Draci hlásí posilu se zkušenostmi z KHL, útoku pomůže Rus Vorobjov

Foto: dracisumperk.cz

7. září 2018, 11:47

Adam Bagar

Ambiciózní Šumperk hlásí zajímavou posilu do ofenzivy. Ve druhé lize se představí ruský útočník Dmitrij Vorobjov, který zaujal ve vítězné generálce s Moravskou Třebovou a s Draky podepsal smlouvu.

„Byť do města dorazil těsně před půlnocí a, jak prozradil kouč Jozef Zavadil, oka nezamhouřil, tak nás přesvědčil,“ reagovali Draci na Instagramu k příchodu nové útočné posily, která při své premiéře v šumperském dresu přispěla asistencí k hladkému vítězství 9:3.

Vorobjov si zahrál také KHL za Novosibirsk a extraligu za Poprad

Třiadvacetiletý Dmitrij Vorobjov naposledy hrál druhou nejvyšší ruskou soutěž za Samaru, ale na kontě má i šest extraligových startů v barvách slovenského Popradu či dokonce 12 zápasů v Kontinentální lize, v níž nastupoval před dvěma lety za ruský Novosibirsk.

Pro Šumperk to je už pátá zahraniční posila, využije tak maximální kvóty cizinců. Už dříve klub posílili slovinský brankář Matej Kristín, ruský bek Nikolaj Tolokonnikov a ofenzivu jeho krajan Vladimir Antonov a Slovák Michal Romančík, který hrál loni za Hodonín.

Ředitel Velčovský: Po stránce síly a kvality vypadá tým velmi dobře

Dračí soupiska aktuálně čítá 25 jmen – tři brankáře, osm obránců a 14 útočníků. „Tým je dobře poskládán, což ukazují také dosavadní výsledky. Po stránce síly a kvality vypadá velmi dobře, ale zda se to potvrdí, ukáže až liga,“ ví ředitel klubu Vladimír Velčovský.

Foto: hkpoprad.sk

Aktuální kádr Draků Šumperk

Brankáři:
Ondřej Haloda, Matej Kristín, Dalibor Venouš.

Obránci:
Tomáš Drtil, Petr Gewiese, Jaroslav Habrman, Marek Haloda, Jakub Kužílek, Jakub Řezáč, Tomáš Sedlák, Nikolaj Tolokonnikov.

Útočníci:
Vladimir Antonov, Denis Blecha, David Haluza, Michal Horký, Daniel Hroch, Lukáš Králík, Milan Ostřanský, Karel Plášek, Dominik Pokorný, Michal Romančík, Libor Šíp, Martin Urban, Daniel Vachutka, Dmitrij Vorobjov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz