<

Střelec Kubalík řídil výhru Plzně, Litvínov v Německu slaví finále

Foto: Twitter HC VERVA Litvínov

26. srpna 2017, 18:21

Adam Bagar

Hokejisté Plzně a Litvínova se představili na turnajích v Německu, kde nad silnými soupeři slavili cenná vítězství! Škoda v Norimberku i díky dvěma brankám Dominika Kubalíka přehrála švýcarský Kloten 5:3, Verva v Drážďanech udolala Eisbären 2:1 a v neděli si zahraje finále s finským Jukuritem.

Favorizovaní Němci byli v prvním dějství aktivnější, ale ztroskotávali na Pavlu Kantorovi. Letní posila Vervy zářila, její spoluhráči navíc v prostřední části přidali a po dvou využitých šancích šli do vedení 2:0. Nejdřív se trefil Jakub Černý a za další minutu Peter Jánský, který má po návratu skvělou formu. Lední Medvědi sice v závěrečné dvacetiminutovce snížili, ale Litvínov už těsnou výhru nepustil. V neděli si tak v Drážďanech zahraje finále.

KOMPLETNÍ PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ NAJDETE ZDE »

Do plzeňského kádru se vrátil extraligový kanonýr Dominik Kubalík. A začal ve velkém stylu, už v páté minutě měl na kontě dvě branky. Skvělý plzeňský vstup do zápasu pak potvrdil Pulpán, po devíti minutách vedli indiáni nad Klotenem už 3:0. Až za stavu 5:0, ke kterému ve druhé třetině přispěli Mertl s Jonesem, se prosadili také Švýcaři. Západočeši polevili, ale výhru už si vzít nenechali. Zvítězili 5:3 a v neděli narazí na pořádající výběr.

Müller’s Fanshop-Cup v Drážďanech:

EISBÄREN BERLÍN – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Busch (Rankel, Buchwieser) – 35. Černý (Havlíček, Nicholls), 36. Jánský (Hübl, Lukeš).
HC VERVA Litvínov: Kantor – Dietz, Sörvik, Kubát, Gula, Baránek, Pilař – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček, Gerhát, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík – Nejezchleb.

Mercedes Benz Rent Cup v Norimberku:

EHC KLOTEN – HC ŠKODA PLZEŇ 3:5 (0:3, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Leone, 45. Kellenberger (Stoop), 51. Schlagenhauf (Bader) – 2. Kubalík (Indrák, Stach), 5. Kubalík (Stach, Čerešňák), 9. Pulpán (Kindl), 29. Mertl (Stach, Kratěna), 33. Jones (Kindl, Straka).
HC Škoda Plzeň: 
Hylák – Kaňák, Kadlec, Pulpán, Jones, Sklenička, Čerešňák, Sysel – Kratěna, Mertl, Gulaš – Kubalík, Stach, Indrák – Kindl, Kracík, Straka – Schleiss, Preisinger, Hollweg – Chalupa.

Další program přípravných utkání na TELH

Neděle 27. srpna:
16:30 Norimberk Ice Tigers – HC Škoda Plzeň (Mercedes Benz Rent Cup)
17:30 Jukurit – HC VERVA Litvínov (Müller’s Fanshop-Cup, Drážďany)

Úterý 29. srpna:
17:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav (Poděbrady)
17:30 HK Dukla Trenčín – HC Olomouc
17:30 HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – HC VÍTKOVICE RIDERA 
18:00 HC Dukla Jihlava – Aukro Berani Zlín

Čtvrtek 31. srpna:
17:00 HC Olomouc – Aukro Berani Zlín
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Dynamo Pardubice
17:30 Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha
17.30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
17:30 HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň

Pátek 1. září:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HK Dukla Trenčín

Úterý 5. září:
18:00 HC Sparta Praha – HC Slavia Praha (Tipsport arena)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz