Z KHL do Benátek, Mensator s námi a my s ním, plyšáci na ledě

Václav Skuhravý s Lukášem Mensatorem měli před utkáním s Ústím nad Labem autonehodu. Druhý jmenovaný musel do nemocnice, zápasu se ale symbolicky zúčastnil díky minidresu na střídačce. | Foto: Nicole Vacinová

Čtyřiatřicáté kolo WSM Ligy zhlédlo na patnáct tisíc diváků! Nejvíce jich jako tradičně přišlo do Budvar Arény, lákaly ale i ostatní zápasy. Odměnou za vysoké návštěvy bylo několik zajímavých momentů. Jejich přehled nabízíme v tradičním shrnutí kola.

Události 34. kola WSM Ligy

Filip Novotný do Benátek nad Jizerou
Nabízí se výstižné anglické spojení slov "Are you kidding me?". Ne, my si srandu opravdu neděláme. Filip Novotný skutečně nabral směr KHL - WSM Liga. Poté, co čtyřiadvacetiletý brankář ukončil smlouvu v Novokuzněcku, se vrátil do Sparty. Ta ho obratem poslala na měsíční hostování do Benátek nad Jizerou, odkud bude mít střídavé starty k Bílým Tygrům. Filip Novotný, odchovanec jihlavské Dukly a loňská jednička Sparty, je už osmým gólmanem, který si letos zachytá za Benátky. Do úterního zápasu ještě nenaskočil, chytal Martin Růžička z Mladé Boleslavi.

Derby Havířova s Prostějovem reklamou na WSM Ligu 
Je to stará známá pravda - hokej se hraje pro diváky. Prestiž soutěže se tak po postupech Havířova, Prostějova a Přerova zvýšila. První dva jmenované celky se střetly v pátek, v předehrávce 34. kola, a jako tradičně byla k vidění zajímavá chorea. Z vývoje utkání měli radost především hosté z Prostějova, kteří zvítězili počtvrté v řadě a společně se 75 dorazivšími fanoušky mohli slavit.

Havířovská zvěř oslavila páté výročí svého vzniku tímto choreem.

Havířovská zvěř oslavila páté výročí svého vzniku tímto choreem. | Foto: supporters.cz

Fanoušci Prostějova popíchli příznivce Havířova. V době, kdy se Prostějovu dařilo, kdežto Havířovu nikoliv.

Fanoušci Prostějova popíchli příznivce Havířova. V době, kdy se Prostějovu dařilo, kdežto Havířovu nikoliv. | Foto: Dalibor Durčák, az-fans.net

Rytířské gesto
Pár hodin před zápasem zavládl na Kladně strach - automobil, v němž jeli klíčoví hráči Rytířů Václav Skuhravý a Lukáš Mensator, havaroval. Zatímco první jmenovaný vyvázl bez zranění, Mensator byl odvezen do nemocnice a zápasu v Ústí nad Labem se mohl díky pěknému gestu Rytířů zúčastnit pouze symbolicky. „Jsi tu s námi, my jsme s Tebou," stojí na facebookovém profilu Kladna.
Více o nehodě ZDE.

„Jsi tu s námi, my jsme s Tebou."

Václav Skuhravý s Lukášem Mensatorem měli před utkáním s Ústím nad Labem autonehodu. Druhý jmenovaný musel do nemocnice, zápasu se ale symbolicky zúčastnil díky minidresu na střídačce.

Václav Skuhravý s Lukášem Mensatorem měli před utkáním s Ústím nad Labem autonehodu. Druhý jmenovaný musel do nemocnice, zápasu se ale symbolicky zúčastnil díky minidresu na střídačce. | Foto: Nicole Vacinová

Neuznaná branka Slavie
Více v tomto článku.

Plyšáci na ledě
Vánoční čas je ideální doba na charitativní akce. Jednu z nich uspořádali v Ústí nad Labem. Při prvním gólu Slovanu zaházeli fanoušci led 980 plyšáky, kteří budou dělat radost nemocným dětem.

Charitativní Plyšákománie se očividně povedla.

Charitativní Plyšákománie se očividně povedla. | Foto: Facebook HC Slovan Ústí nad Labem

Gengelova stojka
Ladislav Gengel je šoumen. Po senzačním obratu proti Kladnu slavil tradiční stojkou.

Děkovačka v podání Ladislava Gengela!

Zveřejnil(a) HC Slovan Ústí nad Labem dne 22. prosinec 2015


Komu se zadařilo?

Luboš Horčička (LHK Jestřábi Prostějov)
Na výhře Prostějova v havířovské K&K PNEU Aréně měl výrazný podíl gólman Jestřábů Luboš Horčička. Za svá záda nepropustil ani jeden kotouč a jako první brankář WSM Ligy vychytal už třetí čisté konto v sezoně.

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem)
V Ústí nad Labem se děly věci! Slovan otočil nepříznivý stav 0:4 a vyhrál 6:5. V šokujícím obratu měl mimo jiné prsty Jaroslav Roubík, autor dvou branek a jedné asistence.

HC Benátky nad Jizerou
Že by se začalo blýskat na lepší časy? Po více než měsíci dokázaly Benátky naplno bodovat. A to na ledě Litoměřic, které v posledních kolech válely.

Návštěva kola

6 421 diváků - ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Horácká Slavia Třebíč
Myslet si, že přestávka v rozpise něco změní na výsadním postavení fanoušků Českých Budějovic, asi mohl jen blázen. Po hokeji se stýskalo 6 421 fanouškům, Budvar Aréna tak byla podruhé v sezoně vyprodaná. Potěšující návštěvy přišly i na jiných stadionech.

Další návštěvy:
HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha - 2 468
HC Slovan Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno - 2 146
HC AZ Havířov 2010 vs. LHK Jestřábi Prostějov - 1 795
Salith Šumperk vs. HC ZUBR Přerov - 1 521
HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou - 1 160
HC Most vs. SK Kadaň - 208

Ze statistik

Triumfální návrat Tomáše Čachotského
V létě se Tomáš Čachotský vydal do světa - šel dobývat trofeje v Tisport extralize. Ale když nejvyšší soutěž přerušila reprezentační pauza, zlínská posila ohlásila návrat na Horácký zimní stadion. Dlouholetá opora Dukly se fanouškům připomněla dobrým výkonem - na dvou trefách svého mužstva asistoval a navrch přidal vítězný nájezd. Napravil tak jihlavské zaváhání - Dukla ještě v 53. minutě vedla 5:2, nakonec však o vítězství musela zabojovat až v dovednostní disciplíně

Rekord se blíží!
Vítězslav Bílek si do svých statistik připsal další dvě trefy. Po 34 kolech tak má na svém kontě 31 branek, suverénně nejvíce ze všech prvoligových hráčů. Na překonání rekordu Jaroslava Roubíka a Patrika Finka už mu schází jen osm tref, k dispozici má přitom ještě osmnáct utkání. Dvě asistence si do statistik zapsal jeho parťák David Stach, jenž sbírá průměrně 1,74 bodů na zápas! Ani jejich příspěvky však nestačily k vítězství. Kladno sice vedlo 4:0, ale gólem z předposlední minuty prohrálo 6:5.

Jan Pohl nejproduktivnějším bekem WSM Ligy
Jméno nejčastěji bodujícího zadáka druhé nejvyšší soutěže leckoho překvapí. Vždyť ještě loni hrál Jan Pohl za Kobru Praha, letos však 25letý hokejista táhne Ústí nad Labem. Proti Kladnu nasbíral čtyři asistence a s osmadvaceti kanadskými body se vyšvihl na čelo produktivity obránců.

Šlágr 35. kola

18:00 HC ZUBR Přerov vs. ČEZ Motor České Budějovice
Pokud by se WSM Liga vysílala na televizních obrazovkách, hokej.cz by doporučil utkání mezi šestým Přerovem a třetím Motorem. Potkají se dva celky, které svým pojetím hokeje baví. Dá se tedy očekávat zajímavý a vyrovnaný souboj.

Další zápasy 35. kola

Pondělí 28. prosince:
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Most
18:00 HC ZUBR Přerov – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 Rytíři Kladno – HOKEJ ŠUMPERK 2003
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice
18:00 HC Slavia Praha – HC AZ Havířov 2010
18:00 SK Kadaň – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz