WSM Liga: Místo Kuchejdy přichází Fronk. Dukla oslaví výročí v televizi

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Po Josefu Strakovi opouští WSM Ligu i další oblíbenec českobudějovických tribun – David Kuchejda. Devětadvacetiletý útočník, který dal v letošním ročníku ve 29 zápasech tři branky a přidal osm asistencí, odchází na vlastní žádost do Německa (Bayreuth, DEL2). Motor naopak získal Jiřího Fronka.

Události 39. kola WSM Ligy

Výsledky

Dukla s Motorem na ČT sport
Šlágr 41. kola, sobotní zápas mezi Jihlavou a Českými Budějovicemi, bude živě vysílat Česká televize. Start utkání byl proto posunut na 18:00. WSM Liga je v této sezoně na obrazovkách ČT sport podruhé. Předtím se vysílalo utkání mezi Motorem a Prostějovem.

Oba týmy nastoupí v retro dresech. Dukla tím oslaví 60. výročí od svého založení. Zápasu bude předcházet slavnostní nástup osobností klubové historie, jejich autogramiáda i setkání s primátorem. Fanoušci pak uskuteční pochod na Horácký zimní stadion.

Dukla odehraje utkání v dresech ze sezony 1960/1961, České Budějovice v replikách šedesát let starých bílých dresů s modrým logem tehdejšího Slavoje. Více ZDE.

Dukla nastoupí v unikátních replikách dresů ze sezony 1960/1961. Dresy nechal vyrobit a zaplatil švýcarský fanklub Dukly Jihlava.

Dukla nastoupí v unikátních replikách dresů ze sezony 1960/1961. Dresy nechal vyrobit a zaplatil švýcarský fanklub Dukly Jihlava. | Foto: hcdukla.cz

Kladno druhým týmem, které porazilo Motor na jeho ledě
Dosud dokázala v Českých Budějovicích vyhrát pouze Jihlava, po sobotním kole se k ní přidalo Kladno. Ačkoliv vystřelilo pouze patnáctkrát a soupeř čtyřiatřicetkrát, zvítězilo 2:1 a ztrátu na vedoucí Motor snížilo na osm bodů.

Novákův debut ve WSM Lize
Byl u posledního zlata z mistrovství světa, má sedmnáct startů v NHL a ještě letos hrál v Kontinentální hokejové lize. Sedmého ledna pak Filip Novák zažil premiéru ve druhé nejvyšší české soutěži – naskočil v barvách Motoru do šlágru kola proti Kladnu. Do statistik se čtyřiatřicetiletý obránce zapsal pouze dvěma trestnými minutami, nebodovaly ani České Budějovice.

Gratton se trenérům líbí
Kanadský ranař Josh Gratton byl v Kladně na dvouzápasové zkoušce, po které se má rozhodnout, zda zůstane i pro nadcházející týdny. Vzhledem k jeho výkonu proti Českým Budějovicím je možné, že bude v Kladně pokračovat. „Hned po zápase nemůžu říct, že stoprocentně zůstává, ale shodli jsme se, že se nám jeho hra líbí. Hrál určitě líp než první zápas doma s Prostějovem. Chodil na oslabení a hrál dobře," uvedl pro vasekladno.cz asistent trenéra František Kaberle.

Repe zůstal mimo kladenskou sestavu
Slovinský bek Jurij Repe se pro zápas v Českých Budějovicích nevešel mezi šestici obránců a dostal volno. Letos odehrál 29 zápasů s bilancí 1+4. V minulé sezoně byl výrazně produktivnější a překonal hranici dvaceti bodů. 

Eratovo zranění je vážnější
Třebíči se komplikuje tvorba sestavy. Klíčový útočník Roman Erat bude podle prvních informací mimo hru zhruba na měsíc. Marodka postihla i partnerskou Kometu. Horácká Slavia je momentálně šestá s náskokem sedmi bodů na jedenáctý Frýdek-Místek.

Bakus předsedou krasobruslařského oddílu
Oldřich Bakus, jedna z nejvýraznějších osobností prvoligové historie, se vrací k ledu. Nově se stal předsedou jihlavského klubu krasobruslařek, kde působí i jeho dcera. Po konci kariéry rovněž vede autosalon, kde zaměstnává i bývalé spoluhráče Tomáše Ficence nebo Pavla Suka. Prozradil to v rozhovoru pro jihlava.city.cz.

Přestupové novinky

Kuchejda odchází z Českých Budějovic
David Kuchejda byl velkým oblíbencem českobudějovických fanoušků, za Motor nastoupil ve všech čtyřech prvoligových sezonách. Teď ale České Budějovice na vlastní žádost opustil a zamířil do Německa. Upsal se Bayreuthu, týmu z tamější druhé nejvyšší soutěže. Stane se tak spoluhráčem Tomáše Vošvrdy.

„David nebyl spokojen s vytížením v zápasech a našel si mezitím jiné angažmá. My v naší situaci zrovna nevítáme odchod útočníka, snažili jsme se Davida přesvědčit, aby zůstal. Ten tak ještě odehrál dva zápasy, aby nám při marodce vypomohl, ale názor nakonec nezměnil, a tak odchází. Je nám to líto, na druhou stranu nemůžeme a hlavně nechceme nikoho držet v týmu násilím," uvedl pro hcmotor.cz generální manažer Stanislav Bednařík.

Devětadvacetiletý útočník dal v letošním ročníku ve 29 zápasech tři branky a přidal osm asistencí. Vyznačuje se bojovností a obětavostí. 

„David nebyl spokojen s vytížením v zápasech a našel si mezitím jiné angažmá."

Motor přivedl Fronka
Odchod Davida Kuchejdy vyvolal rychlou reakci českobudějovického vedení. V Motoru bude do konce sezony hostovat dvaadvacetiletý útočník Jiří Fronk. „Máme na něj solidní reference, paradoxně nejvíc od Bena Walkera, se kterým hrál v týmu v minulé sezoně. Je to vysoký, důrazný hráč a zároveň dobrý bruslař s tvrdou střelou. Věříme, že to bude co nejdříve potvrzovat i v našich barvách," uvedl pro hcmotor.cz Stanislav Bednařík.

Letošní sezonu zahájil stejně jako dvě předcházející v zámoří – jeden start si připsal v AHL, další čtyři v ECHL. Pak zamířil do Mladé Boleslavi, za kterou odehrál osm zápasů, žádný kanadský bod ale nezískal. Před odchodem do Ameriky hrál za Chomutov i jeho farmu v Kadani. Pravidelně také reprezentoval.

» Nedávný rozhovor s Jiřím Fronkem pro hokej.cz

České Budějovice i nadále hledají posily. Jednou z nich by mohl být Václav Nedorost.

Meidl s Kovářem skončili v Anglii
Čeští útočníci Václav Meidl s Robinem Kovářem jsou bez práce. Manchester Phoenix má totiž v EPIHL finanční problémy, a proto se rozhodl hromadně propustit zahraniční hráče. Meidl začal sezonu v Havířově, Kovář působil v Manchesteru už od roku 2013. Předtím hrál za Ústí nad Labem.

Mrňa je bez angažmá
Bývalý útočník Jihlavy, Litoměřic nebo Berouna Pavel Mrňa si hledá nové angažmá, předčasně totiž skončil v britské EPIHL. Za Sheffield odehrál 23 zápasů, dal 20 branek a na dalších 15 asistoval. Vrátí se důrazný forvard do WSM Ligy?

Jiří Fronk.

Jiří Fronk. | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Ze statistik

Ton zaokrouhlil počet gólů
Petr Ton, hvězda soutěže, přispěl k výhře Kladna na ledě Českých Budějovic jednou brankou, jeho desátou v sezoně. Krom toho má šestnáct asistencí.

Výborný Strmeň
Kadaň napravila středeční porážku s Mostem a po výhře 2:1 nad Litoměřicemi má na poslední celek tabulky opět sedmibodový náskok. Výborný výkon předvedl proti Stadionu brankář Jan Strmeň, který ze 32 střel inkasoval jedinou.

Dvougólový Březina
Jediným hráčem, který v minulém kole skóroval dvakrát, byl jihlavský David Březina. Nejprve vyrovnal na 1:1, pak rozhodl samostatné nájezdy. Po 38 zápasech má bilanci 8+3. 

Krliš a Šmerha dali první branku za Slavii
Slavia odjela do Prostějova oslabená o několik marodů, přesto přivezla všechny tři body. I díky tomu, že svoje první góly ve WSM Lize vstřelili posila z Klatov Václav Krliš a osmnáctiletý junior Tomáš Šmerha.

Jekelovi návrat do Třebíče zhořkl
Pavel Jekel zažívá životní sezonu. Nejprve se stal třebíčskou jedničkou, pak jej dokonce povolala Kometa. Nyní je zpátky ve WSM Lize – sobotní utkání se ale Horácké Slavii nepovedlo, v Ústí nad Labem prohrála 1:4. Jekel odchytal 30 minut a 36 vteřin, po čtyřech inkasovaných brankách totiž přenechal místo v brankovišti Dominiku Svobodovi.

Pechanec, Cienciala, Štebih a Růžička řídili vítězství Frýdku-Místku
Antonín Pechanec (0+2), David Cienciala (0+2), Miha Štebih (0+2) a Marek Růžička (1+1) výrazně pomohli nováčkovi soutěže k výhře 4:3 nad Mostem. Frýdek-Místek je momentálně jedenáctý, oproti desátým Litoměřicím má horší skóre.

Návštěva kola

6 421 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno
Budvar aréna se popáté v sezoně vyprodala. Teď se to čekalo – přijel atraktivní soupeř, hrálo se v sobotu, Motoru se daří a poprvé za něj nastoupil Filip Novák.

Další návštěvy: 
HC Frýdek-Místek vs. HC Most – 1 581
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha – 1 325
Hokej Ústí nad Labem vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 1 158
HC Dukla Jihlava vs. HC ZUBR Přerov – 1 102
SK Trhači Kadaň vs. HC Stadion Litoměřice – 354

Zápas mezi Benátkami n/J a Havířovem se bude dohrávat 12. ledna.

Choreo fanoušků Českých Budějovic v zápase s Kladnem.

Choreo fanoušků Českých Budějovic v zápase s Kladnem. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 40. kola

17:30 ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha
Slavia i nadále udivuje WSM Ligu. Ačkoliv v Prostějově nasadila pouze tři formace, vyhrála 3:2 a pojistila si čtvrté místo v tabulce. Překvapí i v Českých Budějovicích?

Zápasy 40. kola

Středa 11. ledna:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – Rytíři Kladno
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov
18:00 HC Stadion Litoměřice – AZ Havířov
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava
18:00 Hokej Ústí nad Labem – HC Most
18:00 HC Frýdek-Místek – SK Trhači Kadaň

Tabulka WSM Ligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 38 26 2 1 9 132:70 83
2. Rytíři Kladno 39 20 6 3 10 110:82 75
3. HC Dukla Jihlava 38 19 8 1 10 107:69 74
4. HC Slavia Praha 39 17 9 0 13 103:100 69
5. Hokej Ústí nad Labem 39 13 7 6 13 116:120 59
6. SK Horácká Slavia Třebíč 39 14 4 9 12 100:111 59
7. HC ZUBR Přerov 39 14 5 6 14 104:102 58
8. HC Benátky nad Jizerou 38 13 3 9 13 96:105 54
9. LHK Jestřábi Prostějov 38 12 5 7 14 118:119 53
10. HC Stadion Litoměřice 39 13 3 7 16 94:95 52
11. HC Frýdek-Místek 38 13 5 3 17 99:111 52
12. HC AZ Havířov 2010 38 11 4 4 19 86:94 45
13. SK Trhači Kadaň 39 13 0 3 23 90:122 42
14. HC Most 39 9 2 4 24 76:131 35

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz