Všichni nováčci hráli výborně, chválí Šimek. Karjalu pro zranění nedohrál

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Obránci Tomáš Pavelka, Stanislav Dietz nebo útočnici Radan Lenc, Tomáš Hyka, Michal Bulíř, Robin Hanzl a David Kämpf. Ti všichni prožili na Karjale reprezentační debut, ať už v Plzni či v Helsinkách. a ukázali, že jsou velkým příslibem pro budoucnost českého hokeje. Sedm nováčků na turnaji výrazně přispělo ke dvěma triumfům a parádnímu druhému místu. "Nechci si hrát na nějakého mazáka v reprezentaci, ale všichni noví kluci hráli výborně," pokyvuje Radim Šimek.

"Třeba s Tomášem Pavelkou se mi hrálo výborně, je to zodpovědný kluk. I kluci v útoku podali výborné výkony. Útočná formace s Tomášem Hykou, Michalem Bulířem a Radanem Lencem se určitě trenérům líbila," pokyvuje zadák Radim Šimek, jenž patří už ke stálicím národního týmu. Ten se na Karjale představil ve velice dobrém světle a po triumfech nad Švédskem a Finskem bojoval o prvenství na turnaji.

Ve finální bitvě ale nestačil na ruské mladíky, kteří turnaj ovládli. "Hráli dobře, disciplinovaně, jednoduše. Všechno posílali ven po mantinelech a útočníci si kotouče sbírali. Neměli na akci žádné extra hvězdy, takže si nehráli tolik s pukem, byli přímočaří a silní na puku. Bylo zkrátka znát, že za ně hrají mladí kluci, kteří se chtěli předvést a zabojovat o místo v reprezentaci," říká Šimek po nedělní porážce 0:3.

"Nevěšíme hlavy. Měli jsme plno nových kluků a nemáme se za co stydět. Druhé místo je taky pěkné."

Proti sborné měli reprezentanti dost okének v obraně, několikrát je při samostatných únicích ruských dravců podržel skvělý Dominik Furch. "To byla příčina toho, že nic nevymýšleli a hráli všechno hned dopředu. Dominik ty úniky výborně pochytal a zaslouženě byl vyhodnocen jako náš nejlepší hráč v utkání," přiznává Šimek. Toho mrzela první inkasovaná branka, kterou Češi dostali ve vlastní přesilové hře.

"Bohužel tohle asi rozhodlo. Kdybychom v ní dali gól třeba my, tak se duel vyvíjel úplně jinak. Pak navíc po mém faulu padla druhá branka." Českým hokejistům nešla upřít snaha, ale gól ne a ne přijít, jako by se proti oběma severským výběrům vystříleli. "V předchozích zápasech nás zdobily hladovost a tlak do branky, ale tohle nám proti Rusům chybělo. Proto jsme nevstřelili ani jeden gól," přiznává Šimek.

Opora libereckých zadních řad jinak musela být s výkony národního týmu na úvodní akci Euro Hockey Tour spokojena. "První zápas se Švédskem jsem nehrál, ale kluci podali výborný výkon a skvěle bruslili. Podobně jsme navázali proti Finsku, to se muselo fanouškům taky líbit. Proti Rusku to nevyšlo, ale nevěšíme hlavy. Měli jsme plno nových kluků a nemáme se za co stydět. Druhé místo je taky pěkné," líčí.

Po zápase ale musel Radim Šimek řešit také jednu nepříjemnost, kvůli zranění totiž střetnutí s Rusy nedohrál. "Na konci první třetiny jsem dostal ránu na rameno a něco mezi lopatkami mi tam nevydrželo. Nevím, jestli je to svalové, nebo se mně něco zablokovalo. Druhé dějství jsem hrál pod prášky a nemohl ani pořádně dýchat. Doufám, že to bude rychle dobré. To zjistím, až půjdu k doktorovi," prozrazuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz