. Když byl v čase 59:02 vyloučen domácí Matušík, Západočeši to zkusili v šesti proti čtyřem. A to se jim vymstilo! Radek Prokeš je brzy do prázdné branky ztrestal pátým a v poslední vteřina ještě Andres šestým gólem.

Hockey Club Tábor – SHC Klatovy 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Matušík (Kachyňa, Heřman), 24. Urbanec, 32. Heřman (Prokeš, Matušík), 46. Havran (Urbanec, Pechánek), 60. Prokeš (Heřman), 60. Andres (Kachyňa) – 30. Uhlík (Pacanda), 46. Kokoška (Vlček, Walter), 56. Topinka (Kokoška).

Vyrovnaný duel u Otavy rozhodl písecký bek Parýzek

Zajímavý duel se dvěma zvraty ve skóre se hrál v Písku. Domácí vstoupili do utkání dobře, díky Cibochovi a Koupalovi vedli zkraje druhé části o dvě branky, jenže Nymburští našlápli ke stíhací jízdě a najednou jich bylo plné kluziště. Maršoun snížil, Planý vyrovnal a Petr Maršoun pak svou druhou trefou zcela zvrátil skóre na nymburskou stranu. O přestávce tak měli Jihočeši v šatně o čem přemýšlet. A jak se později ukázalo, vymysleli dobrou taktiku. Josef Vlk srovnal a v 54. minutě vzal vše na svou hůl někdejší extraligový bek Martin Parýzek a jako správný kapitán tento duel rozhodl v písecký prospěch.

IHC Písek – NED Hockey Nymburk 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Ciboch (Hanus), 24. Koupal (Suda), 47. Vlk (Koupal), 54. Parýzek (Hřebíček, Polata) – 28. Maršoun, 35. Planý (Hierman), 35. Maršoun (Arnošt).

Destrukci Kolína v Kotlině řídil pětibodový Milfait

Pro pořádný výprask si přijeli do havlíčkobrodské Kotliny kolínští Kozlové. Na brzkou trefu Endála sice zareagoval Panna, jenže to bylo z hostující strany vše. Pak už toho Středočeši směrem dopředu mnoho nepředvedli a domácí rozjeli gólové představení, v němž měl hlavní slovo útočník Jan Milfait. K jedné trefě přidal ještě čtyři přesně asistence a stal se ústřední postavou drtivé výhry 7:1. Nic platné nebylo hostům ani vyměnit v polovině utkání brankářskou dvojici, od debaklu je prostě nezachránilo nic.

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 7:1 (2:1, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Endál (Milfait), 18. Voříšek (Havlík), 32. Kulhánek (Šuhaj, Milfait), 34. Milfait (Voříšek), 36. Chlubna (T. Semrád, Kozlík), 38. Šuhaj (Milfait, Voříšek), 59. Vašíček (Šuhaj, Milfait) – 7. Panna (Pýcha, Morkes).

Žihadla překvapivě desetkrát píchla do Plamenů

Z pozice vedoucího týmu tabulky, ale také i týmu, který ještě neprohrál, cestoval do Moravských Budějovic celek Žďáru nad Sázavou. A v úlu tamních Žihadel oheň žďárských Plamenů překvapivě zhasl. Hosté vždy museli dotahovat náskok soupeře, domácí si své vedení poctivě hýčkali a po čtyřiceti minutách světelná tabule ukazovala stav 5:3. Žďárský Bureš proměněným trestným střílením ještě stihl snížit na 4:6, ale poslední desetiminutovka patřila celku okolo veterána Petera Puchera. Ten si sám připsal v utkání tři kanadské body a společně se svými spoluhráči v radosti fanoušků zakulatili skóre na 10:4.

HC Moravské Budějovice 2005 – SKLH Žďár nad Sázavou 10:4 (2:1, 3:2, 5:1)

Branky a nahrávky: 5. Juráň (Lupač), 18. Mikeš (st.), 28. Matějka (Kusý, Pelikán),33. st. (Čermák, Mikeš), 38. Kusý (Matějka), 48. Kusý (Brož), 51. Čermák (Rytnauer, Mikeš), 52. Kusý (Wasserbauer, Matějka), 54. Kabelka (st.), 60. Rytnauer (Kusý, Sobotka) – 14. Kunstmüller (Lojek, Štěpánek), 29. Vítek (Lojek), 40. Jícha (Kuřítko), 49. Bureš (TS).

SKUPINA VÝCHOD


Nový Jičín obral Hodonín o dva body

Hráči Nového Jičína sehráli s favorizovaným Hodonínem partii, za kterou se rozhodně nemusejí stydět. Ba naopak. V domácím prostředí dlouho sahali po plném bodovém zisku, jejich snaha se rozplynula jen pár vteřin před koncem řádné hrací doby. Góly začaly padat až od druhé třetiny, ale vše podstatné se dělo až v té třetí. Hned zkraje Chvostek vstřelil vedoucí gól a jen, co trochu opadla radost, už to bylo 3:1. To skóroval Bednář. Domácí v té době byli na koni, jenže Jurča snížil a v čase 59:54 to byl opět Petr Jurča, kdo rozesmutnil domácí. Ti si alespoň chuť spravili v nájezdech, kde uspěli a zapsali si bod navíc.

HK Nový Jičín – SHK Hodonín 4:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Málek (Zedník, Gebauer), 41. Chvostek (Sonnek, Adamík), 42. Bednář (Kafka, Motloch), rozh. náj. Kafka – 35. Jurča (Vrána), 52. Jurča (Vaněk, Vrána), 60. Jurča (Mojžíš, Kadlec).

Bobři začali stíhací jízdu s Opavou pozdě

Ve 46. minutě prohrávali Bobři z Valašského Meziříčí s Opavou už 1:5 a hosté si mysleli, že je vše úplně jasné. Vést o čtyři branky, to k tomu nutí, to ano. Jenže domácí začali stíhací jízdu a Slezané byli určitě po závěrečném zvuku sirény rádi, že už je konec. Pořický nejprve nevinně snížil, Dalajka v 55. minutě už pozdvihl varovný prst a po trefě Petra Dvořáka v čase 59:28 už to bylo jen o gól. Hrát se ještě pár minut, kdo ví. Každopádně Opavští získali tři body, i když trenér Marek Harazim je za třetí třetinu určitě v kabině nechválil.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Opava 4:5 (0:2, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 24. Pořický (Dvořák, Báchor), 50. Pořický (Dvořák, Báchor), 55. Dalajka (Weintritt, Dvořák), 60. Dvořák (Matějka) – 2. Herman (Wolf), 9. Wolf (Černý), 30. Vítek J. (Herman, Malina), 46. Šendera (Herman, Černý), 46. Škoda (Hartmann).

Brankář Lakosil slavil první výhru v dračím dresu

Svůj druhý start v novém působiště – Šumperku si na ledě Kopřivnice připsal zkušený gólman Vlastimil Lakosil. Někdejší opora Třince tak po porážce v Novém Jičíně tentokrát týmu v Kopřivnici pomohla k výhře 5:3, i když tříbodové vítězství se nerodilo lehce. Draci to nemají jednoduché ovšem nikde, protože kvůli přestavbě svého stadionu hrají všechny duely venku, a tak musejí makat na sto deset procent. Šumperku se povedla na ledě Tatry první třetina, kdy třikrát skórovali. Čtyřmi kanadskými body se pak po výhru podepsal další ostřílený borec šumperské sestavy – Michal Vymazal.

HC TATRA Kopřivnice – Draci Šumperk 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Tomášek (Poruba), 27. Pargač (Poruba), 56. Pargač (Poruba) – 1. Lehečka (Králík), 13. Vachutka (Půhoný, Vymazal), 15. Půhoný (Vachutka, Vymazal), 51. Cink (Vymazal, Hroch), 54. Vymazal (Vachutka, Půhoný).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz