Zkušená posila pro ofenzivu Sparty: ze Slovanu přichází Vondrka!

27. ledna 2015, 13:04

Václav Jáchim

Zatímco některé jiné evropské soutěže mají uzávěrku přestupních termínů až 15. února, Tipsport extraliga povoluje transfery jen do konce ledna. Čas se krátí, klubům zbývá posledních několik dní na to, aby vyšperkovaly kádry o kvalitní posily. Jednu takovou hlásí pražská Sparta, ofenzivu Pražanů přichází pozvednout Michal Vondrka. Zkušený reprezentant míří do hlavního města ze Slovanu Bratislava!

O zájmu Sparty se hovořilo delší dobu, ani Michal Vondrka se možnosti návratu domů nebránil. V Praze dlouho působil, tentokrát ovšem neoblékne dres Slavie, kde strávil celkem deset sezon, nýbrž rivalů ze Sparty. Rozhovory v minulých dnech finišovaly, možnou dohodu signalizovala i skutečnost, že odchovanec Českých Budějovic v pondělí neodletěl se Slovanem na trip k utkáním KHL do Ruska.

„Byla to dlouhá a složitá jednání, ale jsem rád, že se nám je podařilo dotáhnout do úspěšného konce,“ pochvaluje si sportovní manažer sparťanského klubu Patrik Martinec. Z příchodu bronzového medailisty z MS 2012 je pro Pražany logicky dobrou zprávou. "Máme několik dlouhodobě zraněných útočníků. Michal pro nás bude velkou posilou v závěru sezony a zejména v play off,“ dává Martinec pro klubové stránky.

Pro obě strany jde o sňatek z rozumu. Sparta získala kvalitního útočníka, Vondrka může zabojovat o úspěch v extraligovém play off. "Michal si prodlouží sezonu, je to pro něj nová výzva. Řešili jsme určité varianty ve Skandinávii, ale Sparta mu nabídla zajímavé podmínky a Michal se rozhodl nabídku přijmout. Obě strany se dohodly na spolupráci do konce sezony," konstatuje František Tausch ze společnosti Global Management Group, jež hráče zastupuje.

Vondrka hrál za Slovan Bratislava od léta 2012. V letošním ročníku stihl 45 utkání, v nichž vstřelil sedm branek a přidal dvanáct nahrávek. Slovenský tým poslední dobou neměl dobré výsledky, v tabulce Západní konference je poslední, na postup do play off aktuálně ztrácí deset bodů. O kontaktech se Spartou se mluvilo už na podzim, slovenský klub měl určité potíže s plněním závazků vůči hráčům a spekulovalo se, jestli Vondrka nezvedne kotvy.

Stalo se, ale až nyní. "Smlouva platí od 31. ledna, Michal si vyřídí osobní věci v Bratislavě a pak se připojí ke sparťanskému týmu," dodává Tausch. Čerstvá posila by tedy mohla v nejvyšší soutěži stihnout už nedělní utkání, které by bylo pro Vondrku hodně pikantní - Sparta totiž nastoupí v pražském derby proti Slavii! Poté začne víc než týdenní reprezentační přestávka.

V Kontinentální lize už přestupní termín vypršel 25. prosince, týmu nemohou angažovat nové hráče, nicméně ty stávající uvolnit lze. Uvidíme, jestli Slovan nepustí ještě někoho dalšího. Proslýchalo se, že by Spartu mohl zajímat brankář Jaroslav Janus. Ve Slovanu jsou nadále k dispozici Švéd Johan Backlund (byl teď ale zraněný) a hvězda nedávného mistrovství světa dvacítek Denis Godla. Janus nicméně s týmem vyrazil ke čtyřem utkáním do Ruska, výprava se do Bratislavy vrátí příští středu.

Příchodem Vondrky získá Sparta kvalitního univerzálního útočníka a posílí ambice pro finiš sezony. V této souvislosti se mluvilo také o tom, že by Pražané rádi viděli v sestavě Jana Hlaváče. Uvidíme, jak v souvislosti s transferem Vondrky situace vyvine, dvojnásobný mistr světa zvažoval především možnosti ze Švédska. Ovšem nakonec by mohla vyhrát varianta, která platila už na podzim. Tedy že Hlaváč přijde pomoci Kladnu v boji o postup do extraligové baráže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz