2:0? To jsme nečekali, září Kindl a těší se na fanoušky: Naši jsou ještě silnější

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

5. dubna 2019, 10:39

Adam Bagar

Prostředí pod Javorovým jim evidentně svědčí. Hokejisté Plzně tam vyhráli všechna čtyři utkání v sezoně, z toho podruhé v semifinále, a jsou pouhé dva kroky od finálových bitev o Masarykův pohár.

„Naším plánem možná bylo získat v Třinci jednu výhru, ale nikdo to neříkal nahlas. Chtěli jsme zvládnout první zápas, pak je větší šance, že zvládnete i ten druhý. Určitě jsme nečekali, že povedeme 2:0 na zápasy, ale podali jsme zase výborný výkon,“ říká útočník Denis Kindl.

Plzeň po úvodní výhře 4:1 o den později vydřela vítězství 3:2, když už po první třetině vedla o dva góly po parádních kombinacích v početních výhodách. „Daří se nám i při hře pět na pět, ale přesilovky jsou klíč celého hokeje. Určitě to dělá rozdíl,“ ví střelec druhé plzeňské branky.

Indiáni se blýskli dvěma fantastickými ťukesy

Denis Kindl navázal na trefu Milana Gulaše, rovněž zakončoval zblízka do odkryté klece. „Kluci to parádně prokombinovali, já zkoušel jet za jejich obránce a Vojta Němec mě tam krásně našel. Bylo to hezké, ale ne nacvičené. Vyplynulo to prostě ze situace,“ popisuje Kindl.

Indiáni hrají v semifinále výborně nejen přesilovky, ale i oslabení, kterých hráli víc než Třinec. „Těžko říct, proč jsme měli tolik vyloučení. Možná to bylo velkou snahou. Ale naštěstí jsme to zvládli. Oslabení jsme sehráli zase výborně, a to nám dá sílu do dalších zápasů,“ těší ho.

Věřím, že to ještě dáme, hlásí Ocelář Adámek

Oceláři ve čtvrtek podali výrazně lepší výkon než o den dřív, ale ani to nestačilo. Plzeň se pod Javorovým prezentovala aktivním, odvážným hokejem s vysunutým napadáním. „Snažíme se hrát odvážně, určitě je to cesta k úspěchu. Musíme ale vycítit, kdy po nich jít, a kdy ne.“

Ve všech šesti vzájemných zápasech v sezoně se radovali hosté, ale Kindl věří, že se v Plzni tahle bilance změní. „Fanoušci u nás jsou ještě silnější než v Třinci. Budou nás tlačit, ale musíme být rozumní s útokem. Doma už to můžeme dotáhnout, uděláme pro to všechno,“ velí.

Sestřih 2. semifinále HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz