Zlín své fanoušky znovu nepotěšil. Hráli jsme dobře, myslí si Sýkora

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

10. října 2015, 8:05

Michal Sedláček

Třetí domácí zápas, třetí prohra. Zlín své fanoušky nepotěšil ani tentokrát. Zatímco venku dokázali svěřenci Rostislava Vlacha uhrát sedm bodů, doma dosud nebodovali ani jednou. Poté, co nestačili na Spartu a Mladou Boleslav, neuspěli ani proti Vítkovicím. Klíčové byly v zápase přesilovky, hosté proměnili z pěti hned tři a slavili cenné vítězství 5:3.

"Podle mě jsme ale hráli dobře. Bruslili jsme a byli jsme stále s nimi. Sice jsme dotahovali výsledek, ale stále to bylo otevřené. My jsme taky mohli v přesilovce rozhodnout," myslí si Tomáš Sýkora. Střelec druhé zlínské branky poukazuje na fakt, že i domácím se v přesilových hrách dařilo. Proměnili dvě z pěti.

Jen pětadvacetiletý domácí útočník se prosadil při hře pět na pět. "U mě to nic neřeší. My potřebujeme vyhrávat domácí zápasy. Předvedli jsme přitom dobrý výkon, dobře jsme bruslili, ale rozhodly maličkosti. Bylo to až do konce o gól. Škoda," mrzelo slovenského forvarda.

Zlín celý zápas dotahoval a ani jednou nevedl. Naposledy se mu povedlo dotáhnout náskok Vítkovic v 56. minutě. Ovšem nakonec z toho nebyl ani bod. Hosté hned po buly měli obrovskou šanci, kde gólu zabránil jen nedovolený zákrok Tomáše Žižky. Poté se však v přesilovce prosadil Rostislav Olesz a Zlín už odpovědět nedokázal.

"Byla škoda, že jsme se nechali v posledních pěti minutách vyloučit. Oni pak měli trochu i štěstí. Byl to odražený puk přímo na hůl toho hráče a ještě křížem. Takže trošku smůla pro nás." Ševci tak nedokázali potvrdit získané body z Karlových Varů a v tabulce jim patří dvanácté místo. Ovšem dva zápasy mají ještě k dobru.

"Nehrajeme špatně, jen v důležitých okamžicích nám chybí zkušenost. Je pět minut do konce, stav 3:3 a to musíme ustát. Každý bod do tabulky je dobrý. To stejné se nám stalo už s Mladou Boleslaví a teď se to zase opakovalo. Což samozřejmě velmi mrzí. Člověk dře, ale body nám to nepřinese," prohlásil zklamaný Tomáš Sýkora.

Nabízí se tak otázka: Nechybí Zlínu lídr, kterého měl v podobě Petra Čajánka, či Petra Lešky? "Nemyslím si. Máme vyrovnané všechny čtyři pětky a každý se snaží vydat na maximum," odmítá slovenský útočník. Šanci na reparát budou mít berani příští pátek, kdy na jejich led zavítá rozjetý Liberec.

Sestřih utkání Zlín – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz