Další krůčky pro Duklu a Motor! Na soupeře mají dva body náskok

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

I osmé kolo baráže o Tipsport extraligu jasně ukázalo, že oba týmy z WSM Ligy jsou parádně připravené. Jihlavská Dukla sice proti Pardubicím ztratila náskok 3:0, přesto nakonec vyhrála v nájezdech. Dvoubodový triumf zapsaly také České Budějovice, které přetlačily Karlovy Vary v prodloužení. Oba celky tak mají na své extraligové soky čtyři kola před koncem náskok dvou bodů!

Dynamo stáhlo ztrátu 0:3, ale bere jen bod

Pět výher v řadě vystřídaly dvě porážky, i proto sáhla Jihlava poprvé v baráži k výrazným změnám v sestavě. A ty se jí proti Pardubicím minimálně čtyřicet minut skvěle vyplácely. Skóre otevřel z přesilovky Filip Seman, ve druhé třetině pak dvakrát mířil do černého člen nově sestaveného prvního útoku Tomáš Jiránek! Dynamo tak prohrávalo o tři góly, přestože v prostřední části přestřílelo soupeře 13:6.

Zdánlivě ztracený zápas však hosté nezabalili. Petru Sýkorovi se Ctiradem Ovčačíkem stačila na snížení 42. minuta, Trončinský pak z přesilovky rychle vyrovnal. Dukle dál podrážela nohy vyloučení, navíc se od půlky utkání musela obejít bez zraněného kapitána Čachotského. Pokračující pardubický tlak ale přežila a díky proměněným nájezdům dua Seman–Zeman mohla slavit aspoň dva body. Vzhledem ke střeleckému ukazateli 17:38 velmi cenné dva body.

František Zeman (asistent trenéra Jihlavy): „Dvě třetiny jsme hráli výborně, šli jsme vítězství naproti. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit stejně aktivně jako do prvních dvou. Bohužel nevím, jestli se naši hráči lekli toho, že vedeme 3:0 a že bychom mohli Pardubice porazit za tři body. Pro nás z nepochopitelných důvodů nastal pětiminutový výpadek a soupeř kvalit Pardubic toho dokázal využít, srovnal zápas na 3:3. Nicméně od šesté minuty třetí třetiny klobouk dolů před hráči, co předváděli v oslabení. Padali tam, jak se říká, po držce a dovedli utkání do prodloužení. V něm žádné šance nebyly a na nájezdy jsme byli úspěšnější než hosté, proto dva body zůstávají doma.“

Miloš Holáň (trenér Pardubic): „Do Jihlavy jsme si přijeli pro tři body, ale máme jeden. Z tohoto důvodu nemůžeme být spokojeni. Ale po průběhu prvních dvou třetin jsme si tady ani nezasloužili vyhrát. Byli jsme všude později, nedisciplinovaní, vylučovaní. Udělali jsme tři hrubé individuální chyby. Nesložili jsme zbraně a ve třetí třetině se nám podařily dát rychlé dva góly a navrch ještě třetí. Měli jsme velkou šanci rozhodnout zápas za tři body ve dvou přesilových hrách. V prodloužení nebyla žádná nějaká vyložená šance. Čekalo se na samostatné nájezdy a ty naši střelci nezvládli. Bohužel odjíždíme jenom s jedním bodem. Čas je neúprosný.“

HC DUKLA JIHLAVA – HC DYNAMO PARDUBICE 4:3 po nájezdech (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. F. Seman (Szathmáry, Šidlík), 24. Jiránek (J. Skořepa), 35. Jiránek (Jergl, J. Skořepa), rozh. náj. F. Seman – 42. Ovčačík (Tomášek, Trončinský), 42. P. Sýkora (Rolinek), 46. Trončinský (Schaus).
Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 5:5, navíc Bárta (Pardubice) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 17:38.
Diváci: 6 200 (vyprodáno).
HC Dukla Jihlava: M. Svoboda – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Důras, Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička – Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Budějovický triumf trefil v prodloužení Čermák

Jihočeši na rozdíl od Jihlavy vyhráli poslední dva zápasy, paradoxně venkovní – proti Karlovým Varům už chtěli zlomit nepovedenou bilanci na vlastním ledě. Stejně jako na Horáckém zimním stadionu, i v Budvar aréně bylo vyprodáno. Jenže šest a půl tisíce diváků se nedočkalo zdaleka tak zajímavého menu, vždyť na góly museli čekat 42 minut.

Dostali ale rovnou dva v rozmezí 16 sekund, když na vedoucí trefu Jakuba Fleka bleskově odpověděl Tomáš Vak. Energie v závěru hrála i přesilovku čtyři na tři, jenže tu nevyužila a v prodloužení dostal stejnou výhodu Motor. Ten už trestal, Miloslav Čermák trefil domácím třetí úspěch v řadě a alespoň drobné upevnění postupové příčky.

Martin Štrba (asistent trenéra Českých Budějovic): „Jako každý zápas v baráži, i tentokrát to bylo oboustranně vyrovnané utkání. O výsledku rozhodly přesilové hry. Soupeř ji měl v závěru a mohl vítězství překulit na svou stranu, my jsme rozhodli v početní výhodě během prodloužení a získali dva body. Mám radost, že jsme konečně dokázali vyhrát před vlastním publikem. Je to malý krůček za naším snem. Baráž je otevřená pro všechny čtyři mančafty.“

Jan Tlačil (trenér Karlových Varů): „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Šli jsme do vedení, bohužel jsme ho drželi jenom dvacet sekund, kdy nám soupeř odjel a hned skóroval. Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro soupeře.“

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC ENERGIE KARLOVY VARY 2:1 po prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Vak (Hřebejk, Mucha), 63. Čermák (Pavlin) – 43. Flek (O. Beránek, Skuhravý).
Rozhodčí: Šír, Lacina – Bláha, Špůr.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 28:26.
Diváci: 6 421 (vyprodáno).
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík – M. Čermák, Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Dostálek – Hřebejk, Vak, Fronk – Babka, Rob, Šulek – Bárta. Trenéři: Stavjaňa a Štrba.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, T. Dvořák – Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Kindl – Flek, Gríger, Beránek – Kohout, Dušek, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Tabulka baráže o TELH po 8. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 8 1 5 0 2 20:19 13
2. ČEZ Motor České Budějovice 8 3 1 2 2 16:17 13
3. HC Dynamo Pardubice 8 2 1 3 2 23:23 11
4. HC Energie Karlovy Vary 8 2 1 3 2 21:21 11

Další program baráže o TELH

Neděle 16. dubna – 9. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice

Úterý 18. dubna – 10. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 21. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
16:00 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
16:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz