Kdo získá výhodu v baráži? Dukla hostí Dynamo, Motor hraje s Energií

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

14. dubna 2017, 9:00

Václav Jáchim

Dva týmy mají po 11 bodech, další dva po deseti. Extraligová baráž je neskutečně vyrovnaná, pět kol před cílem není jasné vůbec nic. Vývoj pořádně zamotaly úterní výsledky: první příčku drží Jihlava, zatím mimo postupové pozice jsou Karlovy Vary a Pardubice. Ovšem odstupy jsou minimální, po dnešním 8. kole může být leccos jinak. Jihlava hostí v důležité bitvě Dynamo, Motor vyzve Karlovy Vary. Oba zápasy můžete sledovat ŽIVĚ na hokej.cz prostřednictvím HOKEJKA TV.

Hokejisté Dukly chtějí na domácím ledě napravit předchozí utkání v Karlových Varech, které se jim vůbec nepovedlo. Dukla nedala ani gól a padla 0:3. "Začneme úplně jinak. Musíme makat jako tým, srážet se, padat do střel, bruslit a hrát to, co nás celou sezonu zdobilo – týmovou hru,“ burcuje na klubových stránkách kapitán Tomáš Čachotský.

Dukla dvakrát za sebou nebodovala, Pardubice se po dvou vítězstvích nadechovaly k ataku vedoucí pozice, nicméně poté podruhé v baráži selhali doma s Motorem. Východočeši tedy musejí znovu žhavit motory, potřebují zabrat, aby jim konkurence před poslední čtvrtinou vypjatého dostihu neutekla. "Dva zápasy, co jsme vyhráli, nás uklidnily, teď se nesmíme nervovat. Bylo by to akorát horší," řekl webu Dynama obránce a jeden z akcionářů Petr Čáslava.

Baráž je psychicky náročná soutěž, hlavně tedy pro týmy, které hájí nejvyšší soutěž. "Náš největší nepřítel je strach, že se budeme bát. Když budeme hrát to, co máme, tak, věřím, uspějeme. Je to nyní o bod. Bude to vyrovnané až do konce. Všichni jsme profesionálové, na tlak musíme být zvyklí. Nesmíme se podělat!" vybízí mistr světa 2010 spoluhráče.

Skalp Dynama přišel velmi vhod Motoru. Hokejisté Českých Budějovic jsou na tom v tabulce stejně jako první Jihlava, teď mají doma Karlovy Vary. Poslední vzájemná bitva měla dohru v podobě tiskových prohlášení. Vedení Energie nejprve Jihočechy obvinilo ze simulování, na západě Čech panovala nespokojenost s řízením utkání, Energie se rozhodla vetovat rozhodčího Pražáka. Představitelé Motoru nařčení následně odmítli, na adresu Energie vyslali také pár ostřejších vzkazů.

Ale rozhoduje se na ledě, dnešní duel bude hodně důležitý. A bezpochyby vypjatý. Startovní pole je sice srovnané, nicméně baráž zvolna míří k finiši. Jde do tuhého. "Soustředíme se jen na náš výkon. V kabině jsme se prohlášením manažera Varů vůbec nezabývali. Z Pardubic jsme po skvělém výkonu odvezli tři body, na to budeme chtít v domácím prostředí navázat a před fantastickými fanoušky už určitě vyhrát za tři body," uvedl na stránkách Motoru útočník Filip Vlček. Trenéři Stavjaňa a Štrba budou patrně moci nasadit uzdraveného Luboše Roba.

Hráči Energie přijedou povzbuzeni skalpem Dukly, jemuž předcházelo bití na poplach ze strany vedení klubu. Teď touží Západočeši uspět také venku. "Nesmíme být vylučovaní, chce to, abychom zopakovali výkon z úterního zápasu," řekl klubovému webu útočník Martin Kohout. "Baráž je boj o přežití, musí se vyhrávat každý zápas. Je potřeba neustále se koncentrovat a získat co nejvíc bodů, abychom měli na konci bojů o extraligu relativní klid." Oba dnešní zápasy startují od 17:30 hodin, sledovat je můžete ŽIVĚ na hokej.cz prostřednictvím HOKEJKA TV.

Dnešní program baráže o TELH

17:30 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary

Tabulka baráže o TELH po 7. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 7 1 4 0 2 16:16 11
2. ČEZ Motor České Budějovice 7 3 0 2 2 14:16 11
3. HC Energie Karlovy Vary 7 2 1 2 2 20:19 10
4. HC Dynamo Pardubice 7 2 1 2 2 20:19 10

Další program baráže o TELH

Neděle 16. dubna – 9. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice

Úterý 18. dubna – 10. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 21. dubna – 11. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz