Pecka pro Miškovec. Maďarský klub na Slovensku povede Kanaďan Hanlon

18. června 2018, 15:14

Adam Bagar

Ambiciózní maďarský klub DVTK Jegesmedvék zažívá velice povedené období. Po vstupu mezi slovenskou elitu v Miškovci představili nového trenéra pro nadcházející sezonu. Vyhlédli si dost zajímavé trenérské jméno, nováčka Tipsport Ligy povede kanadský kouč Glen Hanlon.

Někdejší brankář zámořské NHL se jako trenér představil na sedmi světových šampionátech, postupně vedl výběry Běloruska, Slovenska a Švýcarska. Na klubové scéně pak šéfoval střídačce finského Jokeritu a běloruského Minsku v KHL, v NHL vedl čtyři sezony hokejisty Washingtonu a ve Vancouveru působil jako asistent.

„Hodně se mi líbí vize klubu. Panuje v něm nadšení a motivace po vstupu do slovenské extraligy. Klub chce udělat krok dopředu, a to mě hodně motivuje.“

Teď povede Miškovec, který byl společně s Budapeští v uplynulém týdnu přijat do elitní slovenské soutěže. „Jsem rád, že ligu poznám, protože jsem na Slovensku dva roky pracoval. Vím, že od nástupu Richarda Lintnera se soutěž dynamicky vyvíjí. Těším se na působení v novém klubu,“ říká nový kouč pro oficiální stránky DVTK.

Slováci budou hrát s Maďary. Extraligu rozšíří Budapešť a Miškovec »

Maďarský vicemistr působí velmi ambiciózně a přestože se oficiálně nemůže stát slovenským mistrem, míří vysoko. „Hodně se mi líbí vize tohoto klubu. Panuje v něm nadšení a motivace po vstupu do slovenské extraligy. Klub chce udělat krok dopředu, a to mě hodně motivuje,“ pokyvuje uznávaný Kanaďan po podpisu smlouvy.

Foto: dvtk.eu

Maďarský hokej pro něj není úplně cizí. „Už jsem se s ním seznámil, když jsem v Budapešti sledoval zápasy Maďarů na nedávném mistrovství světa nižší divize IA. Moc se mi líbilo, jak fanoušci svůj tým povzbuzovali. Stále se ovšem mám co učit,“ uvědomuje si Glen Hanlon, který už má jasno o tom, co chce s Miškovcem hrát.

Maďary to nekončí, hlásí Lintner. Dalšími na řadě Tychy a Katovice? »

„Chceme hrát rychlý hokej s rychlým přechodem z obrany do útoku, samozřejmě potřebujeme být taky disciplinovaní a velkou pozornost budeme klást speciálním situacím,“ nastiňuje své plány jednašedesátiletý stratég, který naposledy zastával funkci generálního manažera Vancouveru Giants v juniorské WHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz