Vrchlabí smetlo Sokolov, derby pro Tábor. Poruba padla podruhé v řadě

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

26. listopadu 2016, 22:18

Martin Schwarz

Dalších čtrnáct utkání nabídl sobotní druholigový večer. Ve skupině Západ znovu padala spousta branek. Devětkrát skórovalo Vrchlabí a stejný počet gólů oslavila i Kobra Praha, která doma rozdílem třídy přehrála Řisuty. Taktéž skupina Střed bavila publikum útočným hokejem, kromě fanoušků Pelhřimova sledovali přestřelku i diváci v Jindřichově Hradci. Vajgar dlouho sahal po bodech, nakonec však padl. Na východě Šumperk díky rozhodující trefě minutu a půl před koncem porazil druhou Porubu. Vedoucí Vsetín opět nezaváhal, poslední Technice nedal šanci.

SKUPINA ZÁPAD

Klatovům se daří, vyhrály počtvrté za sebou

Jen polovina základní hrací doby, a bylo rozhodnuto. Klatovy přijely do Klášterce nad Ohří ve velké pohodě, už po první třetině držely náskok tří branek a ve 32. minutě jej už na 4:0 rozšířil Vojtěch Tulačka. Klášterec sice zásluhou Zdeňka a Charouska dvakrát udeřil, ale víc už nestihl. SHC přidalo jeden přesný zásah navrch a bralo vítězství 5:2. Klatovy zároveň ovládly čtvrtý duel po sobě, zůstávají pouhé dva body za vedoucí Kobrou Praha.

HC Klášterec nad Ohří – SHC Klatovy 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 42. Zdeněk (Kuncl), 54. Charousek (Žižka, Deveri) – 4. Němec, 10. Leština (Švarc), 20. Švarc (Topinka, Krliš), 32. Tulačka (Beneš, Marcel), 50. Krliš (Švarc, Topinka).

Vrchlabí si zastřílelo, v každé třetině dalo tři branky

Tři góly v první, tři ve druhé a tři ve třetí části. Hokejisté Vrchlabí rozložili střelecké počiny rovnoměrně do každé periody a vyprovodili Sokolov na jeho vlastním ledě poměrem 9:2. Dvě branky zaznamenal hostující Martin Čurda, k nim navíc přidal další dvě asistence. Baník „brankoval“ až v průběhu poslední dvacetiminutovky, ale to už bylo pozdě. Sokolovu dva zásahy Radima Řezníčka nestačily, na výhru z Bíliny nenavázal a patří mu se šestnácti body poslední příčka.

HC Baník Sokolov – HC Vrchlabí 2:9 (0:3, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 46. Řezníček (Čejka, Novák), 55. Řezníček (Čejka) – 10. Krsek (Bláha, Šimoníček), 10. Maďar (Tržický, Čurda), 14. Procházka (Šťastný, Klement), 24. Čurda (Miškovský, Maďar), 26. Čurda, 28. Šťastný (Procházka, Filip), 47. Maďar (Čurda), 52. Jirků (Šimoníček), 54. Bláha.

Ofenzivní smršť Děčína tentokrát odnesla Bílina

Souboj dvou severočeských klubů vyzněl výrazně lépe pro domácí Medvědy. Děčín potvrdil, že se veze na vlně pohody, a po minulém vítězství 4:0 nad Sokolovem celkem hladce přemohl i bílinské Draky. Ti sice na začátku druhé třetiny umazali domácí náskok o jeden gól, leč potom hru dirigovali už pouze Děčínští. Dvakrát oslavil překonání soupeřova gólmana Pavel Zajan, klub s medvědem ve znaku rozhodl díky povedené prostřední a poslední části. V každé nasázel tři branky. Děčín je v tabulce čtvrtý, vyhrál potřetí za sebou, tentokrát 7:2. Bílina zůstává předposlední.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Volráb (Zajan, Molnár), 27. Racek (Faigl, Oliverius), 32. Faigl (Oliverius, Sýkora), 34. Zajan (Volráb, Hašek), 45. Hašek (Molnár, Vaněk), 54. Oliverius (Chmel), 57. Zajan (Vacek, Hašek) – 22. Baránek (Nedrda, Brettschneider), 45. Procházka (Fučík).

Matějček čtyřmi góly popravil Řisuty

Na tento zápas budou chtít Řisuty co nejdříve zapomenout. Po úvodní periodě ztrácely na pražskou Kobru jen dva zásahy, jenže během následující třetiny domácí jasně dominovali a jednoznačný náskok nepromrhali. Čtyřmi brankami se prezentoval útočník Pražanů Martin Matějček, dohromady Kobra skórovala devětkrát a dělala si zálusk na desítku. Na tu nedošlo, i tak mají Řisuty nad čím přemýšlet. Celek z Prahy vede žebříček skupiny Západ o dva body před Vrchlabím.

HC Kobra Praha – HC Řisuty 9:2 (2:0, 4:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Vlach (Matějček, Slanina), 17. Matějček (Vlach, Vacek), 23. Tuma (Šteiner, Hlinka), 25. Antončík (Šteiner, Jakeš), 26. Matějček (Semrad, Vlach), 35. Matějček, 48. Matějček (Slanina, Vlach), 51. Tuma (Hlinka, Pulkrab), 57. Vacek (Jakeš, Antončík) – 37. Bílek (Borovanský), 39. Slavíček (Brém, Kulich).

Vlci v Trutnově potvrdili roli favorita

Dvakrát po sobě museli hráči Jablonce nad Nisou do prodloužení, v sobotu už rozhodli v základní hrací době. Dlouho ale drželi hubený a spíše fotbalový náskok 1:0, na Havlasovu přesnou střelu ze 4. minuty navázal až ve třetí části Kamil Bříška. Domácí pravděpodobně položil zásah Marka Frka z 54. minuty, i když pak Trutnov snížit na rozdíl dvou branek, znovu dvakrát po sobě inkasoval. Severočeši jsou v kontaktu se špičkou pořadníku, na kolbišti Trutnova vyhráli 5:1.

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:5 (0:1, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 58. Poul (Bažant, Abrahám) – 4. Havlas, 45. Bříška (Žalud), 54. Frk, 58. Bříška (Havlas, Zeman), 60. Havlas (Pilař).

SKUPINA STŘED

Bitva klubů z čela žebříčku pro Havlíčkův Brod

Na vrcholku skupiny Střed bylo poslední dobou pořádně našlapáno, teď o pět bodů odskočilo mužstvo Havlíčkova Brodu. Dotáhlo totiž do úspěšného konce důležité měření sil s Moravskými Budějovicemi. Žihadla si po první třetině nesla do kabiny náskok. Druhé dějství ale patřilo Havlíčkobrodským, ve 48. minutě přidal třetí gól Tomáš Semrád a domácí těžko hledali cestu z problémů. I když snížili, do prázdné klece poslal kotouč Patrik Přidal, který určil konečný výsledek 2:4. Havlíčkův Brod potvrdil první příčku a je jisté, že nejvýše postavený zůstane i po příštím kole.

HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Peroutka, 58. Kruttiš (Šťáva, Horký) – 22. Chlubna (Lacina, Michálek), 34. Třetina (Endál, Přidal), 48. Semrád, 59. Přidal (Endál).

Jižní Čechy viděly derby, které ovládli Kohouti

Úvod zápasu mezi Pískem a Táborem sliboval solidní útočný hokej. Po Krätzerově brance ze 3. minuty se o malý okamžik později prosadil také hráč Písku. To ale domácí netušili, že další góly už nepřidají. V prostřední periodě gólmani neinkasovali, Kohouti z Tábora zásluhou Krátošky a Pechánka navýšili vedení na 4:1 v průběhu poslední dvacetiminutovky. Střetnutí klubů z jižních Čech patří Táboru, ten z předchozích dvou duelů inkasoval jedinkrát, vlastní stejný počet bodů jako druhá Žihadla.

IHC Písek – HC Tábor 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Urbanec (Hřebíček, Vlček) – 4. Krätzer (Blažek, Pechánek), 15. Mrkvička (Kellner), 46. Krátoška, 54. Pechánek (Kýhos).

Žďár srazil Nymburk i díky dobrému začátku

Nymburk nemířil na Vysočinu v dobrém rozpoložení, s sebou si totiž vezl tři porážky v řadě a ve Žďáru nad Sázavou jej čekala opět těžká práce. Což se následně potvrdilo. Sílu soupeře Středočeši pocítili už při úvodních dvaceti minutách, po první siréně Plameny držely náskok o tři branky a později ho ještě navýšily. Hosté se postupně chytli, dostali za záda gólmana Řehoře tři kotouče, jenže dál slavili i hokejisté Žďáru. Nakonec předčili Nymburk 6:3, po vzájemném zápase spolu výběry sousedí v tabulce.

SKLH Žďár nad Sázavou – NED Hockey Nymburk 6:3 (3:0, 1:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 11. Staněk (Kovářů, Půža), 18. Kovářů (Střecha T., Kolda), 19. Kuřitko (Bureš), 36. Střecha T, 46. Beneš (Juráň), 60. Pleva – 42. Eis (Kuzďas), 48. Stehlík (Kříž, Saňa), 57. Čtvrtečka (Smejkal, Barbora).

Vajgar se probral, přesto braly body Budějovice

Předchozí tři zápasy Jindřichova Hradce? Třicet obdržených gólů a pouhé dva vstřelené. I proto příznivce Vajgaru potěšilo, když jejich oblíbenci o víkendu nastříleli David Servisu České Budějovice do sítě pět kotoučů. Domácí dokonce dorovnali původní ztrátu 0:3. Ale Budějovičtí velkolepou přestřelku o třinácti brankách ukočírovali. Třemi trefami v závěrečném dějství určili konečné skóre 8:5, Vajgar opět doplatil na špatnou hru dozadu. Střetnutí dvou nejhorších mančaftů skupiny Střed tak urval David Servis. Trápení Jindřichova Hradce pokračuje, domácí Antonín Bastl ale zapsal hattrick.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC David Servis České Budějovice 5:8 (0:3, 4:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 22. Bastl (Kohút, Vantuch), 23. Bastl (Tržil), 25. Vantuch (Svatuška, Růžek), 38. Jaša (Tržil, Bílek), 52. Bastl (Svatuška, Tržil) – 10. Hanzal (Bárta), 15. Vylíčil (Škopek, Zich), 18. Zayml (Zich, Bílek), 30. Zayml, 34. Marek (Bílek), 42. Matoušek (Marek, Bílek), 53. Bárta (Chaloupka), 53. Sumerauer (Vylíčil, Suchánek).

Kolín ve třetí třetině zaspal a prohrál o gól

Když zavítáte na utkání Pelhřimova, můžete si být skoro jisti, že uvidíte spoustu branek. Soudě podle výsledků z posledních kol. Lední Medvědi pokračovali v útočných choutkách i proti Kolínu. Středočechům nasadili do zařízení šest puků, přesto se o výsledek strachovali do závěrečné sirény. Až ve třetí periodě totiž zápas na stranu domácích otočili Bezděk s Hadravou. Kozlové se během poslední dvacetiminutovky neprosadili vůbec. Pelhřimov zvítězil popáté za sebou a užívá si pohodu.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SC Kolín 6:5 (1:2, 3:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Kopic (Vysloužil, Plachý), 24. Kubát (Kasalý F., Hadrava Martin), 28. Martin Hadrava (Port, Votápek), 29. Vysloužil (Plachý), 43. Bezděk (Kopic), 46. Martin Hadrava (Kopic) – 7. Skokan (Semirád), 17. Horyna (Zumr), 30. Černý (Kadlec), 32. Malý (Březina), 39. Březina (Zumr).

SKUPINA VÝCHOD

Opava přehrála Nový Jičín, v tabulce mu utekla

Dvě prohry a stop. Slezan nepřipustil další porážku, v domácím zápase s Novým Jičínem mohl právě sobotnímu vyzyvateli odskočit na rozdíl pěti bodíků. A stalo se. Hosté těsný náskok Opavanů dorovnali ve 33. minutě, ale pak střelecky mlčeli. O chvíli později rozhodl duel Jiří Šindelář, poté pečetil trefou do odkryté klece Selingr. Novému Jičínu předešlá utkání s Hodonínem a Kopřivnicí vyšla, tentokrát ostrouhal.

HC Slezan Opava – HK Nový Jičín 3:1 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. T. Černý (Šindelář, Vítek), 35. Šindelář, 60. Selingr (Polok, Galvas) – 33. Zdeněk (Dresler, Chvostek).

Hodonín byl pro Bobry příliš velkým soustem

Na Valašsku žádná branková smršť neproběhla, dohromady propadly ze maskované muže čtyři puky. Třikrát z hokejek Drtičů, kteří položili základy vítězství ještě na sklonku úvodní části, skóroval Dominik Matula. Po něm i Michal Kuba, navzdory domácí snaze o vyrovnání nepřišli Bobři s dramatickým závěrem základní hrací doby. Výhru Jihomoravanů při startu třetí třetiny pečetil Jakub Hajný. Hodonín bere tři body a nenechal se přeskočit na třetí pozici Šumperkem.

HC Bobři Valašské Meziříčí – SHK Hodonín 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Kubo (Varga Mir., Baroš) – 18. Matula (Peš, Vrána), 25. Kuba (Hložánek, Kužílek), 43. Hajný.

Janota zajistil Drakům tři body chvíli před koncem

Šumperk využil porubského zaváhání z předešlého kola a po Valašském Meziříčí i on překonal druhé Ostravany. Domácí dvakrát vedli a bíločervení vždy dotáhli těsný náskok výběru z podhůří Jeseníků. Na ránu obránce Michaela Janoty od modré čáry zhruba minutu a půl před koncem třetí třetiny už ale zareagovat nestačili. Poruba podruhé v řadě přišla o plný počet bodů, Draci naopak potvrdili vítězství ze středečního mače proti Technice Brno. Přesto jsou nadále čtvrtí, kousíček za Hodonínem.

Draci Šumperk – HC RT TORAX Poruba 2011 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Vachutka (Králík, Drtil), 33. Drtil (Novosad, Ostřanský), 59. Janota (Králík, Cink) – 26. Ballner (Zachar, Kafka), 44. Slováček (Piecha, Sedlář).

První Vsetín bez problémů vyřídil poslední Techniku

Zápas prvního s posledním nenabídl překvapivý průběh. Suverénní Valaši i v dalším domácím klání dominovali. Rozhodli jej prakticky během první třetiny, ve které poslali do branky gólmanů Slavíčka a Nováka čtyři přesná zakončení. Brněnská Technika na Lapači střelecky mlčela, Vsetín přidal ještě dvě branky navrch, konkrétně z holí Zúbka a Kolaříka. Svěřenci Jiřího Dopity mají náskok před druhou Porubou úctyhodných deset bodů, doma počtvrté v řadě nedostali ani gól a jsou nadále k neporažení.

VHK ROBE Vsetín – HC Technika Brno 6:0 (4:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Šilhavý (Pokorný), 9. Pokorný (Finsterle), 13. Vávra (Kucharczyk, Mojžíš), 16. Finsterle (Zúbek), 45. Zúbek (Pokorný, Finsterle), 60. Kolařík (Mojžíš, Vávra).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz