• Česká pojišťovna play off
  • 30.3.2011 18:10
  • Semifinále 6. kolo
  • stav série 3:3

Třinec si po obratu na Slavii vynutil v semifinále sedmý zápas

30. března 2011, 19:04

ČTK

Slavii vyšel vstup do zápasu a po 78 vteřinách vedla, když sváteční střelec Kolařík vypálil za pravým kruhem a puk skončil v levém horním rohu Hamerlíkovy branky. Další možnosti domácích měli Vondrka a Doležal, na druhé straně zahrozil Krajíček. V páté minutě Oceláři ztrátu smazali, když Peterek křížně ve středním pásmu vysunul Hrňu, který po úniku po pravé straně prostřelil Kopřivu mezi betony.

Po Varaďově vyloučení a následném trestu na dvě plus dvě minuty pro Poláka odolali Oceláři v minutovém oslabení tří proti pěti. Potom se při hře ve čtyřech po Hrabalově nastřelení puku do rohu a následném odrazu ocitl v šanci kanonýr Růžička, ale minul.

Hrabalův nedovolený zákrok u mantinelu nabídl domácím výhodu pěti proti třem dokonce na dvě minuty a už po 21 vteřinách ji zužitkoval Svoboda. Krajíček se snažil zachránit situaci před brankovištěm po Mickově práci, ale stihl odvrátit puk jen ke slávistickému střelci.

Polák hned po návratu z trestné lavice unikl do sóla, ale jeho blafák do bekhendu Kopřiva vystihl. Vzápětí po Lojkově střele zabránila vyrovnání tyč.

V úvodu druhé části po Hrňově střele dorážel Peterek, ale fauloval ho přitom Kadlec. Slavia však v oslabení odolala a v 28. minutě slavila už dvoubrankový náskok. Pospíšil našel z otočky Svobodu, který si najížděl z rohu před branku a bekhendovým zakončením k pravé tyči si připsal svou druhou trefu v zápase.

Jenže Třinec odpověděl už za 76 vteřin, když se Krajíček trefil od modré čáry za přispění bránícího Micky do levého horního rohu Kopřivovy branky. Slavia se pak ubránila při Krejčíkově trestu, následovaly nebezpečné akce na obou stranách. V největší šanci této pasáže v 35. minutě po Vondrkově akci nesedla střela Rothovi.

Oceláři se dočkali vyrovnání v přesilovce čtyř proti třem, když Bonk chytře natlačil Vašíčka před Kopřivu a Hrabal využil clony přesnou trefou do pravého růžku. Vrátit Slavii vedení mohl Kolařík, ale při svém výpadu minul bekhendem pravou tyč.

V 39. minutě dokonal obrat hostů Růžička, které z úhlu z pravé strany prostřelil slávistického gólmana. Překonal tak 14. gólem v letošním play off rekord exslávisty Červenky.

V třetí třetině Slavia zatlačila soupeře a v 48. minutě mohl vyrovnat Micka, jenže Hamerlík jeho pokus kryl. Po dalším tlaku si vzal hostující kouč Marek oddechový čas. Třinec pak mohl z brejků zvýšit náskok, ale po Polanského přihrávce zneškodnil dorážku Adamského levým betonem Kopřiva, který pak o chvíli později vychytal i Polanského.

Slávistický gólman držel naděje svého týmu i po Orsavově šanci a Kohnově zakončení při Jelínkově trestu. V power play ale už 16 vteřin před koncem pojistil výsledek do prázdné branky Adamský. Asistenci si připsal Růžička, který s 25 body překonal i Červenkovo maximum v produktivitě. Závěr ještě okořenila bitka Vašíčka s Varaďou.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "My jsme byli asi lepší a byli jsme tomu dneska hodně blízko, vedli jsme 3:1, ale bohužel jsme ten výsledek neudrželi. Samozřejmě nás to mrzí, ale o té sérii rozhodne sedmý zápas a do toho my dáme všechno."

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): "Musím přiznat, že dnes byla Slavia v některých pasážích lepší. Je to pro mě těžké říkat, ale říct to musím, protože ve třetí třetině jsme byli pod velkým tlakem. Na druhou stranu naši kluci do toho dnes dali velké srdce, bojovali a to štěstí, které nám chybělo v předchozích zápasech, se trochu přiklonilo k nám. Nic není rozhodnuté, akorát nám zápas umožnil to, že pokračujeme dál."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz