Vousatý bojovník končí! Hollweg má zdravotní potíže, za Plzeň hrát nebude

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

28. srpna 2018, 11:02

Václav Jáchim

Smutná zpráva pro fanoušky Plzně, v kádru Škody nadále nebude pokračovat Ryan Hollweg. Vousatý bojovník, který v minulosti válel i NHL, má vážné zdravotní potíže, jež mu nedovolí pokračovat v hokejové kariéře. Webu Škody to potvrdil majitel klubu Martin Straka.

U důrazného útočníka panovaly delší dobu určité pochybnosti. Hollweg sice v dubnu prodloužil s extraligovou Plzní o rok smlouvu, nicméně během přestávky nezahájil letní přípravu a léčil zdravotní trable. Západočeši věřili, že se Hollweg stihne dát dohromady, ale pravdou je opak.

„Bohužel vzhledem k dlouhodobým zdravotním problémům je Ryanova sportovní budoucnost nemožná, proto jsme se po vzájemné dohodě rozhodli spolupráci ukončit,“ uvedl na stránkách klubu majitel Martin Straka.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Ryan Hollweg přišel do Plzně v létě 2012, předtím nastupoval za Phoenix a tým Portland Pirates z farmářské AHL. Pětatřicetiletý rodák z městečka Downey v Kalifornii nastupoval za Škodu šest sezon, ale často ho omezovala zranění.

Ročník 2016-17 musel Hollweg kompletně vynechat, v tom uplynulém stihl za Západočechy 41 utkání základní části, vstřelil v nich dva góly a přidal stejný počet nahrávek. Z posledního play off si odnesl bilanci 10 zápasů a dvě vstřelené branky.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V Tipsport extralize má i s vyřazovacími boji na kontě přesně 200 duelů, vyhlášený srdcař a tvrdý rváč zaznamenal 11 gólů, sedm nahrávek a 467 trestných minut. Na jaře 2013 přispěl Hollweg k historickému titulu pro Plzeň, se Škodou později v letech 2016 a 2018 také slavil dvě třetí místa.

„Ryanovi nyní přejeme jen to nejlepší, především pevné zdraví, a patří mu naše velké poděkování,“ vzkázal někdejšího hokejistovi New York Rangers, Toronta či Phoenixu na dálku Martin Straka.

Foto: Facebook HC Škoda Plzeň

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Foto: Dominik Bakeš, isport.blesk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz