Ztráta v pekelné kulise? Nehráli jsme jako v Norsku, ví indián Koreis

Foto: Jakub Vais, hcskoda.cz

Plzeňská Škoda do účtování základní skupiny J v letošním ročníku CHL další tři body zatím nepřidala. V hodně svižném utkání ve slovenské Nitře podlehla místnímu šampionovi těsně 1:2.

Z kabiny modrobílých před duelem znělo, že hráči počítají s bouřlivou atmosférou, kterou je slovenský tým více než pověstný. Miroslav Preisinger v položertu v rozhovoru pro klubové sociální sítě přál fanouškům Plzně hodně štěstí, aby byli slyšet. A ze svého působení ve slovenské nejvyšší soutěži moc dobře věděl, o čem mluví.

Plecharéna, jež poměrně připomíná olomoucký stadion, se otřásala v základech, když domácí miláčci vyjeli na led. Naopak až ohlušující pískot, který se v malém uzavřeném prostoru rozléhal a vracel rychle zpět, přivítal ne příliš přátelsky hostující Plzeň.

"Domácím jsme místy přenechali aktivitu, z toho se musíme poučit a vrátit jim porážku."

A možná i to se podepsalo pod tím, že domácí od prvních minut šlapali více než na sto procent. Byli rychlejší, drzejší a o poznání agresivnější. Vykoledovali si i dvě přesilové hry, díky kterým se dostali do tempa, a pak i po zásluze šli do vedení. To se ve 12. minutě trefil CRAMO Top Sorer týmu Judd Blackwater, shodou okolností nejlepší kamarád plzeňské posily v útoku Coltona Yellow Horna.

„Z nějakého důvodu se tahle soutěž jmenuje Liga mistrů a stále získává na prestiži; svádí proti sobě nejlepší mužstva v Evropě. Byť je to trochu příprava, nejsou to ty klasické zápasy. Všichni, tedy i my a Nitra, chtějí vyhrávat, proto lze očekávat moderní hokej, a ten směřuje k rychlosti,“ pokyvoval po utkání hlavou navrátilec do plzeňského klubu, rodák Jakub Koreis.

Jeho tým v prostředním dějství hru nejenže vyrovnal, ale měl z ní i více. A tak se zrodilo vyrovnání, když mazácky a s velkým přehledem zavěsil po individuální akci kapitán hostů Ondřej Kratěna, který stále jen a jen dokazuje, jak ho hokej baví.

Nicméně, stejně jako jeho spoluhráči, po poslední dvacetiminutovce smutnil. Byli to totiž znovu domácí, kteří šli v 48. minutě do vedení po trefě Milama. „Utkání se nám nepovedlo jako ve Stavangeru, přesto jsme byli stále ve hře, i když oni dali druhý gól. Ale tak to bývá v tak vyrovnaných zápasech. My jsme jim mohli předtím odskočit, povedlo se to však jim,“ pokračoval forvard indiánů.

Ten o vytížení rozhodně neměl nouzi. Protože kvůli zranění z duelu v průběhu druhé třetiny odstoupil už vzpomínaný centr Preisinger, hostům zbyli střední útočníci jen tři. A ti po zbytek střetnutí rotovali sestavou. „Bylo to sice náročnější, protože není tolik odpočinku, ale máme natrénováno, takže v tom nevidím problém,“ lehce odvětil Koreis.

Odvetné utkání Plzně a Nitry je naplánováno už za týden, tedy na sobotu. A pochopitelně jej tentokrát bude hostit český klub. „Musíme hrát agresivněji a vrátit se k tomu, co jsme hráli v Norsku, kde jsme byli všude první na puku a silnější v osobních soubojích. V Nitře jsme domácím místy možná přenechali aktivitu, takže se z toho poučit a vrátit jim porážku,“ závěrem Jakub Koreis shrnul, co je potřeba zlepšit, aby Škoda zapsala další tři body do tabulky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz