All-star tým Chance ligy za uplynulou dekádu

1. ledna 2020, 17:43

Marek Hedbávný

Jak vypadá redakční výběr All-Star týmu Chance ligy za poslední dekádu, tedy let 2010 až 2019? Hokej.cz vybral nejlepšího brankáře, čtyři obránce a šest útočníků. A k tomu trenéra.

Brankář

Filip Novotný
Novotný vystřídal za poslední dekádu v první lize hned šest týmů: Beroun, mateřskou Jihlavu, Litoměřice, Třebíč, Benátky nad Jizerou a Karlovy Vary. Skvělé výkony podával všude, ale jeho vrchol přišel v sezoně 2017/2018, kdy byl klíčovým hráčem Energie v její cestě za návratem mezi elitu.

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Obranné dvojice

Aleš Pavlas – Aleš Holík
U Pavlase je velká škoda, že na začátku dekády měl vleklé zdravotní problémy. Posledních pět sezon ovšem patřil k absolutní ligové špičce. Je to obránce, který je produktivní a navíc "kouše" soupeře. Holík, to byl vyloženě ofenzivní hračička. Dělal sice chyby, vše ale vynahradil svou nevídanou produktivitou. V přesilovkách byl neskutečný. Hrál za Šumperk, Třebíč a Prostějov.

Petr KolmannJiří Krisl
Kdyby Kolmann nehrál za Benátky nad Jizerou, ale třeba za přední týmy tabulky, jistě by měl ještě vyšší kredit. Je to všestranný bek, který zvládá ohromnou porci minut. Do All-Star se vešel i Jiří Krisl, který je legendou Havířova. Po odchodu do Přerova si ho zamilovali i tamější fanoušci. Sbírá body, rozdává hity, blokuje střely... 

Útočné trojice

Tomáš ČachotskýJaroslav RoubíkTomáš Nouza
Jé, to by byla nádhera, kdyby se tahle trojka skutečně sešla v jednom týmu. Právě tito hráči jsou dost možná největšími osobnostmi v celé prvoligové historii. Vrchol jejich formy přišel právě na začátku této dekády. Roubík už s hokejem skončil, Čachotský s Nouzou stále v Chance lize působí.

Jan KlozDavid DolníčekMatěj Pekr
Dolníček s Pekrem si spolu skutečně v této dekádě zahráli a byla to úžasná podívaná. Třebíč se v letech 2013 až 2015 třikrát za sebou dostala do semifinále, vděčit za to může i Dolníčkovi. Kloz s Pekrem dokázali v kariéře vyhrát korunu pro krále střelců první ligy.

Trenér

O kvalitách Petra Vlka svědčí asi nejlépe to, že v podstatě celou poslední dekádu odkoučoval v Jihlavě. Dlouho nebyl důvod, aby ho Dukla odvolávala, protože z týmu dokázal vymáčknout víc, než by se podle papírových předpokladů mohlo očekávat. Dovedl ji dokonce do extraligy. Letos na podzim už ale přišel čas na změnu. Vlk je momentálně bez angažmá.

Foto: Luboš Vácha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz