732 ze 736 hráčů! Máme ohromnou míru proočkovanosti, libují si v NHL

Foto: nhl.cz

14. října 2021, 14:02

Adam Bagar

Nový ročník NHL odstartoval pouze se čtyřmi hráči, kteří nejsou očkováni proti koronaviru. Informoval o tom šéf soutěže Gary Bettman.

„Máme ohromnou míru proočkovanosti. Hovoříme ne o čtyřech procentech, ale o čtyřech hráčích. Očkováni jsou i všichni naši rozhodčí a veškerý personál, který s hokejisty přichází do kontaktu,“ těší devětašedesátiletého funkcionáře.

Naočkováno je 732 ze 736 hráčů, tj. 99,45 procenta. Jedním z onoho kvarteta je útočník Red Wings Tyler Bertuzzi. Dalším brankář Devils Mackenzie Blackwood. Ten ale pro Sportsnet.ca uvedl, že nejspíš vakcinaci v brzké době podstoupí.

Za proočkovanost hráčů NHL podle Bettmana může skvělé partnerství mezi ligou a hráčskou asociací NHLPA. „Kdyby tomu tak nebylo, nemohli bychom se dostat do tohoto bodu. Hráči se k tomu postavili čelem a nechali se očkovat.“

„Hovoříme ne o čtyřech procentech, ale o čtyřech hráčích. Očkováni jsou i všichni naši rozhodčí a veškerý personál, který s hokejisty přichází do kontaktu.“

„Také to, jak hráči fungovali v posledních dvou letech, v bublinách, je obdivuhodné. Já sám jsem tam strávil tři týdny, takže chápu, o čem to je. Někteří byli v bublině dokonce až osm týdnů,“ dodává s tím, že se všichni řídili protokolem.

„V rámci něj jsme mohli provést 330 tisíc testů a uhlídat zdraví všech. V bublině jsme udělali 35 tisíc testů a ani jeden nebyl pozitivní. Všichni se spojili pro dobrou věc. Možná i proto je hokej nejlepším týmovým sportem,“ říká Bettman.

Musíme zůstat ostražití, velí Bettman

Ten věří, že se po dvou letech podaří odehrát kompletní ročník NHL. Zároveň ale zdůraznil, že navzdory vysoké proočkovanosti v komunitě NHL pandemie neskončila a je třeba nadále dodržovat zdravotní protokoly o nemoci covid-19.

Ostatně pozitivní test měli před startem soutěže čtyři hráči Seattlu a Nathan MacKinnon z Colorada. „Musíme zůstat ostražití, zejména v souvislosti s cestováním. Tohle je věc, kterou musíme brát dál velmi vážně,“ zdůrazňuje Bettman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz