460 bodů za sezonu! Dřív spolu váleli, teď se D+K potkají v NHL

Foto: Facebook Edmonton Oilers

2. listopadu 2020, 22:33

Adam Bagar

Dominik Kahun v NHL znovu mění angažmá. Po Chicagu, Pittsburghu a Buffalu si plácl s Edmontonem. Německý útočník s klubem podepsal roční smlouvu a přijde si na 975 tisíc dolarů.

V novém působišti se potká i s velkým kamarádem Leonem Draisaitlem, s nímž dřív působil v Mannheimu. Vytvořili skutečně údernou dvojici. Hlavně na sezonu 2010/11 asi oba jen tak nezapomenou, jako patnáctiletí kluci neskutečným způsobem ovládli ligu.

Dominik Kahun, který jako rodák z Plané u Mariánských Lázní mluví skvěle česky, ve 35 duelech zapsal 237 bodů, Leon Draisaitl sehrál o utkání méně a nasbíral 223 bodů. „To bylo super! Tam jsme si to s Leonem trošku dávali,“ culil se dřív v rozhovoru pro hokej.cz.

„Tehdy ty mančafty nebyly tak silné, někdy jsme třeba vyhráli i 20:0, ale i když jsme pak hráli s těmi lepšími, tak jsme dominovali,“ líčil Kahun. „Dodnes ukazujeme, že nám to spolu stále jde. Užíváme si to a hrajeme dobře,“ dodal ke spolupráci se slavnějším parťákem.

Od skvělých časů v Adleru se několikrát potkali v německé reprezentaci, teď obléknou stejný dres v nejlepší hokejové lize světa. „Jsem moc rád, že spolu tihle dva kamarádi budou moct hrát v Edmontonu,“ řekl zámořským médiím agent obou útočníků Jiří Poner.

Bylo by obrovským překvapením, kdyby trenéři Oilers neoprášili jejich skvostnou spolupráci z dřívějška. Kahun může být pro kanadsky tým velkou posilou. S Draisaitlem si rozumí, na ledě se najdou i poslepu a mohou vytvořit jednu z nejnebezpečnějších dvojic v soutěži.

Kahun má za sebou v NHL dva ročníky, ve kterých potvrdil své hokejové kvality. V premiérové sezoně pomohl Blackhawks 37 body (13+24) v 82 zápasech, v uplynulé pak za Penguins zapsal 50 startů a 27 bodů (10+17) a Sabres přispěl čtyřmi body (2+2) v šesti bojích.

Vedle aktuálně nejproduktivnějšího hráče NHL by se měl ještě posunout. Vždyť syn někdejšího kouče Budějovic, Hradce či Pardubic Petera Draisaitla dvakrát v řadě překonal metu stovky bodů. Letos získal Art Ross Trophy, Hart Trophy a navrch i Ted Lindsay Award.

Foto: secondcityhockey.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz