Změny v Havířově: Ostrčil poslán do Vsetína, vracejí se loňské opory

Foto: Karel Vaculík

Havířov zažívá nejméně povedenou sezonu po svém návratu do druhé nejvyšší soutěže. Nedaří se mu na domácím ledě, prohrál pět z předcházejících šesti utkání a v tabulce je až desátý. Vedení Slezanů se tak rozhodlo, i s ohledem na marodku, provést změny. Končí obránce Ostrčil, jenž posílí mateřský Vsetín. Spekuluje se i o odchodu Aleše Staňka. Naopak ze druhé ligy se do AZetu vrací oblíbenci fanoušků David Klimša a Michael Foltýn.

26letý útočník David Klimša a 21letý zadák Michael Foltýn nastoupí už do středečního utkání proti vedoucímu Kladnu. Trenéři Mikeš a Janeček budou mít k dispozici i Oldřicha Horáka, ze Zlína vypůjčeného obránce. Obnovenou premiéru v barvách AZetu pak zažije Petr Punčochář, který posílil Havířov po svém konci v pražské Slavii.

Jak již bylo naznačeno, Slezany trápí marodka, na kterou přibyli Jakub Kotala a Karol Korím. Absence druhého jmenovaného, tahouna defenzivních řad, bude zřejmě dlouhodobějšího rázu. AZetu tak přijde vhod výpomoc loňských opor - Klimši a Foltýna, přestože je pravděpodobné, že se před play off vrátí zpět do Frýdku-Místku. Farma Třince touží po postupu do WSM Ligy, na druholigové poměry vybudovala hvězdný tým, což prozatím potvrzuje nevídanou dominancí. Ze svého cíle rozhodně nesleví. 

S Havířovem se naopak loučí Radim Ostrčil. Šestadvacetiletý bek se vrací na Valašsko - do rodného Vsetína. Ostrčil nenaplnil naděje do něj vkládané. Do Havířova přišel v létě 2014 jako velká posila, na výborné výkony z Havlíčkova Brodu či Třebíče ale nenavázal. 

Za očekáváním zůstávají rovněž výkony ex-šumperského Aleše Staňka, jenž v dosavadních 25 prvoligových zápasech nasbíral pouhé čtyři kanadské body. Loni se přitom jeho bilance zastavila na jedenácti brankách a čtyřiadvaceti asistencích. Po Staňkově návratu z dočasného hostování v Prostějově se spekuluje o jeho úplném konci v havířovském týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz