Z Tygra je kamzík. Vošvrda po dvou letech mění Německo za Slovensko

Foto: hkpoprad.sk

1. června 2018, 10:47

Adam Bagar

Brankář Tomáš Vošvrda se ani v příštím ročníku na českých stadionech nepředstaví. Zůstává v zahraničí. Po dvou letech strávených v německém Bayreuthu se premiérově stěhuje k našim východním sousedům, na spolupráci se dohodl s Popradem. Slovenský klub o tom informuje na svém webu.

"Absolvoval jsem několik telefonátů a na základě doporučení jsem se rychle rozhodl. Bylo to velmi korektní," hlásí po podpisu s kamzíky Tomáš Vošvrda, jenž má o cílech ve svém novém klubu jasno. "Sleduju skladbu kádru a zdá se, že tým bude silnější než loni. Pevně věřím, že se nám podaří nějaký úspěch a sezona bude dlouhá," dodává ambiciózně.

"Loni jsem se s Bayreuthem zúčastnil Tatranského poháru a líbil se mi stadion i prostředí."

Ačkoli mezi slovenskou elitou nikdy nechytal, nepůjde do neznámého prostředí. Pod Tatrami to dobře zná. "Loni jsem se s Bayreuthem zúčastnil Tatranského poháru a líbil se mi stadion i prostředí. A když jsem byl ještě malý, tak jsme tady s Vítkovicemi jezdili na žákovské turnaje," vzpomíná s úsměvem gólman, který naposledy chytal v německé DEL2.

Určitě mu nechceme stavět balvany do cesty, vyhověli jsme mu

Dvě sezony v Bayreuthu, za který zaznamenal celkem 99 startů. "Nejdřív jsme věděli, že s ním nemůžeme dál počítat, protože jsme se vrátili do Oberligy, kde nelze mít zahraniční brankáře, ale po eventuální možnosti pokračovat ve druhé nejvyšší soutěži to vypadalo zase jinak," líčí pro oficiální web generální ředitel německého klubu Matthias Wendel.

Tomáš Vošvrda

Tomáš Vošvrda | Foto: hc-olomouc.cz

"Rozhodnutí však chvíli trvá, takže je pro nás obtížné něco plánovat. K tomu dostal Tomáš nabídku z jiného klubu, takže jsme se domluvili. Určitě mu nechceme stavět balvany do cesty, vyhověli jsme mu s ukončením smlouvy. Děkujeme mu za obě sezony a přejeme hodně štěstí i úspěchů na další cestě," doplňuje Wendel, který přišel o jedničku Tygrů.

Wendel mě vždycky respektoval, byl ke mě otevřený a upřímný

"V Bayeruthu se mi opravdu hodně líbilo, bylo to dobré angažmá. Nejprve bych rád poděkoval fanouškům, kteří nás i mě skvěle podporovali. Stejně chci poděkovat také svým spoluhráčům, trenérům a všem dalším, kteří byli kolem týmu. V neposlední řadě panu Wendelovi, který mě vždycky respektoval, byl ke mě otevřený a upřímný," pokyvuje Vošvrda.

Exotická štace pro Dubu. Z EBEL míří do korejského Kangwonu »

Osmadvacetiletý gólman začínal s hokejem ve Vítkovicích, za které v sezoně 2009-10 odchytal první extraligová utkání. Mezi tuzemskou elitou zasáhl celkem do rovné stovky duelů, oblékal také dres Liberce a Olomouce. V nižších soutěžích se vytáhlý brankář představil v barvách Poruby, Opavy, Havířova, Hradce Králové a Benátek nad Jizerou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz