Z KHL do Varů! Útočné řady Energie posílí slovenský reprezentant Haščák

Foto: hokej.sk

24. července 2015, 7:59

Adam Bagar

Krátce před startem druhé fáze přípravy na novou extraligovou sezonu 2015-16 ulovilo vedení Energie velmi zvučnou posilu, která má bohaté zkušenosti se zápasy na mezinárodní scéně. Ať už z ruské KHL nebo reprezentace Slovenska. Na západ Čech přichází osmadvacetiletý hokejista Marcel Haščák, jenž poslední dva ročníky strávil v lotyšské Rize i ruském Chabarovsku. "Domnívám se, že je to správný typ pro naše mužstvo," má jasno sportovní manažer Jaromír Kverka starší.

"S Marcelem jsme do jednání vstoupili přibližně před čtrnácti dny, je důrazný silový bruslař v ideálním věku, navíc pravák. Domnívám se, že je to správný typ pro naše mužstvo. Těší nás, že hráč projevil velký zájem o angažmá v Karlových Varech, ačkoli měl i jiné nabídky. Svou roli mohlo také sehrát, že se z reprezentace zná s Martinem Bartekem," domnívá se sportovní manažer karlovarské Energie.

Osmadvacetiletý Marcel Haščák je odchovancem slovenského Popradu, za který posbíral své první extraligové starty. Před začátkem ročníku 2010-11 si šikovného útočníka všimly Košice a během tří sezon strávených na východě Slovenska byl dvakrát v nominaci svého národního týmu na světový šampionát, stalo se tak v letech 2012, 2013. A představil se i o rok později na MS v běloruském Minsku.

To už ale válel v dresu rižského Dynama v ruské KHL, kterou si zahrál rovněž v uplynulém ročníku v dresu vzdáleného ruského Chabarovsku. Za něj odehrál 48 utkání a zaznamenal v nich 11 bodů za pět branek a šest nahrávek. Příští rok si však vyzkouší poprvé v kariéře také nejvyšší českou soutěž v dresu Karlových Varů, kde se bude hlásit už na startu druhé fáze přípravy na novou sezonu. Na ledě.

Energetikům v těchto dnech končí dovolená a pohromadě se znovu sejdou už příští týden. "Je pozitivní, že kádr budeme mít kompletní už na startu přípravy na ledě. Případná posila z Kanady, o kterých jsme také uvažovali, by pravděpodobně přišla až těsně před úvodem extraligy, což by nebylo ideální," přiznává sportovní manažer Jaromír Kverka na klubovém webu západočeského účastníka TELH.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz