Do baráže už nikdy! Dynamo věří v lepší zítřky, pomoci má 12 nových tváří

Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

Vyhlížejí 68. nepřetržitou sezonu mezi elitou, jsou plni očekávání. Hokejisté Pardubic prožili těžké období, jelikož na jaře do posledních sil odvraceli hrozbu sestupu. To je ale minulost, podobné dobrodružství už Východočeši nechtějí zažít. "K baráži bych se nechtěl extra vracet. Vydali jsme se cestou určitého obrození. Situace není jednoduchá s ohledem na ekonomiku, klub dělá maximum, aby se stabilizovala," říká generální manažer Dušan Salfický.

Jakmile si Dynamo zajistilo účast v nejvyšší soutěži, vedení klubu se dalo do práce a bleskově hledalo vhodné posily. "Věříme v lepší zítřky a koukáme dopředu. Doufám, že jsme do Pardubic přivedli lidi, kteří mají stejnou vizi. Tedy dostat Dynamo na příčky, kam patří. A co si zaslouží," přidává Salfický. K možným adeptům si řekl své i trenérský štáb. "Řekli jsme si, kam by naše kroky měly směřovat. Co čekáme od nové sezony. Našli jsme shodu, okamžitě po baráži jsme všechno začali připravovat. S trenéry máme stejný názor na věc, období od dubna do dneška hodnotím jako úspěšné."

Marek: Hráči na zkoušku? Šlo o to, abychom se nedopustili přehmatů

Pardubičtí měli při operacích s kádrem nevýhodu. Když dokončili baráž, většina kvalitních hráčů už byla rozebraná. Proto se Dynamo vydalo cestou testování hráčů, tahle skupina byla na české poměry docela velká. "Chtěli jsme dát tým dohromady, aby se neopakovala minulá sezona. Šlo o to, abychom se nedopustili zbytečných přehmatů. Proto jsme přistoupili ke zkouškám. Hráče jsme viděli na ledě a v zápasech," říká sportovní manažer a asistent Pavel Marek.

Také proto sehrálo Dynamo víc přípravných utkání než většina konkurence. "Budeme rádi, když se to možná nebude opakovat. Výsledky ke konci přípravného utkání i vzhledem k tomu asi nebyly, jak bychom si představovali. Při tvorbě mužstva jsme byli omezeni výší rozpočtu, věříme, že jsme se rozhodli správně. Kádr jsme ponechali širší, změn je hodně. Dvanáct hráčů znamená velký zásah do kolektivu. Ale věřím, že si parta sedne. A že přijdou výsledky," přeje si hlavní trenér Miloš Holaň.

V sestavě Pardubic už nenajdeme amerického beka Schause nebo produktivního Nahodila, klub hledal jiné varianty, jak zvýšit sílu mužstva. "Chceme pracovat jako tým, ne se opírat o hvězdy," upozorňuje Pavel Marek. Skvělou zprávou pro klub je setrvání Petra Sýkory, jehož hodně chtěl nedaleký Mountfield. "Petr nevěděl, jakým směrem se klub bude ubírat. Projevil enormní zájem zůstat, měl své představy. Jednání byla korektní, v závěru už rychlé. V ekonomice jsme se shodli, Petr pak chtěl jen vědět, co se bude v klubu dít," informuje Dušan Salfický.

Holaň: Zvolili jsme češtinu. Je třeba, aby všichni cizinci zapadli

Podobně jako počátkem loňské sezony je v týmu dost cizinců - konkrétně zámořští hráči Wishart, Holland, Cardwell, Qunneville, Bojko, Ján Sýkora, Treille a Perret. "Je to dost velká skupina," souhlasí trenér Holaň. "S komunikací problém není, čas ukáže, co to přinese. Nikdy nevíte, jak to v sezoně bude vypadat. Sám jsem zvědav. Někteří kluci jsou ze zámoří, ale hráli slovenskou extraligy, uvidíme, jak se vyrovnají s jinou soutěží. To samé Francouzi. Sacha Treille už v extralize působil, byl na mistrovství světa. Kluci si sedli, nevidím tam skupinkování. Zvolili jsme jako hlavní řeč češtinu, je třeba, aby všichni cizinci zapadli a přizpůsobili se." Jasno je o nasazení gólmanů. "Jako jednička půjde do sezony Ondra Kacetl. Dost na něj spoléhám," dodává kouč.

Ambice klubu mají souvislost s loňským trápením. Hlavně ne baráž! "Mým velkým přáním je hrát play off, to bych fakt chtěl," tvrdí Holaň. Dynamo má pokoru. "Minulé roky nám naznačily, že můžete dát velkolepá prohlášení, ale dosáhnout úspěchů, to je jiná věc. Proto jsme skromní. Rádi bychom produkovali hokej, který přiláká ještě víc fanoušků. Cílem je předkolo play off. Víme, že to bude stát spoustu dřiny, ale v extralize není nic zadarmo," hlásí generální manažer. Jaký bude rozpočet klubu pro novou sezonu? "Na první mužstvo jsou to dvě třetiny nákladů klubu, které se pohybují mezi 110 až 115 milióny korun," zmiňuje Salfický. Ačkoli se klub poslední dobou trápil, partneři zachovali věrnost. "Nenechal nás ve štychu, na to jsem hrdý. Někdo plnění třeba lehce zkrátil, jiný navýšil. Ale rozpočet se nám podaří naplnit," uzavírá.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři:
Ondřej Kacetl, Martin Růžička, Milan Klouček

Obránci:
Petr Čáslava, Marek Trončinský, Ty Wishart, Jacob Cardwell, Rhett Holland, Ladislav Havlík, Jan Ščotka.

Útočníci:
Petr Sýkora, Tomáš Rolinek, Jan Starý, David Tomášek, Peter Quenneville, Sacha Treille, Jordann Perret, Vladislav Bojko, Matěj Beran, Tomáš Vondráček, Ján Sýkora, Patrik Poulíček, Antonín Dušek, Martin Kaut, Ondřej Panna.

Trenéři: Miloš Holaň, Pavel Marek a Otakar Janecký.

Příchody

Marek Trončinský (Mladá Boleslav)
Jacob Cardwell (Nové Zámky, Slovensko)
Ty Wishart (Banská Bystrica, Slovensko)
Rhett Holland (Idaho, ECHL)
Sacha Treille (Rouen, Francie)
Jordann Perret (Rouen, Francie)
Peter Quenneville (Aalborg, Dánsko)
Tomáš Vondráček (Kometa Brno)
Vladislav Bojko (Bars Kazaň, VHL)
Antonín Dušek (Karlovy Vary)

Odchody

Jaroslav Hübl (Bremerhaven, DEL)
Nick Schaus (Magnitogorsk, KHL)
Josef Horyna (Prostějov)
Petr Chaloupka (neznámo)
Ctirad Ovčačík (Frýdek-Místek)
Josef Zajíc (Orli Znojmo)
Lukáš Nahodil (Kometa Brno)
Petr Hubáček (Rouen, Francie)
Michal Bárta (Bayreuth, Německo)
Filip Zadina (Halifax, QMJHL)
Tomáš Kaut (Kladno)
Rastislav Špirko (Nové Zámky)

Výsledky v přípravě před novou sezonou

19.07. HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Bratislava 2:1 sn (Perret, J. Sýkora)
20.07. HC Dynamo Pardubice – HC Slovan Bratislava 5:2 (Tomášek 2, Moučka, Látal, Ščotka)
29.07. Avtomobilist Jekatěrinburg – HC Dynamo Pardubice 0:2 (Quenneville, Poulíček)
04.08. HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice 2:1 (Poulíček)
05.08. Jižní Korea – HC Dynamo Pardubice 1:4 (Treille, Ščotka, P. Sýkora, Hlinka)
06.08. Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 2:1 pp (Treille)
10.08. HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice 5:0 (Treille, Cardwell, P. Sýkora, Tomášek, J. Sýkora)
15.08. ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 2:4 (Vondráček, Starý, Perret, Poulíček)
22.08. Aukro Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 3:5 (Rolinek, Treille, Bojko, Quenneville, Dušek)
24.08. HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 1:2 (Rolinek)
29.08. HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice 3:2 (Quenneville, Poulíček)
31.08. 17:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Dynamo Pardubice 2:1 (Treille)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz