Zlín zkouší nonstop gólmana Opavy. Zkušenost, která se neodmítá, hlásí

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

21. července 2016, 11:57

Jan Šimek

Zvládl odchytat 137 soutěžních zápasů v řadě, aniž by v jediném mistrovském utkání chyběl v brance druholigové Opavy byť jen jednu minutu. Nyní bude železného muže opavského brankoviště zkoušet extraligový Zlín. Ševci si jej chtějí otestovat na ledě, a pokud zkušený gólman zaujme, bude fungovat jako pojistka pro případ zranění brankářské dvojice Kašík – Štůrala.

„Je to pro mě nová věc, za kterou jsem rád. S klubem jsem domluvený na zkoušku. Se Zlínem si střihnu týden přípravy. Těším se, hlavně na srovnání hokeje,“ říká Dušan Šafránek„Ozval se mi trenér brankářů Richard Hrazdíra. Sledoval mě a oslovil, zda bych s nimi šel do přípravy. Chtěl mě vidět na ledě,“ popisuje prvotní kontakty se zlínským týmem.

„Chceme si ho otestovat, abychom v případě zranění nebo nemoci gólmanské dvojice Kašík, Štůrala měli během sezony kam sáhnout. Situace kolem Luboše Horčičky je nejasná. V případě Šafránka se jedná o vyzrálého brankáře, kterého si vyhlédl Ríša Hrazdíra. Jsou na něj velmi pozitivní reference,“ řekl pro oficiální web klubu zlínský kouč Rostislav Vlach.

Je možné, že se do povědomí Zlína dostal i díky své úctyhodné šňůře, během níž ochytal 137 mistrovských utkání v řadě?

„Osobně jsem tu sérii nijak neřešil. Prostě to tak přišlo. Na konci sezony jsem měl vyřízeny střídavé starty v Prostějově. Tam jsem si na to sáhl a podíval se, jak to funguje. Posun nahoru je ale složitý. Člověk chce chytat, ale co si budeme namlouvat, WSM Liga nefunguje ve všech klubech jako profi soutěž,“ říká Šafránek„Je to fajn cesta pro mladé kluky, kteří se chtějí vyhrát, ale já už bych zdarma hrát nemohl,“ dodává.

Železný Dušan Šafránek chytá nonstop, překonal i rekord Kováře »

Nemá z tréninkového drilu v extraligovém Zlíně obavy? „Nervózní z toho nejsem. Bude to zajímavé. Extraliga, to bude zkušenost, která se neodmítá. Mám roky na to, abych se normálně připravil. V Opavě jsme trénovali, ale že bych kvůli tomu dělal něco speciálního, to ne. Možná se teď sklouznu v Kravařích, kde máme hokejový kemp s dětmi, abych si trochu osahal výstroj,“ pokračuje třicetiletý gólman.

Do Opavy se na jaře vrátil uznávaný expert na brankářský trénink Rostislav Haas, který se stal šéftrenérem klubu. Minimálně pro gólmany ve slezské metropoli to je velké plus. „S Rosťou jsme chodili na brankářské tréninky už na konci loňské sezony. Probírali jsme některé věci. Těším se na naši spolupráci v Opavě. Vždyť je to jeden z nejlepších trenérů gólmanů nejen v České republice. Má zkušenosti z KHL, to mluví za všechno,“ tvrdí Dušan Šafránek.

Opavští fanoušci ale mohou zůstat klidní. Pokud by jejich modla ve Zlíně zaujala, působila by tam pouze formou střídavých startů, a tak se může dál soustředit především na druholigový Slezan. „Člověk se vždycky těší, až vypadne z toho běhání a půjde na led. Doufám, že sezonu rozjedeme lépe než loni a budeme dělat lidem radost,“ uzavírá železný muž z opavské branky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz