<

4000. gól Třince? Za tohle se snad neplatí, věří kanonýr Stránský

Foto: hcocelari.cz

16. listopadu 2020, 9:02

Daniel Ježek

Ocelářská mašina stále pokračuje v krasojízdě. Poslední extraligoví šampioni zvítězili také v letošním sedmém utkání a svůj bodový zisk zaokrouhlili na dvacet bodů. Daří se především třinecké ofenzívě, která průměrně střílí pět gólů v každém zápase. Ne jinak tomu bylo i proti Zlínu.

Třinečtí opět měli skvělý vstup do zápasu a rychle vedli 2:0. O obě trefy se postaral Ondřej Kovařčík. Hosté ale následně srovnali hru, snížili a ve WERK ARENĚ pokračovala vyrovnaná bitva. Ve druhé třetině ale nejproduktivnější Ocelář Matěj Stránský ukázal svou sílu a proti dvěma obráncům skóroval nekompromisní střelou. Vítězná jízda Třince tak pokračuje i po sedmém díle.

Minule Olomouc, teď Zlín, tedy neoblíbení soupeři. Kde vidíte příčiny úspěšných konfrontací?
Vždycky si říkáme, že na soupeře musíme vletět a mít dobrý pohyb. Olomouc i Zlín jsou hodně urputní v obranném pásmu. Nám se v obou případech povedlo dát rychlé branky. Za tohle jsme opravdu rádi, snad to tak bude i v dalších zápasech.

V minulých zápasech vás držely přesilovky, teď to v nich ale nešlo. Čím to?
Nám to v přesilovkách nechtělo spadnout. Na druhou stranu jsme vyhráli, takže nás to až tak nemrzí. Musíme na přesilovkách zapracovat, bylo tam několik nepřesností, ale i šancí na gól. Myslím, že to až tak špatné nebylo, zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. 

Jak byste popsal svou trefu?
Viděl jsem Péťu Vránu, který ale neměl moc velkou rychlost. Tak jsem naznačil pohyb na stranu a jel na opačnou. Obránci to naštěstí sežrali, já pak už jen zkusil vystřelit a naštěstí to tam spadlo.

Vaší formaci se daří, ve třetí třetině jste dali další branku.
Kluci to super sehráli na buly, já pak šel do brány. Gery to Havranovi dal do prázdné, byl to pěkný gól. Celkem nám to teď lepí, snad to tak zůstane.

Ještě vás čekají dva zápasy doma, s jakým cílem do nich půjdete?
Chceme jet dál a pořád před sebou tlačit ten vagón, abychom pořád vyhrávali. Příště přijedou Budějovice, které hrají dobrý hokej, zápasy jim ale utíkají vždy na konci. Musíme na ně dávat pozor. Hrajeme ob den, je toho hodně, máme ale dost regenerace a odpočinku. Myslím, že nám to zatím vyhovuje.

Dal jste 4000. gól Třince v základní části, kolik bude stát?
O této statistice jsem vůbec nevěděl, ale je to super. Za tyto věci se snad nic neplatí, teda aspoň doufám. Snad nebude stát nic.

Osm gólů v sedmi zápasech, jste zatím spokojený?
Spokojený jsem, určitě to ale vždy může být lepší. Hlavní je, že to tam padá a že tým vyhrává. Ještě jsme neprohráli, o to lépe se nám teď hraje. Sebevědomí je nahoře, kluci šlapou v každém zápase. 

Máte nějaký osobní cíl v počtu branek za sezonu?
To ani ne. Před sezonou si vždy řeknu, že bych byl rád, kdyby se to číslo dostalo přes dvacet branek. Budu ale spokojenější, když nám to bude šlapat i nadále a dostaneme se co nejdál. To je náš cíl.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz