Ani Kometa, ani Švédsko. Slovák Bakoš podepsal smlouvu s Bostonem!

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Jak se věci dokáží rychle měnit... Slovenský útočník Martin Bakoš, který v uplynulé sezoně hájil barvy libereckých Bílých Tygrů, měl posílit mistrovskou Kometu Brno. K tomu ale nakonec nedošlo, protože si to namířil do Švédska, kde podepsal smlouvu s týmem Mora IK. Jenže ani tam se zřejmě neobjeví. Osmadvacetiletý účastník letošního MS v Dánsku se totiž dohodl na ročním dvoucestném kontraktu s Boston Bruins!

Taková škatulata v podání jednoho hráče se jen tak nevidí. Jen pro rekapitulaci: 14. května oznámila brněnská Kometa své posily před novou sezonou, jednou z nichž byl i útočník Martin Bakoš. 6. června ale přišla změna. "Pravděpodobně nás posílí až na další sezonu, protože Martin chtěl využít zajímavou nabídku ze Švédska," ohlásil Libor Zábranský, boss mistrů extraligy z posledních dvou let.

O den později oznámil Bakošův příchod tým Mora IK, kde v minulém ročníku působil i český útočník David Kaše, a kam se nedávno přesunul i Bakošův krajan Marek Ďaloga. Nyní ale přišel naprosto nečekaný zvrat. Boston Bruins přišli se zprávou, že s Bakošem podepsali jednoletou dvoucestnou smlouvu, která mu v případě, že si vybojuje místo v kádru, kde působí i české hvězdy Davidové Krejčí a Pastrňák, vynese 700 tisíc dolarů za celou sezonu. 

V úvahu určitě připadá i možnost, že pokud by se Bakoš nedostal do prvního týmu Medvědů, zamíří právě do švédské Mory. Podobně, jako tomu bylo třeba v minulém roce v případě obránce Libora Šuláka, jenž se upsal finskému Lahti, ale po vydařeném světovém šampionátu jej ulovil Detroit. Když si ale u Red Wings nevybojoval místo, zamířil do země tisíce jezer. 

Foto: Lukáš Caha

Pro rodáka ze Spišské Nové Vsi to bude teprve druhé angažmá mimo hranice Česka a Slovenska. V ročníku 2016/17 hájil Bakoš barvy čínského Kunlunu Red Star v KHL, po jednom roce se ale vrátil do Liberce, kterému v sezoně 2015/16 vystřelil historicky první titul. V minulém ročníku odehrál kompletní porci 52 utkání v základní části, v nichž nastřádal 40 bodů (14+26), a byl nejlépe bodujícím hráčem týmu. V deseti zápasech play off pak přidal pět bodů (2+3).

Bakoš se představil rovněž na obou vrcholným mezinárodních akcích letošního roku. Slovenský reprezentační dres oblékl jak v Jižní Koreji na olympijském turnaji, tak v Dánsku na mistrovství světa. Na OH zapsal ve čtyřech zápasech gól a asistenci, na MS zaznamenal během sedmi duelů dvě branky a stejný počet gólových přihrávek. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz