Vítězná premiéra Holaně: Kluci měli touhu, musím jim poděkovat

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Horší už to být nemůže, věděli pardubičtí fanoušci po zemětřesení v klubu zkraje týdne. Tedy rozhodně ne z pohledu tabulkového postavení. Dynamo pod Pavlem Rohlíkem kleslo na poslední místo, v pondělí ale tým převzal Miloš Holaň. A proti Třinci prožil povedený dvoubodový start!

Takovou premiéru by si určitě přál každý kouč. Je na místě říct, že Třinec skutečně nepřijel na východ Čech v ideálním rozpoložení – Oceláři se poslední dobou hledají, teď prohráli počtvrté v řadě. Ale to nijak nesnižuje, jakou hodnotu může mít výhra 5:4 v prodloužení pro pardubickou kabinu.

„Musím klukům hodně poděkovat za to, co předvedli. Byl to velice dobrý výkon od začátku do konce. Hráči měli maximální nasazení a víru, touhu urvat doma co nejvíc bodů a odvděčit se fanouškům. Přišli v hojném počtu a podporovali nás. Bylo je slyšet pořád, i když jsme dostali gól,“ cení si Miloš Holaň v rozhovoru pro klubový YouTube kanál. A to i přesto, že návštěva 6119 diváků se při pardubickém standardu řadí mezi ty nejnižší domácí v sezoně.

Holaň o výzvě: Minulost mě nezajímá, jsme na jedné lodi »

Páteční hokej v Tipsport areně jednoznačně bavil. Pardubice byly proti favoritovi třikrát napřed a ukazovaly velkou snahu protrhnout sérii šesti porážek. „Když mužstvo vede, vždycky ho to žene dopředu a hraje se mu dobře. Ale museli jsme kluky i brzdit, aby nezapomínali na zadní vrátka. Třinec využíval rychlých útočníků, vysouvali se až na druhou modrou čáru. Zvládli jsme to dobře,“ pochvaluje si Holaň.

Stejně tak si Dynamo poradilo i s psychicky těžkou situací, když Oceláři zkraje třetí třetiny skóre otočili. Pak zavelel Petr Sýkora – hned za minutu a půl vyrovnal a šest sekund před koncem prodloužení završil krásnou souhru vítěznou trefou. Dokonce ve vlastním oslabení!

Takhle nějak by si trenéři určitě představovali příspěvek zkušených borců, první dva góly zase nesly podpis kapitána Tomáše Rolinka. „Zkušení tým táhli, dali rozhodující góly, tak by to mělo vypadat. Jsou to špičkoví hráči a ti když mužstvo potáhnou, druzí se přidají a vytvoříme partu. Ale není to jenom o nich dvou, je to o celém mužstvu. Byli taky vyloučení a ostatní borci to za ně odmakali,“ řekl Holaň. Vůbec nejvýraznější příspěvek měl zadák Nicholas Schaus – svými nahrávkami připravil hned čtyři góly a v čele extraligových statistik obránců se posunul už na 28 bodů (5+23).

Velký třesk v Pardubicích: Rohlík končí! Manažerem Salfický, trenérem Holaň »

Pardubice letos tlačí pata hlavně v zadních řadách, se 130 inkasovanými góly jsou v Tipsport extralize vůbec nejhorší. Po zlepšení obrany volal po svém příchodu k týmu i Miloš Holaň, nicméně zápas s Třincem přinesl spíš trochu bláznivou přestřelku... „Chtěl bych, aby to vypadalo jinak, aby gólů bylo méně. Ale přijel velice silný soupeř. Co jméno, to pojem a hráči, kteří umějí dát gól. Někdy se to tak vyvine. Důležité je, že my jsme jich dali víc,“ pousmál se.

Nového lodivoda Východočechů teď čeká těžká zkouška na půdě Sparty, která půjde do zápasu povzbuzená postupem do finále Ligy mistrů. Dynamo může těšit aspoň to, že poslední místo tabulky zase přenechalo Karlovým Varům, nicméně na desítku vzhledem k triumfu Zlína v základní hrací době ztrácí už zase o trochu víc – šestnáct bodů.

Zápas s Třincem ale může být pro Holaně a jeho partu důležitým odrazovým můstkem. Včetně toho, co se ve hře nepovedlo či nedaří dlouhodobě. „Bylo tam několik chyb v obraně, v útočné fázi, v přesilových hrách. Pořád je a bude na čem pracovat. Na detailech hrozně moc záleží,“ dodal Miloš Holaň.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz