Vsetín na Lapači padl s Hodonínem, Frýdek zkrotil Lvy. Karviná zabrala

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

25. listopadu 2015, 22:54

Marek Komárek

Západní skupina druhé ligy měla na tentorkát naplánované volno. Na východě se ovšem všech dvanáct celků vrhlo do dalších nelítostných bojů. Bojovný a efektivní výkon stačil Drtičům z Hodonína k zisku tří bodů na Lapači. Na domácím stadionu překvapila Karviná hráče Moravských Budějovic a třetí místo si díky výhře v prodloužení po dnešním kole udržela Technika Brno.

Východní skupina

Drtiči vyloupili Lapač, zářil hlavně Peš

Drtiči z Hodonína přivezli ze Vsetína trochu překvapivé tři body. Rozhodla o tom už první část hry, během které efektivnější hosté získali dvoubrankový náskok. Ten v dalším pokračování udrželi. Největší zásluhu na třech bodech měl hostující Peš. Hattrick završil brankou na 5:2 na začátku třetí periody.

VHK Vsetín – SHK Hodonín 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Vávra (Finsterle, Abdul), 39. Vaněk (Tesařík, Dvořák), 49. Vávry (Hryciow) – 4. Peš (Jurásek, Matula), 9. Piskoř (Mikéska), 18. Peš (Matula), 37. Matula, 44. Peš (Matula, Jurásek).

Souboj sousedů v tabulce vyzněl lépe pro Kopřivnici

Souboj na hraně play off vyzněl lépe pro hokejisty Kopřivnice. Hodně napověděla už první část. Sluštík a po něm Červenka zařídili dvoubrankový náskok pro hosty. Domácím svitla naděje na začátku třetiny následující. Na branku Kovařčíka ale žádný jeho spoluhráč nenavázal a produktivnější Kopřivnice si vítězství už vzít nenechala.

HK Nový Jičín – HC Kopřivnice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Kovařčík (Novotný), 54. Zdeněk (Lehečka) – 11. Sluštík (Červenka), 19. Červenka, 40. Kofroň (Tomášek), 50. Tomášek z trest. střílení.

Favorit nezaváhal, Lvi stále mimo play off

Lvi byli v první minutě myšlenkami asi ještě v šatně. V devětatřicáté vteřině prohrávali už 2:0! Hosté se k vážnější situaci dostali až za stavu 3:0 díky nařízenému trestnému střílení. I po snížení ovšem excelovali domácí. Těm stačilo hrát místy na půl plynu. Poslední část přinesla už poklidnější tempo a završení hattricku domácího Christova.

HC Frýdek-Místek – HC LVI Břeclav 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Christov (Kowalczyk, Káňa), 1. Klimša (Piecha, Samiec), 14. Dresler (Piecha, Roman), 23. Chmielewski z trest. střílení, 31. Franek (Chmielewski, Kovařčík), 36. Christov (Luka, Roman), 53. Christov (Luka, Hlaváč) – 17. Průdek z trest. střílení, 51. Smetana (Průdek, Zháňal).

Bobři opět pod tlakem Karviné, podlehli Porubě

Favorit utkání byl v Ostravě jasný. Hráči domácí Poruby se sice rozjížděli pomaleji, v druhé polovině první části už ale třikrát udeřili. U dvou branek byl domácí Kilnar, který si nakonec v zápase připsal úctyhodných pět kanadských bodů za dvě vstřelené branky a tři asistence. Poruba tak stíhá v tabulce třetí v poslední době velmi dobře hrající Hodonín.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Bobři Valašské Meziříčí 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Bednář (Kilnar), 16. Kilnar (Szajter, Ovšák), 18. Chaloupka (Sedlář, Ballner), 23. Stejskal (Bednář, Kilnar), 34. Kilnar (Buček), 50. Szajter (Kilnar, Vaněk) – 46. Studený, 59. Pořický (Kovář).

Žihadla nečekaně nestačila na Karvinou

Poslední celek tabulky se proti týmu z Vysočiny ukázal v lepším světle než ve většině dosavadního průběhu sezóny. Po bezbrankové první třetině nasměroval zápas ke třem bodům pro Karvinou hned v první minutě druhé části Foltýn. Ve stejné třetině se trefili ještě Chomič, Juhász a Vyčesaný a Karvinští si mohli po delší době užívat vysokého vedení. Do závěrečné sirény ještě navýšili stav na konečných 6:2.

SK Karviná – HC Moravské Budějovice 2005 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Foltýn (Puškár), 24. Chomič (Chroboček), 34. Juhász, 40. Vyčesaný (Kasperlík, Foltýn), 42. Kasperlík (Logunovs), 59. Chomič (Vyčesaný) – 31. Matějka (Havel), 54. Peroutka (Štáva, Havel).

Technika si vzala zpět třetí místo, v prodloužení porazila Opavu

Hodonín i Poruba, tedy oba nejbližší soupeři Techniky v ligové tabulce, nezaváhaly. Technika proto musela vyhrát alespoň za dva body, aby se opět dostala na třetí příčku za bezkonkurenční Frýdek-Místek a druhý Vsetín. Přesně toto vítězství diváci v Brně viděli. Dlouho to ovšem vypadalo i na tři body pro domácí. Technika dvakrát vedla o dvě branky a v bezbrankové poslední třetina měla několik dobrých šancí rozhodnout.

HC Technika Brno – HC Slezan Opava 4:3 v prodloužení (2:1, 1:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Jurča (Strýček, Bustin), 6. Kadlec (Látal, Habrovec), 22. M. Brzobohatý, 65. Jurča – 14. Svoboda (Wolf, Tichý), 24. Vítek (Polok), 38. Selingr (Vítek, Polok). 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz