Vrchlabí na kolenou. Neoprávněný start zničil celou sezonu, už podruhé

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

6. března 2015, 17:15

Adam Bagar

Představte si, že se celou sezonu snažíte, abyste si vypracovali co nejlepší pozici pro play off, do nějž navíc skvěle vykročíte a pomalu už přemýšlíte nad čtvrtfinálovým soupeřem. Ovšem poté přijde jediné zaváhání, jediná chyba, jediná nepozornost, která vám předčasně ukončí sezonu. Bez fanfár. Naopak. S pořádnou kapkou hořkosti. Přesně to se stalo hokejistům Vrchlabí, kteří krutě pykají za chybu svého realizačního týmu, který do zápasů play off neoprávněně postavil juniora Radka Krska.

Hokejisté Vrchlabí obsadili v dlouhodobé části výbornou pátou příčku, která jim za soupeře pro osmifinále přisoudila hokejisty Bíliny. Stadion potvrzoval roli papírového favorita a před domácími fanoušky bral dvě vítězství, jimiž si vypracoval postupový mečbol. Důležitý čtvrtý souboj se měl hrát v pátek na bílinském ledě, ale nakonec k němu ani nedojde. A fanoušci, kteří na zápas dorazí, mohou slavit zázračný postup mezi osmičku nejlepších.

Vrchlabí totiž do předchozích střetnutí postavilo také devatenáctiletého Radka Krska, který však v základní části sehrál pouhých devět zápasů a v rozhodující fázi sezony tak dle řádů nesměl nastoupit. Přesto nastoupil, ale neoprávněně, což neuniklo i pozornosti STK ČSLH, která oba zápasy kontumovala. "Došlo k administrativní chybě našeho zaměstnance, který si nepohlídal jeho odehrané zápasy v základní části soutěže," vyjádřil se klub.

Horší konec sezony si snad ani pod Krkonošemi nemohli představit. V kabině pochopitelně zavládlo obrovské zklamání a slušně řečeno naštvaní jsou také fanoušci, kterým se vedení klubu omlouvá. "Tímto se vedení klubu HC Stadion Vrchlabí všem fanouškům omlouvá za předčasné ukončení letošního ročníku druhé ligy. Je nám to opravdu velmi líto, přesto však pevně věříme, že na vrchlabský hokej nezanevřete," hlásí na klubovém webu.

Příznivce tamního hokeje záležitost mrzí o to více, že se nestala poprvé. Už před třemi lety totiž Vrchlabí bojovalo o postup do třetí nejvyšší soutěže. Nakročeno mělo parádně, ovšem pak přišla zpráva o neoprávněném startu Michala Červy a zápasy kvalifikace o druhou ligu tak byly kontumovány ve prospěch soupeřů, v kraji si tak Stadion pobyl o rok déle. Říká se přitom, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale v případě Vrchlabí to neplatí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz