Změny v Kometě: Přichází Spang, šance pro Svobodu. Končí Tenkrát

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

6. října 2015, 11:50

Václav Jáchim

V neděli srazili na svém ledě Spartu, hokejisté Komety Brno jsou aktuálně na sedmé příčce Tipsport extraligy. Vstup do sezony neměl ambiciózní tým špatný, nicméně nadále se snažil co nejvíc posílit sestavu. Nejnovějším přírůstkem bude americký obránce Dan Spang, jenž dosud oblékal dres ruského Nižného Novgorodu. Chlapík s italským pasem letos sehrál 11 utkání KHL a v Torpedu nedávno skončil, tamní média posléze uvedla, že míří do Komety.

Stalo se, transakce je uzavřená. Spang by měl zvýraznit brněnskou defenzivu, jeho přínos má vyniknout také při přesilovkách, kde by měl být americký novic dalším dispečerem vedle Tomáše Kaberleho. Spanga předchází pověst konstruktivního beka, ostatně v minulosti patřil k elitním zadákům finské SM-Liigy.

Chlapík, jehož ve druhém kole draftu 2002 bralo San Jose, sice nikdy neokusil NHL, stropem pro něj byla pouze farmářská American Hockey League, si na severu Evropy připsal kvalitní ročníky. Postupně oblékal dresy Hämeenlinny, Lappeenranty a Oulu, mezitím hrál za švédský Jönköping. Nyní hlásí nástup do Tipsport extraligy, dvaatřicetiletý rodák z Winchesteru podepsal v Kometě smlouvu do konce sezony a dnes se už zapojil do tréninku.

Co od posily očekává kouč Hadamczik? "Je to hráč, který dobře bruslí, finská liga je tím také známá. Měl tam dobré výsledky, pak ovšem odešel do Ruska zkusit KHL, kde se eliminovali cizinci. Byla možnost ho získat, ověřovali jsme si jeho kvality, reference jsou velmi dobré, proto jsme se rozhodli pro jeho angažování. Potřebujeme trošku agresivnějšího hráče, který více bruslí. Měl by se zařadit po bok Tomáše Kaberleho," řekl kouč pro klubové stránky.

Ale to není poslední změna. V Kometě končí Petr Tenkrát (na snímku), který nedávno přišel na zkoušku. Někdejší kladenský nebo sparťanský útočník sehrál čtyři extraligové zápasy a nebodoval, ve statistikách vstřelených a obdržených branek má údaj -2. "Petr odešel a uvažovali jsme co dál. Je pravdou, že jsme hledali náhradu, ale nakonec jsme se rozhodli, že mužstvo je věkově hodně nahoře a do čtvrté pětky budeme zařazovat co nejvíc mladých hráčů. V pátečním utkání v Třinci budou hrát Radim Zohorna a Adam Raška," připomněl Hadamczik na webu Komety.

Brněnský klub rovněž poskytne šanci Tomáši Svobodovi. Na šikovného bruslaře a střelce se údajně ptaly v minulých dnech některé jiné kluby, ale Svoboda se z prvoligové Třebíče zase přesune do prvního týmu Komety. "Ve čtvrtek by se měl u nás objevit na tréninku, v pátek asi ještě nenastoupí, ale do dalších extraligových zápasů by už mohl zasáhnout. Kometu má rád, je s klubem spjatý. Člověk občas prožívá sportovní krizi, někdy se vám daří víc, někdy méně. Tomáš přijal to, že zkusí hrát v první lize, kde se pokusí o návrat. Přístup má dobrý, góly dal, tak ho zařadíme do širšího kádru," doplnil hlavní kouč.

Poslední novinka se týká obránce Petra Štindla. Někdejší zadák Komety hrál loni druhou ligu za brněnskou Techniku a prvoligový Havlíčkův Brod, kde si ho všiml Litvínov a Štindl nakonec s Vervou dokráčel k mistrovskému titulu. Nyní je bez angažmá, pokusí se ho získat v Kometě, kam přišel na zkoušku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz