Slavia přišla o Antonína Duška. Zkušený útočník míří do Karlových Varů

Foto: Jiří Novák, hc-slavia.cz

Prvoligovou Slavii opouští Antonín Dušek. Třicetiletý útočník si našel angažmá v extralize a před Štědrým dnem posílil Karlovy Vary. Energie jej získala na hostování do konce sezony.

„Jde o charakterově vhodného hráče s více než 350 odehranými zápasy v nejvyšší soutěži. Věříme, že do našeho týmu dobře zapadne a bude přínosem,“ okomentoval Duškův příchod sportovní manažer Západočechů Jaromír Kverka. 

Dušek zamířil do Slavie před sezonou z Chomutova a zůstal v ní i poté, co klub začátkem října z ekonomických důvodů přehodnotil ambice. Se dvanácti brankami a třinácti asistencemi byl druhým nejproduktivnějším hráčem Pražanů. V rámci WSM Ligy se držel na čtrnácté příčce. 

Nyní sešívané opouští. Projevil zájem o angažmá v extralize, ozvaly se Karlovy Vary a Slavia mu v odchodu nebránila. 

Na západě Čech se opět potká s Henrim Tuominenem a Milanem Mikulíkem, kteří stejně jako Dušek začali sezonu v Edenu. 

Dušek je dvanáctým hráčem, který ve Slavii nedokončí sezonu. Před ním se s klubem rozloučili Alexandr Hylák (Plzeň), Marek Drtina (Nové Zámky), Miha Štebih (Frýdek-Místek), Peter Hraško (Zvolen), Michal Dragoun (Mountfield), Milan Mikulík (Karlovy Vary), Jaroslav Markovič (Martin), Henri Tuominen (Karlovy Vary), Roman Chlouba (Chomutov), Tomáš Jiránek (Mladá Boleslav) a Jan Kern (Sparta).

„Jde o charakterově vhodného hráče. Věříme, že bude přínosem.“

Zatímco Slavia válí i po obměně kádru a ve WSM Lize je čtvrtá, Karlovy Vary jsou v Tipsport extralize poslední. Na první nebarážovou příčku ztrácejí deset bodů.

Pokud by nezabraly a do baráže spadly, Duškovy zkušenosti se jim budou hodit. Rodák z Ledče nad Sázavou už zvládl dvě baráže – jednu s Libercem a na jaře 2015 postoupil s Chomutovem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz