Zlatí bráchové. Krásný pocit, říká Tomáš Zohorna. Splní si velký sen?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

20. dubna 2017, 20:53

Adam Bagar

Sám má na kontě dva extraligové tituly, teď útočník Tomáš Zohorna přímo v Brně sledoval, jak se ze zlatého úspěchu premiérově radují jeho bráchové Hynek s Radimem. "Byl to moc krásný pocit. Trošku se mi vybavily vzpomínky na poslední pardubický titul," hlásí český reprezentant, který by si jednou s bratry rád zahrál v jednom útoku. "Je to náš společný sen," přiznává.

Přímo v Brně jste sledoval oslavy titulu, jaký to byl zážitek?
Bylo to něco neuvěřitelného! Atmosféra super. Strašně se mi líbilo, jak po zápase pustili všechny fanoušky na led. Bylo moc pěkné, jak si plácali s hráči.

Stačil jste vůbec s bratry prohodit nějaká slova?
Viděli jsme se po zápase. Přišli z kabiny, pogratulovali jsme jim a asi deset minut se bavili. Potom museli jít zase zpátky pokračovat v oslavách. Myslím, že si to oba zaslouží.

Přibylo hodně fotek do rodinného alba?
No, něco jsme nafotili. Pak z toho uděláme třeba nějakou koláž.

Vybavily se vám pardubické tituly?
Trošku jsem nad tím přemýšlel. Bylo to hezké, ale je to už pár let zpátky a musím se koukat dopředu, aby se mi něco takového mohlo zase někdy podařit.

Takový konec sezony si přeje každý hokejista, nezáviděl jste trochu?
To ne, spíš jsem to klukům přál, než abych záviděl. Třeba Hynek byl už potřetí ve finále a teprve teď má první zlato, moc jsem mu to přál.

Bráchové říkali, že by bylo fajn se sejít v jednom útoku. Berete to stejně?
Je to náš sen. Myslím, že to není zase tak nereálné. Už letos byla možnost jít do Brna, ale v Rusku mi nedali povolení. Věřím, že ještě pár let máme před sebou a někde se spolu potkáme a zahrajeme si v jednom útoku. Je jedno, jestli v Rusku, Česku, nebo kdekoli jinde.

Ale v Rusku máte ještě rok smlouvu, že?
Ano, mám. Nikdo ale neví, co bude. Začnu sezonu v Rusku a uvidíme, jak to dál půjde. Bráchové mají taky smlouvy ještě minimálně na rok v Brně.

Byl jste rád i za Radima, že naskočil do play off na poslední chvíli a ukázal se jako platný člen týmu?
Jasně, byl jsem moc rád. Čtyři týdny trénoval a čekal na šanci. Nebylo to pro něj jednoduché hned skočit do finále, ale zvládl to výborně, dal si i gól a je super, že má zlatou medaili.

Nevytahuje se teď Hynek, že má víc medailí?
My to nepočítáme. Je jedno, kdo z nás toho kolik získá. Bereme to jako úspěch rodiny a jsme za každou medaili rádi.

Cítil jste na tátovi, jak je na vás pyšný? Přece jen, mít tři kluky a všechny mistry, to se asi nepoštěstí každému otci.
Táta byl moc pyšný. Říkal, že to bylo perfektní. Škoda, že naše mamča nemohla, byla nemocná, ale sledovala to aspoň z televize. Myslím, že jsou oba moc hrdí, že se to klukům povedlo.

Jaký je to pocit sledovat, jak bráchové přebírají pohár?
Strašně krásný pocit, užívali jsme si to. Kor v Brně, kde jsou výborní fanoušci. Bylo to neuvěřitelné. Po cestě zpátky jsme si o tom pořád povídali, jaké to bylo super.

Už víte, jak kluci zvládli oslavy?
Zatím žádné zprávy nemám. Čekám, jak to dopadlo. (směje se)

A umějí to bráchové pořádně oslavit?
Myslím, že jo. Každý to nějak oslaví. Bráchové určitě nejsou takoví, že si dají jen jedno pivo a řeknou si super, konec. Myslím, že celý brněnský tým bude slavit víc. A s větším množstvím alkoholu. (směje se)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz