1099. gól? Jágr překonal Gretzkyho! Pořád to v sobě má, smeká Kubík

Jaromír Jágr | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Jaromír Jágr se stal novým lídrem historické tabulky střelců, která počítá trefy z profesionálních soutěží a reprezentace. Legendární útočník, jenž zanedlouho oslaví 51. narozeniny, svým 1099. gólem kariéry překonal v této neoficiální statistice Wayna Gretzkyho. Kladno přesto v Třinci na body nedosáhlo.

Rytířům ale moc nechybělo, aby si nějaké body ze Slezska odvezli. Po trefě svého bosse vedli ve třetí části 4:3, jenže Třinec po ztrátě vedení 3:1 zabral a v devítigólové přestřelce slavil vydřenou výhru 5:4. Zápas hodnotil zklamaný útočník Adam Kubík.

Proti úřadujícím mistrům jste odehráli solidní utkání, jak jste ho viděl?
Nechali jsme si utéct začátek, pak jsme na ně tlačili a dostali se do zápasu. Vedli jsme 4:3 a byla naše chyba, že jsme zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Myslím si, že každý bod odsud by byl vzácný. Nepovedlo se nám to a odjíždíme s prázdnou.

Prohrávali jste už 1:3, ale dokázali jste se dostat zpátky do zápasu. Je aspoň to pro vás pozitivní zprávou do finiše základní části?
Celou sezonu ukazujeme, že můžeme vyhrávat i s lepšími týmy, jako je například Třinec. U nás je spíš problém, že ty zápasy nedokážeme dotáhnout do vítězství, a to nás trápí celou sezonu. Musíme teď během pauzy potrénovat a něco s tím udělat.

Co říkáte na rekordní zápis Jaromíra Jágra, který svým třetím gólem po padesátce překonal Wayna Gretzkyho?
Klobouk dolů před ním, co dokazuje celou svou kariéru, a dokonce i teď. Paráda. Nahrával i na gól Plekymu (Tomáši Plekancovi, pozn. red.). Jde vidět, že to pořád v sobě má. Každý tým o něm ví a musí si na něj dávat pozor. Nezbývá mi nic jiného, než před ním smeknout.

A vy jste si u jeho trefy připsal asistenci.
Je to příjemné, ale myslím si, že i on by uvítal, kdybychom byli výš v tabulce. Samozřejmě je nejlepší na světě, ale dle mého názoru to teď jde trošku stranou. Snažíme se soustředit na naše další výkony. Celou sezonu nám vlak trochu ujíždí a pracujeme na tom, abychom se přiblížili. Musíme dřít a udělat nějaké body.

Vidět byl hodně i další veterán Tomáš Plekanec, který se blýskl třemi body a ztrácí jen dva na čelo bodování celé extraligy.
Je vidět, že oba mají za sebou velké kariéry. Ukazují to v každém zápase. Mají zkušenosti. Vědí, kde mají stát, jak se pohybovat a jak dané situace řešit. Jsme rádi, že je máme.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz