Změny v týmu na Rusy: nástup hlásí Hrubec, Nakládal a Vondrka

ČR - Rusko | Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Po sérii dnešních utkání si dá Tipsport extraliga víc než týdenní volno, v příštím týdnu je na programu další akce národního týmu. Češi se v Karlových Varech a Praze utkají s Rusy, trenér Růžička už minulý pátek oznámil nominaci. Nyní v ní ale musel udělat několik změn, které si vyžádaly především zdravotní důvody. Z původní sestavy nebudou brankář Jakub Kovář, obránce Lukáš Krajíček a útočník Jakub Klepiš.

Posledně zmíněný útočník Třince není zdravotně fit, omluvili se i Kovář s Krajíčkem - tedy krajánci z KHL, která navzdory duelům Euro Hockey Tour nadále pokračuje. Vladimír Růžička na situaci reagoval, do mužstva dodatečně pozval trojici hráčů, jež byla předtím mezi náhradníky.

Brankářskou dvojici s Alexandrem Salákem vytvoří Štěpán Hrubec z Třince, místo Krajíčka bude k dispozici Jakub Nakládal. Zadák finského Turku dostává první příležitost na mezistátní scéně, co Vladimír Růžička loni k elitnímu výběru nastoupil.

Po odmlce se představí také Michal Vondrka. Zkušený útočník a bronzový medailista z mistrovství světa 2012 v minulých dnech přešel ze Slovanu Bratislava do Sparty, v barvách nového klubu sehrál pikantní pražské derby a v pondělí se bude hlásit na reprezentačním srazu.

Národní tým půjde na led až v úterý dopoledne, chystat se bude v české metropoli. Zápas v Karlových Varech se hraje ve čtvrtek 5. února od 18:30 hodin, odveta je na programu dva dny poté v pražské O2 aréně od 13 hodin.

Ruská sborná dorazí v omlazeném složení, věkový průměr necelých 23 let trošku kazí jen mistři světa Andrej Loktijonov, Alexander Popov či Jegor Jakovlev. Trenér Znarok začne přípravu s mužstvem až v úterý, hned poté odletí výprava do České republiky. Výsledky obou zápasů se počítají do tabulky Euro Hockey Tour, souběžně proběhnou ve Švédsku také bitvy Tre Kronor proti rivalům z Finska.

Nominace české reprezentace na utkání s Ruskem (5. - 7. února 2015, Karlovy Vary a Praha):

Brankáři:
Alexandr Salák (Novosibirsk, KHL), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci:
Ondřej Němec (CSKA Moskva, KHL), Jak Kolář (Vladivostok, KHL), Petr Čáslava (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Michal Kempný (HC Kometa Brno), Jakub Krejčík, Petr Zámorský (oba Örebro, Švédsko), Rostislav Klesla (HC Oceláři Třinec), Martin Ševc (Skelleftea, Švédsko), Jakub Nakládal (Turku, Finsko).

Útočníci:
Roman Červenka (Petrohrad, KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl, KHL), Martin Zaťovič (Toljatti, KHL), Martin Adamský (HC Oceláři Třinec), Radek Smoleňák (MODO Švédsko), Petr Koukal (Jokerit Helsinky, KHL), Milan Gulaš (Färjestad, Švédsko), Martin Ručinský (HC VERVA Litvínov), Michal Vondrka (HC Sparta Praha), Lukáš Radil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (oba HC VÍTKOVICE STEL), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň).

Realizační tým:

Generální manažer: Slavomír Lener.
Hlavní trenér: Vladimír Růžička.
Asistenti: Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Martin Prusek.
Videotrenér: Jan Procházka.
Manažer týmu: Martin Loukota.
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil.
Kondiční trenér: Lukáš Stránský
Fyzioterapeut: Michal Truc.
Hospodář: Zdeněk Šmíd.
Masér: Petr Ondráček.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund.

Program utkání české reprezentace s Ruskem:

Čtvrtek 5. února:

18:30 Česká republika - Rusko (Karlovy Vary)

Sobota 7. února:

13:00 Česká republika - Rusko (Praha)

Další program přípravy české reprezentace před MS 2015:

Euro Hockey Challenge 2015:

3. - 5. dubna 2015: dvě utkání Norsko - Česká republika (Norsko)
9. - 10. dubna 2015: dvě utkání Česká republika - Slovensko (Česká republika)

Euro Hockey Tour 2015:

17. dubna 2015: Švédsko - Česká republika (Umea, 19:00) 
18. dubna 2015: Švédsko - Česká republika (Timra, 15:00)

22. - 24. dubna 2015: dvě utkání Česká republika - Finsko (Česká republika)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz