Zkušený válečník pro Spartu! Do klubu svého srdce se vrací Tomáš Netík

1. června 2015, 13:26

Václav Jáchim

Před nedávnem zamířil zpátky Tomáš Pöpperle, teď je tady další sparťanský návrat. Kádr účastníka letošního semifinále play off posílí Tomáš Netík, zkušený útočník oblékne dres s velkým "S" po pěti letech. Někdejší reprezentant dosud válel ruskou Kontinentální ligu za Slovan Bratislava, po skončení sezony řešil další budoucnost. Teď už má jasno. "Tomáše oslovila kvalitní nabídka Sparty a rozhodl se pro návrat," řekl hokej.cz zástupce hráče Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Pražská Sparta letos nehodlá nijak výrazně překopat kádr, oproti minulým létům nedochází k tolika změnám. Některé nicméně proběhly, asi nejzásadnější je odchod obránce Marka Ďalogy a kapitána Tomáše Rolinka. Za slovenského beka, jenž se upsal ruské Kazani, ještě Sparta hledá případnou náhradu, do útočné vozby nyní přichází právě Netík, který s vedením podepsal víceletou smlouvu.

Zkušený bojovník odmakal pro klub z Holešovic mraky skvělých zápasů, formu si držel i na zahraničním angažmá. "Tomáš původně přemýšlel o setrvání v jiné soutěži. V úvahu přicházela KHL, konkrétně tedy pokračování ve Slovanu. Ale v tuto chvíli nikdo neví, jak se situace se slovenským klubem vyvine. Tomáš už dál nechtěl čekat," připomněl Michal Sivek.

Netík zažil, jaké to je být i koncem srpna bez angažmá. "Tohle Tomáš nemínil opakovat. Když Sparta přišla s kvalitní a velmi seriózní nabídkou, tak neváhal. Venku hrál už dost dlouho, teď se vrací. Rozhodlo zároveň i to, že může znovu nastupovat za klub svého srdce, v němž vyrostl," doplnil ještě hráčův agent.

Netík má na co navazovat. Ve Spartě strávil osm extraligových sezon, první start v nejvyšší soutěži zapsal už během ročníku 2000-01. Největší úspěchy s klubem zaznamenal v letech 2006 a 2007, kdy Sparta slavila mistrovské tituly. Po sezoně 2009-10 odešel Netík do CSKA Moskva, ruskou Kontinentální ligu hrál následně za Lev Poprad, Nižněkamsk a Slovan Bratislava. Mezitím stihl také angažmá ve švédském Växjö a na podzim 2012 také výpomoc u libereckých Bílých Tygrů.

Nyní má před sebou další kapitolu s názvem Sparta Praha. "Je to pro mě srdeční záležitost. Zažil jsem tady moc krásné chvíle a věřím, že další mě tu ještě čekají. I proto se vracím,“ uvedl Netík v tiskové zprávě. Spokojenost netají ani vedení klubu. "Jsme velice rádi, že se nám podařilo dotáhnout tenhle transfer a domluvit se na návratu Tomáše. Je sparťan tělem i duší a pamatuje tady poslední velké úspěchy. Věříme, že se mu bude dařit podobně jako před tím, než odešel na zahraniční angažmá," připomněl sportovní manažer Patrik Martinec.

Jak naznačil Michal Sivek, Netík původně zvažoval ještě setrvání za hranicemi. Když posléze převážily myšlenky na přesun domů, měl jasno. "Jestli návrat, tak jedině do Sparty, takhle jsem to chtěl. Mám tady spoustu známých, a i když je tým až na pár výjimek prakticky úplně jiný, než když jsem odcházel, pořád jdu do známého prostředí. A hlavně: Spartu jsem nikdy nepřestal sledovat. Když byla možnost, díval jsem se na její utkání a držel klukům palce. Teď jsem zpátky a budu bojovat za naše mužstvo a fanoušky," uzavřel útočník, který se dnes na Spartě zapojil do společné letní přípravy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz