Zlín srazil Kometu, lídr padl v Plzni. Mora nadělila Litvínovu sedmičku

Foto: Jiří Zaňát, hokej-zlin.cz

4. prosince 2016, 16:27

Martin Voltr

Parádním 27. kolem zahájila Tipsport extraliga druhou polovinu základní části. Favoritům se tentokrát moc nedařilo – Kometa prohrála v derby na ledě Zlína, vedoucí Liberec nestačil v Plzni a Litvínov dostal v Olomouci dokonce sedm gólů! Z elitní čtyřky tak uspěli jen třinečtí Oceláři, kteří utekli z lopaty Pardubicím. Chomutov podobně otočil přestřelku ve Varech a Vítkovice překazily oslavy Spartě, kterou na pátém místě vystřídal Hradec Králové díky vítězství nad Mladou Boleslaví.

Sparta po šesti výhrách padla, dva body mají Vítkovice

Sparťané naskočili do boje v černých dresech, kterými se vrátili o 80 let zpátky do začátků nejvyšší hokejové soutěže na našem území. Po šesti výhrách v řadě chtěli přidat další proti Vítkovicím, v první třetině k tomu nakročili nejen výkonem, ale i rychlou trefou Jaroslava Hlinky. Jenže potom jako by trochu usnuli. Ridera ve druhé části obrátila skóre na 3:2, předváděla poctivý výkon a mířila za vítězstvím. Sparta však chvíli před koncem dostala dvouminutovou přesilovku pět na tři, zesílila ji odvoláním brankáře a vyrovnání trefil aktivní Vrána – za celý zápas měl deset střel! Jeho tým ale obrat nedotáhl, hned po 18 sekundách prodloužení rozhodl nádhernou střelou Ondřej Roman. Vítkovice tak porazily Spartu letos potřetí, ale vůbec poprvé na ledě O2 areny.

Jiří Veber (asistent trenéra Sparty Praha): „Vítkovice měly výborný pohyb, ale v první třetině jsme se s tím skvěle vypořádali. Ve druhé části jsme dostali tři branky po našich individuálních chybách, ke kterým by nemělo docházet. Pak jsme nebyli schopní využít šance, které jsme si připravili. Dokázali jsme si je vytvořit, ale nebyli jsme při nich tolik důslední a důrazní. Prohráli jsme s Vítkovicemi potřetí v sezoně, ale já bych se v tom nepitval. Utkáme se s nimi ještě jednou a věřím, že už vyhrajeme.“

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Myslím, že rozhodující byla druhá třetina, kdy jsme vstřelili tři góly, což se nám tak často nestává. Ve třetí části už jsme byli blízko zisku tří bodů, ale fauly znamenaly dvojnásobnou přesilovku Sparty, a to je proti takovému soupeři těžké ubránit. Ale byla tam vidět mentalita i duch tohoto týmu, který sehrál dvě těžká utkání v Třinci a na Spartě. Jsem přesvědčený, že jsme na správné cestě. Samozřejmě máme fáze utkání, kdy nad námi ti zkušenější soupeři dominují, ale tři body z těchto dvou zápasů jsou dobrý počin. A teď už je jenom na nás, abychom to v dalších utkáních potvrdili, ať už doma, nebo venku, se soupeři kolem nás. Klukům patří poděkování.“

HC SPARTA PRAHA – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:4 po prodloužení (1:0, 1:3, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Hlinka (Vrána), 26. Kudrna (Cingel, Uher), 58. Vrána (Mikuš, J. Hlinka) – 22. Klok (Roman, Kucsera), 32. Kolouch (Vandas, D. Květoň), 38. Olesz, 61. Roman (Tybor, Klok).
Rozhodčí: Lacina, Polák – Bláha, Špůr.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 38:19.
Diváci: 5751.
Nejlepší hráči: Petr Vrána – Jan Výtisk.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Piskáček, Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel, Barinka – Klimek, Vrána, J. Hlinka – Uher, Cingel, Kudrna – Forman, Pech, Kumstát – M. Procházka, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.      
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk – Tybor, Roman, Kucsera – Hudeček, Stastny, Olesz – Vandas, Kolouch, D. Květoň – Tomi, E. Němec, P. Zdráhal – Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Oceláři dotáhli obrat a znovu skolili Pardubice

Šest bodů, osm gólů vstřelených a jediný obdržený, tak vypadala dosavadní letošní bilance třineckých Ocelářů s Pardubicemi. Ovšem oslabené Dynamo ukázalo pod Javorovým velkou chuť utéct z barážových pozic. Hned ve třetí minutě ho poslal do vedení Petr Sýkora, i když pak domácí zásluhou expardubického Rákose srovnali, prvním gólem sezony vrátil hostům náskok Patrik Poulíček. Přestože Oceláři měli velkou střeleckou převahu (celkem 43:18), podobně jako Spartě jim už body pomalu odplouvaly. Pak si ale vzal slovo obránce David Nosek. Šest minut před koncem srovnal a po necelých třech minutách prodloužení dokonal obrat, jeho tým tak slavil po totožném výsledku jako v pátek s Vítkovicemi.

Vladimír Kýhos (trenér Třince): „Když jsem viděl sestavu Pardubic, tak jsem nabádal mužstvo, aby nic nepodcenilo. Chtěli jsme do zápasu vstoupit stejně jako proti Vítkovicím. Bohužel opak byl pravdou, do zápasu jsme vstoupili velmi ležérně. Mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám. Dostali jsme dva góly a prohrávali. V takových zápasech to bývá, že se štěstí přikloní k bojujícímu mužstvu. Pardubice hrály výborně do defenzívy, bylo těžké se prosadit. Měli jsme sice hodně střel, málo ale bylo brankových. Všechno bylo od mantinelu, od modré, nechodili jsme před bránu. Za dva body dnes můžeme být opravdu šťastní, tým můžu pochválit maximálně za nasazení ve druhé a třetí třetině, kdy jsme ukázali velkou sílu.“

Pavel Rohlík (trenér Pardubic): „Po prohraném utkání s Litvínovem jsme byli zklamaní, protože jsme do zápasu nevstoupili ideálně. Dnes jsme jeli k obrovi, silnému Třinci, se spoustou zraněných. Rolinek, Klimenta, Redenbach, byli jsme velmi pokorní, i tak jsme ale chtěli něco udělat. Ač máme jen bod, tak musím kluky pochválit. Dokázali jsme vzdorovat takhle silnému týmu ve slepené sestavě. Jsem spokojený.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 po prodloužení (1:2, 0:0, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Rákos (Roth, Dravecký), 55. Nosek (Marosz, Dravecký), 63. Nosek (Kreps, Hrňa) – 3. P. Sýkora (Tomášek, Hubáček), 15. Poulíček (P. Sýkora).
Rozhodčí: Čech, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 3:4.
Bez využití.
Střely na branku: 43:18.
Diváci: 4095.
Nejlepší hráči: Cory Kane – Petr Sýkora.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, M. Doudera – Petružálek, Marosz, Hrňa – Irgl, Kane, Adamský – Dravecký, Kreps, Rákos – M. Růžička, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Kucha a Kopřiva.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, Leduc, Ovčačík, Havlík, Bokroš – P. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Poulíček, Nahodil, Mallet – Panna, T. Kaut, M. Kaut – Rohlík, Zadina, Beran. Trenéři: Rohlík, Martinec a Mikeska.

Zlín venku z krize? Nástup Beranů srazil Kometu

Zdá se, že osm porážek za sebou už hokejisté Zlína hodili za hlavu. Po vydřeném skalpu Karlových Varů zapsali i cennou výhru nad velkým rivalem z Brna! Prakticky o všem rozhodl už skvělý úvod domácích Ševců. V čase 2:28 vedli o dva góly, Bukarts s Holíkem poslali Čiliaka na střídačku a do hry šel Vejmelka. Ten ještě v první třetině inkasoval od staršího dorostence Filipa Chytila, který se trefil v Tipsport extralize vůbec poprvé. Kometa se chytla až v závěru: Posledních 13 minut orámovala třemi góly, jenže mezi ně se vešla i branka Roberta Říčky, která byla vítězná. Zlín v dramatickém finiši přece jenom uhájil všechny tři body, Kometa naopak padla potřetí v řadě.

Martin Hamrlík (trenér Zlína): „První třetina pro nás byla z říše snů. Hra byla taková, jakou jsme si představovali. Pak Brno potvrdilo kvalitu, co má na papíře i na ledě, a mačkalo nás. Bylo jen otázkou času, abychom co nejdéle udrželi nulu. Když přišla první branka, šlo to hodně dolů. Zachránil nás Říčkův gól na 4:1. To se mužstvo nadechlo, ale věděli jsme, že to bude ještě hodně těžké. Pak jsme díky Kašíkovi odvraceli jednu šanci za druhou. Kluci to mají v hlavách, ztratili jsme takhle zápas s Pardubicemi a bude to chtít ještě více zápasů, jako byl tento. Góly vygradovaly z tlaku Komety, byly tam hrozné individuální chyby, ale pod tlakem za to nemůžeme kluky trestat nebo jim nadávat.“

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): „O bodový zisk jsme se připravili první třetinou, která byla z naší strany matná. Dostali jsme dva rychlé góly a 0:3 není nic příjemného. Ve druhé třetině jsme se zvedli, soupeře jsme přehrávali, chtěli jsme dát kontaktní gól. To se nám z tlaku nepovedlo, ale pořád jsme věřili. Věděli jsme, že Zlín pod tlakem dělá chyby. Ve třetí třetině jsme to vygradovali, dostali jsme se do zápasu i gólově, ale čtvrtý gól domácích byl pro výsledek rozhodující. Snažili jsme se, dřeli a chtěli hrát se ctí až do konce. Bohužel se nám na bodový zisk dosáhnout nepovedlo. O všem rozhodl výkon a skóre z první třetiny. “

PSG ZLÍN – HC KOMETA BRNO 4:3 (3:0, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Bukarts (Honejsek, Kubiš), 3. P. Holík (Bukarts), 13. Chytil (Kubiš, Gago), 52. Říčka (Marušák) – 48. Erat (Kvapil, H. Zohorna), 53. Zaťovič (V. Němec, F. Dvořák), 59. Káňa (Vincour, V. Němec).
Rozhodčí: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 20:32.
Diváci: 5222.
Nejlepší hráči: Filip Chytil – Martin Erat.
PSG Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Bořuta, Žižka, Horák – Šťastný, Holík, Říčka – Ondráček, Vlach, Veselý – Bukarts, Honejsek, Kubiš – Popelka, Chytil, Gago – Maruna. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
HC Kometa Brno: Čiliak (3. Vejmelka) – O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Král, Malec – Erat, Nečas, Zaťovič – Vincour, Čermák, Káňa – Miklík, V. Němec, Kvapil – Dostálek, H. Zohorna, Dočekal – F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.

Neskutečný závěr ve Varech! Další přestřelka pro Piráty

Prohráli 0:1 ve Zlíně, teď ale hokejisté Energie zažili domácí devítigólovou přestřelku s Chomutovem. Takové výsledky poslední dobou Pirátům svědčí, dlužno ale říct, že v podkrušnohorském souboji měli hned dvakrát hodně namále. Prohrávali už po 32 sekundách, po první části Vary držely náskok 3:1. Ve třetí třetině ale hosté srovnali, čímž připravili neskutečný finiš: Když už si všichni mysleli, že v čase 59:37 trefil Tomáš Dvořák poslednímu týmu tabulky výhru, za třináct sekund znovu vyrovnal Juraj Valach! Díky povedenému nájezdu Davida Kämpfa ve druhé sérii dovednostní soutěže nakonec Chomutov vydoloval zlaté dva body.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „První třetina byla z naší strany výborná, měli jsme dobrý pohyb, bruslili jsme a forčekovali. Zhruba od poloviny zápase se to začalo překlápět na stranu Chomutova, který hrál agresivně a tlačil se před bránu. To vyústilo ve vyrovnání. Je neskutečná škoda, že v závěru nejsme schopní sehrát vhazování tak, aby se k nám soupeř nedostal. Chomutov pak i s trochou štěstí vyrovnal. V prodloužení jsme chtěli extra bod, ale žádné velké šance tam nebyly. Nájezdy jsou pro nás dlouhodobě katastrofa.“

Petr Martínek (asistent trenéra Chomutova): „Pro nás to byl parádní zápas. Na jednu stranu škoda ztraceného bodu, jeli jsme si sem pro tři. Na druhou stranu zaplaťpánbůh za body dva. V první třetině je to pro nás pořád stejná písnička, zvlášť na ledu soupeře. Měli jsme špatný pohyb. V kabině pak proběhla bouřka a začali jsme hrát náš hokej. Důležité bylo, že jsme tomu pořád věřili a šli jsme tomu naproti. I když domácí chvíli před koncem dali gól. Myslím, že za ty dvě třetiny jsme si bod zasloužili. Prodloužení a nájezdy jsou vabank a jsme spokojení, že jsme získali bod druhý.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – PIRÁTI CHOMUTOV 4:5 po nájezdech

Branky a nahrávky: 1. Tuominen (Mikulík, T. Rachůnek), 10. Harkabus (Gríger), 18. Stloukal (Kindl, Mullane), 60. T. Dvořák (Skuhravý, Gorčík) – 16. Rutta (Skinner, Huml), 44. Sklenář (Rutta, Skokan), 48. Skokan (Sklenář, Mrázek), 60. Valach (Flemming, Tomica), rozh. náj. Kämpf.
Rozhodčí: Pešina, Horák – Komárek, Rozlílek.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 38:32.
Diváci: 3315.
Nejlepší hráči: Tomáš Rachůnek – Tomáš Král.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Dujsík, Harant, Sičák, Rýgl, Benák, T. Dvořák – Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – Stloukal, Mullane, Kindl – Flek, Gríger, Harkabus – Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Piráti Chomutov: Strmeň (10. Král) – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Mrázek, Rutta – Vondrka, Huml, Tomica – Koblasa, Kämpf, Sklenář – Chlouba, Skokan, Poletín – Slavíček, Šťovíček, Lauko. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.

Sedm minut hrůzy. Plzeň doma porazila lídra

Když indiáni na svém ledě hostili Liberec naposledy, po ostudném výkonu prohráli 0:5. Ale hned v dalším kole se notně zvedli a i když od té doby střídají vítězství s porážkami, tentokrát lidra přesvědčivě zdolali! Víceméně jim k tomu stačilo rozmezí šesti minut a 21 sekund ve druhé třetině. Tak rychle stihli nasypat opařeným šelmám čtyři góly a vyhnat Willa na střídačku, svůj první extraligový start si odbyl budějovický brankář Ondřej Bláha. Pak Plzeň přece jenom zpomalila a Tygři snížili na rozdíl dvou branek, jenže závěrečnou power play favorita potrestal druhou trefou večera snajpr Dominik Kubalík.

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „V první třetině Liberec neproměnil šance, my jsme poté ve druhé části nasázeli rychlé góly během osmi minut. Potom už jsme se bránili. První gól jsme inkasovali na konci třetiny, hned se nám dostala na hokejky nervozita, jako už poněkolikáté. Po inkasování začneme dělat nepochopitelné věci, které jsou způsobeny řadou věcí. Chtěl bych říct, že Liberec předvádí skvělý hokej, je to suverénně nejlepší tým v Česku.“

Filip Pešán (trenér Liberce): „Narazili jsme na urputný tým, který byl odhodlaný a obětavý. Spoustu šancí jsme ani nezakončili, několikrát jsme trefili brankáře Machovského. Kdybychom šance proměnili, tak by byl zápas možná jiný. Domácí ho svým nadšením ubojovali. Trochu mě mrzí, co předvedl Jakub Lev z Plzně, takové věci by se z českého hokeje měly vymýtit. Zůstal po faulu ležet na ledě a hned poté nastoupil do přesilové hry.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Indrák (D. Sklenička), 24. Kubalík (Frühauf, Hrnka), 24. Stach (Kadlec, Indrák), 28. Vondráček (Pulpán), 59. Kubalík – 40. Bartovič (Stránský), 48. Bližňák (Stránský, Jánošík).
Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 9:10, navíc Indrák – Jánošík oba 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 19:32.
Diváci: 3694.
Nejlepší hráči: Miroslav Indrák – Jan Stránský.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Čerešňák, Frühauf, Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Pulpán, Moravčík – T. Svoboda, Kracík, Kubalík – Indrák, Stach, Lev – Vondráček, Koreis, Hrnka – Vracovský, Preisinger, Johnson. Trenéři: Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.
Bílí Tygři Liberec: Will (28. Bláha) – Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Husa – Lakatoš, Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Stránský, Bližňák, Bartovič – Špaček, Vantuch, J. Vlach – Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Olomouc doma jede, Litvínov schytal debakl

Verva platí za největší překvapení letošního ročníku a skvěle drží krok s čelem tabulky. Ale na 27. kolo bude chtít co nejrychleji zapomenout, v Olomouci totiž schytala sedm gólů a pěkný debakl! Pozvolna se začal rodit hned od druhé minuty, v polovině zápasu vedla Mora už 4:0 a pohodlně kráčela za třetím domácím triumfem v řadě. Až když na světelné tabuli zářil stav 7:0, o který se postaralo sedm různých střelců, zaznamenal čestný litvínovský úspěch Hořava. Mora tak za víkend nasázela 12 gólů, což je stejně jako za celý listopad!

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): „Utkání nebylo zdaleka tak jednoznačné, jak vypadá podle výsledku. Pro nás jsou podstatné tři body. V úvodu zápasu se moc nebránilo a Litvínov měl taky spoustu šancí a trestné střílení. Nám to tam nyní napadalo, někdy to tak je. Na jednu stranu je dobře, že se nám teď gólově dařilo a lidi si to užili. Tři body jsou ale stejné za výhru 7:1 i 1:0, v první řadě jsme rádi za ně.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Blahopřeji Olomouci k vítězství. Vyhrála jednoznačně a zaslouženě, přehrála nás ve všech činnostech. Měli jsme teď čtyři zápasy venku a podařilo se nám vyhrát dva, s tím jsme spokojeni. Rozhodně ale nejsme spokojeni s výkonem, jakým jsme se tentokrát prezentovali.“

HC OLOMOUC – HC VERVA LITVÍNOV 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Holec (T. Mikúš, J. Mikúš), 20. J. Knotek (Skladaný), 22. Strapáč (Eberle, Matai), 29. Matai (Skladaný), 36. J. Mikúš (Holec, Matai), 41. Laš (Skladaný), 42. Eberle (Ostřížek, Rašner) – 49. Hořava (Trávníček, Reichel).
Rozhodčí: Šír, Pavlovič – Blümel, Zavřel.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 28:34.
Diváci: 4012.
Nejlepší hráči: František Skladaný – Filip Pavlík.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, Matai, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek, Laš – T. Mikúš, J. Mikúš, Holec – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
HC VERVA Litvínov: J. Hübl – Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Doležal. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Hradec doma znovu úspěšný, poprvé zdolal Boleslav

Dvě porážky v letošní sezoně, k tomu vyřazení ve čtvrtfinále loňského ročníku... Mountfield měl Mladé Boleslavi rozhodně co vracet. Před svými fanoušky vedl v půlce ostré bitvy 2:0, když se dvakrát trefil americký zadák Jake Newton – byť první gól si dal obránce Bruslařů Matěj Stříteský. Do správné brány pak ale mířil Tomáš Urban a zápas byl dramatický až do posledních vteřin. Zejména tedy proto, že Hradec zahazoval i ty nejvyloženější šance a soupeře držel gólman Lukáš. Zápas okořenil i pěstní souboj ranaře Šticha s lotyšským technikem Džerinšem, až tři sekundy před sirénou rozhodl do prázdné brány Köhler. Domácí se díky výhře vrátili před Spartu na páté místo.

Tomáš Martinec (asistent trenéra Hradce Králové): „Odehráli jsme velmi dobrý zápas, kluky bych chtěl pochválit a složit jim velký kompliment, protože Boleslav nepatří k našim oblíbeným soupeřům. Dneska to potvrzovala, hrála velmi dobře. My jsme zvládli dobře první třetinu, i když jsme ji mohli vyhrát větším skóre než 1:0, měli jsme tam příležitosti, které jsme neproměnili. Druhá třetina byla nahoru dolů. Mladá Boleslav vyrovnala hru, měla na nás šance, tam nás podržel Patrik Rybár. Ve třetí třetině se do nás soupeř opět tlačil, my chodili do brejků, měli jsme spoustu příležitostí ke vstřelení gólu. Bohužel jsme ho nedali a bylo to vyrovnané až do konce. Znovu říkám, že dneska musíme kluky pochválit, protože to byl od nich velmi dobrý týmový výkon. Jsme šťastni za to, že jsme Boleslav konečně porazili.“

Marian Jelínek (trenér Mladé Boleslavi): „Do zápasu jsme nevstoupili až tak špatně, začali jsme velmi aktivně. Po pěti šesti minutách se hra vyrovnala, soupeř díky přesilovým hrám trošku převzal iniciativu. Nakonec nám vstřelil gól, respektive jsme si ho dali sami. Myslím, že i druhá třetina se nesla v tom trendu, zvedli jsme tempo a byli aktivnější oproti první části. Vytvořili jsme si nějaké gólové šance, bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól, naopak jsme v oslabení inkasovali. Do třetí třetiny jsme vstoupili s odhodláním, že chceme výsledek otočit. To se nám bohužel nepovedlo. Hráčům toho ale moc vytknout nelze. Neměli jsme ani žádnou přesilovou hru, z toho jsme si žádnou šanci nemohli vytvořit. V závěru to byl vabank, žádná naše gólovka nepřišla, soupeř si to pohlídal.“

MOUNTFIELD HK – BK MLADÁ BOLESLAV 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Newton, 29. Newton (Bednář), 60. Köhler (Bednář, Kukumberg) – 36. Urban (Lenc).
Rozhodčí: Müllner, Novák – Hynek, Zíka.
Vyloučení: 3:7, navíc Džerinš – Štich oba 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 31:29.
Diváci: 4678.
Nejlepší hráči: Jake Newton – Jan Lukáš.
Mountfield HK: Rybár – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Červený, Džerinš, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Köhler – Jarůšek, Dragoun, Picard – Beránek, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Holub, Stříteský, Hanzlík, Kurka, T. Voráček, Štich, Trončinský – Jonák, Žejdl, Orsava – Klepiš, Vampola, Látal – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Urban. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Tabulka Tipsport extraligy po 27. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 27 16 2 4 5 73:45 56
2. HC Oceláři Třinec 27 13 5 6 3 93:54 55
3 HC VERVA Litvínov 28 12 8 0 8 70:66 52
4. HC Kometa Brno 27 14 2 5 6 102:71 51
5. Mountfield HK 29 11 4 6 8 81:72 47
6. HC Sparta Praha 26 13 1 5 7 82:66 46
7. Piráti Chomutov 27 8 8 2 9 85:85 42
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 27 9 5 1 12 57:62 38
9. BK Mladá Boleslav 27 11 1 3 12 67:79 38
10. HC Olomouc 26 9 2 3 12 63:68 34
11. HC Škoda Plzeň 28 9 2 2 15 70:87 33
12. PSG Zlín 27 8 2 2 15 61:91 30
13. HC Dynamo Pardubice 27 6 3 2 16 67:85 26
14. HC Energie Karlovy Vary 27 5 1 5 16 53:96 22

Další program Tipsport extraligy

Čtvrtek 8. prosince – předehrávka 28. kola:
17:00 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Pátek 9. prosince – 28. kolo:
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Piráti Chomutov
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield HK (ČT sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Olomouc
17:30 HC VERVA Litvínov – PSG Zlín
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha
18:00 HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec

Neděle 11. prosince – 29. kolo:
15:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
15:30 Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň
15:30 PSG Zlín – HC VÍTKOVICE RIDERA
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec
17:00 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary
17:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice
17:00 HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz