Další posily Sparty: Klub potvrdil Blaina, přicházejí také Delisle a Beran

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

11. června 2018, 12:48

Václav Jáchim

Další tři posily pro příští sezonu hlásí pražská Sparta. Už před dvěma týdny proudily spekulace o příchodu Jeremieho Blaina z rakouského Innsbrucku, vedení klubu nyní jeho transfer potvrdilo. Z Banské Bystrice se do Sparty stěhuje jiný kanadský obránce Steven Delisle, do útoku dorazí Matěj Beran (na snímku), jenž dosud oblékal dres pardubického Dynama. Už dřív Sparta angažovalo brankáře Matěje Machovského nebo navrátilce ze zámoří Daniela Přibyla, klub má nadále zájem o zadáka Jana Košťálka.

Z uvedených nováčků v týmu Sparty byl očekáván příchod Blaina. Šestadvacetiletý rodák z městečka Longueuil v provincii Quebec hrál během uplynulé sezony EBEL za Innsbruck. V barvách rakouského týmu stihl i s play off 59 utkání, vstřelil devět branek a nasbíral 21 nahrávek. Obránce, jehož si z 91. pozice draftu NHL 2010 zamluvil Edmonton, dlouho bojoval o uplatnění v nižších zámořských soutěžích, do Evropy se vydal v průběhu ročníku 2016-17, kdy posílil rakouský Villach.

Poté přesídlil do Innsbrucku, kde se ovšem loučí. Zástupci rakouského týmu už koncem května uvedli, že by se měl Blaine stěhovat do Sparty. Vedení pražského klubu nyní tuto informaci potvrdilo. "Je to typ obránce, který umí být produktivní, ale zároveň hrát hodně tvrdě v předbrankovém prostoru. Navíc je stejně jako Delisle pravák, a ti ve Spartě dlouhodobě chybějí. Od Jeremieho hodně očekáváme i při přesilovkách,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Michal Broš.

Zmíněný Steven Delisle míří do Sparty ze slovenské extraligy, sedmadvacetiletý bývalý zadák farem Columbusu (klub ho draftoval v roce 2008) či Philadelphie pomohl v uplynulé sezoně Banské Bystrici k mistrovskému titulu. Delisle sehrál u našich východních sousedů i s play off 36 soutěžních utkání, vstřelil čtyři góly a přidal osm nahrávek. Delisle má výborné fyzické parametry, měří téměř dva metry a váží 106 kg.

"Stevenovy úkoly by měly být vzhledem k tomu jasné. Byl jsem se na něj několikrát podívat v zápasech play off, je to hráč, který v případě potřeby klidně i shodí rukavice. Na druhou stranu měl ve druhé polovině základní části jen osm trestných minut, což dokládá, že umí hrát tvrdě a zároveň čistě. K tomu se jedná o hráče velmi obětavého pro mužstvo. Věříme, že stejně jako Jeremie zapadne do týmu a potvrdí roli přínosného cizince," připomněl Michal Broš.

Třetí posila má napomoci zvýšit důraz v ofenzivě, Matěj Beran se v pardubickém Dynamu uvedl fyzickým hokejem, přičemž dokázal střílet důležité branky. Někdejšímu hokejistovi Plzně vyšly zejména vyřazovací boje, ale celou sezonu měl bývalý juniorský reprezentant povedenou. Beran může nabídnout i zkušenosti z působení ve Švédsku či za Atlantikem, čtyřiadvacetiletý bojovník strávil v Pardubicích necelé tři sezony a zaznamenal tam výkonnostní vzestup.

"Od Matěje si slibujeme zvýšení konkurence v útoku zejména mezi mladšími hráči. Herně se jedná o důrazného a bojovného útočníka, který má dobrý charakter a umí hrát hodně obětavě. Jsme rádi, že se po vypršení smlouvy rozhodl pro přesun právě k nám," doplnil sparťanský sportovní manažer. Od uvedeného tria posil si hodně slibuje: "Jsou to hráči, které jsme sledovali, a víme, co od nich očekávat. Naplňují myšlenku přivést do týmu více charakteru a obětavosti než jen hvězd bez týmového myšlení. Věříme, že budou ve Spartě úspěšní,“ uzavřel Michal Broš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz